Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chicken Pie

Chicken Pie txt

Sinds ik afgelopen zomer een bezoekje aan de Pieman (klik) bracht wilde ik zelf ook aan de slag om een pie te maken. Omdat het hoogzomer was wilde ik nog even wachten, maar nu vind ik het toch echt wel tijd om zelf pie te maken. De dagen worden korter, gelukkig is het buiten nog niet echt koud maar toch denk ik al steeds vaker aan stevig herfstvoedsel. Gerechten die je verwarmen. Stamppot, stoofschotel, soep.. en waarom geen homemade pie?

Een pie wordt ook wel een pastei genoemd. Dit is een hartige vulling met daar omheen bladerdeeg. Het zachte van de vulling met het knapperige van het bladerdeeg is een heerlijke combi.

Ik ben gek op hartig en daarom vallen gerechten als deze bij mij ook altijd in de smaak. Deze Chicken Pie is wat mij betreft ultiem herfstvoedsel. Lekker warm en het vult goed. Verse tijm en laurierblad geven de pie net dat beetje extra. Serveer de pie met een kom soep, gebakken aardappeltjes of een lauwwarme salade voor een complete maaltijd.

Chicken Pie 02

Chicken Pie

Bereidingstijd 30 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg uit het koelvak
  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 150 gram champignons
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 ml gevogelte fond (of 250 ml kippenbouillon)
  • 150 ml melk (niet nodig als je kippenbouillon gebruikt)
  • olijfolie of boter om in te bakken
  •  peper
  • ei

Extra benodigd: ramekins of een ovenschaal

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes (niet te fijn) en bak dit in olie of boter even aan. Snipper de ui en pers het teentje knoflook, voeg dit bij de kip.
Snijd de champignons in kwarten, de prei in halve ringen en de wortel in blokjes en voeg dit ook bij de pan met kipblokjes. Voeg het laurierblad en de tijm erbij en laat de groenten even sudderen (ongeveer 5 minuutjes).

Voeg de bloem in de pan en roer dit even door. Als het goed gemengd is voeg je de gevogeltefond en de melk er bij. Roer het door en laat het even garen, tot de saus is ingedikt. Proef en breng eventueel op smaak met peper en extra tijm.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramekins of ovenschaal in en bekleed het met bladerdeeg.

Verdeel het kipmengsel over de schaaltjes. Bedek de bovenkant met bladerdeeg en zorg er voor dat dit goed vast zit. Prik een gaatje in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het dakje van bladerdeeg met ei en bak dit ongeveer 25 minuten in de oven, tot het goudbruin wordt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

  1. karin 6 november 2015 om 08:40

    Ik ga ze straks maken en vraag me af of ze ook goed in te vriezen zijn. Dan kan ik er gelijk en aantal maken.

    1. Brenda Kookt 6 november 2015 om 10:16

      Je kunt ze ook invriezen Karin. Ik zou ze dan wel eerst afbakken, laten afkoelen en daarna invriezen.
      Ontdooien kan het beste in de koelkast, en dan weer opwarmen in de oven.

  2. Huibertien Rozema 19 december 2017 om 12:53

    Goedemiddag,

    Ik wil graag pie maken voor kerst. Kan ik ze ook van te voren maken?

    Alvast bedankt en fijne dagen

  3. Astrid 8 oktober 2021 om 22:07

    Ik hou niet van paddestoelen….wat kan ik als vervanging gebruiken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *