Chicken Pie

Chicken Pie txt

Sinds ik afgelopen zomer een bezoekje aan de Pieman (klik) bracht wilde ik zelf ook aan de slag om een pie te maken. Omdat het hoogzomer was wilde ik nog even wachten, maar nu vind ik het toch echt wel tijd om zelf pie te maken. De dagen worden korter, gelukkig is het buiten nog niet echt koud maar toch denk ik al steeds vaker aan stevig herfstvoedsel. Gerechten die je verwarmen. Stamppot, stoofschotel, soep.. en waarom geen homemade pie?

Een pie wordt ook wel een pastei genoemd. Dit is een hartige vulling met daar omheen bladerdeeg. Het zachte van de vulling met het knapperige van het bladerdeeg is een heerlijke combi.

Ik ben gek op hartig en daarom vallen gerechten als deze bij mij ook altijd in de smaak. Deze Chicken Pie is wat mij betreft ultiem herfstvoedsel. Lekker warm en het vult goed. Verse tijm en laurierblad geven de pie net dat beetje extra. Serveer de pie met een kom soep, gebakken aardappeltjes of een lauwwarme salade voor een complete maaltijd.

Chicken Pie 02

Chicken Pie

Bereidingstijd 30 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 6 plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg uit het koelvak
 • 400 gram kipfilet
 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • 150 gram champignons
 • 1 winterwortel
 • 1 prei
 • 1 ui
 • theelepel gedroogde tijm
 • 1 laurierblad
 • 3 eetlepels bloem
 • 100 ml gevogelte fond (of 250 ml kippenbouillon)
 • 150 ml melk (niet nodig als je kippenbouillon gebruikt)
 • olijfolie of boter om in te bakken
 •  peper
 • ei

Extra benodigd: ramekins of een ovenschaal

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes (niet te fijn) en bak dit in olie of boter even aan. Snipper de ui en pers het teentje knoflook, voeg dit bij de kip.
Snijd de champignons in kwarten, de prei in halve ringen en de wortel in blokjes en voeg dit ook bij de pan met kipblokjes. Voeg het laurierblad en de tijm erbij en laat de groenten even sudderen (ongeveer 5 minuutjes).

Voeg de bloem in de pan en roer dit even door. Als het goed gemengd is voeg je de gevogeltefond en de melk er bij. Roer het door en laat het even garen, tot de saus is ingedikt. Proef en breng eventueel op smaak met peper en extra tijm.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramekins of ovenschaal in en bekleed het met bladerdeeg.

Verdeel het kipmengsel over de schaaltjes. Bedek de bovenkant met bladerdeeg en zorg er voor dat dit goed vast zit. Prik een gaatje in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het dakje van bladerdeeg met ei en bak dit ongeveer 25 minuten in de oven, tot het goudbruin wordt.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
20 comments
 1. Ik was zaterdag inspiratieloos en kwam weer eens op je site terecht. Heb toen deze pie gemaakt. Hij was heerlijk! Ben niet zo gek op prei, dus heb courgette gebuikt. We hebben gesmuld, ook de kinderen!

 2. Deze chicken pie gemaakt vandaag. Mmmmm heerlijk. Ik had nog een stuk knolselderij dat heb ik er ook bijgedaan. Iedereen hier vond het lekker.
  De bladerdeeg werd niet helemaal gaar. Mischien omdat ik de ragout eerst heb laten afkoelen. Daarna in de ovenschaal gedaan en dan het bladerdeeg erop.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk