Filmpje: Gekarameliseerde noten

Gekarameliseerde noten txt

Ik ben fan van nootjes. Borrelnootjes, cashewnootjes, zoute pinda’s… ik houd er van. Als er een schaaltje voor mijn neus staat dan stop ik niet voor ze op zijn.

In New York at ik vorig jaar in Central Park de lekkerste nootjes ever. Het waren vers geroosterde cashewnootjes met honing. De reden dat ze zo lekker waren had vast ook te maken met de omstandigheden (HALLO, YEW YORK!!), toch wilde ik de nootjes thuis ook eens namaken. We zijn bijna een jaar verder dus het werd tijd dat dat er van ging komen. En ik kan je zeggen deze nootjes komen erg dicht in de buurt van de nootjes die ik in New York at.

In dit filmpje laat ik je zien hoe je zelf gekarameliseerde nootjes maakt. Lekker voor bij de borrel. Of bij de thee.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

Gekarameliseerde noten 01

Gekarameliseerde noten 02

Gekarameliseerde noten

Bereidingstijd 15 minuten, 20 minuten baktijd en 5 minuten nazorg

Ingrediënten:

 • 200 gram ongeroosterde en ongezoute cashewnoten
 • 2,5 eetlepel honing
 • 15 gram roomboter
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 1 theelepel zout
 • snuf kaneel
 • 2 eetlepels suiker

Bereiding:

Verwarm een pan met dikke bodem op het vuur en meng hierin de honing met roomboter, halve theelepel zout, vanille aroma en een snuf kaneel. Meng dit goed door elkaar en draai het vuur hierna uit.
Meng de cashewnoten door het botermengsel en roer dit goed door zodat alle noten met een laagje bedekt zijn.

Verwarm de oven voor op 160ºC en bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de noten over de bakplaat.

Bak de noten ongeveer 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat je iedere 5 minuten het mengsel even doorroert om aanbranden te voorkomen.

Roer de noten nadat ze uit de oven zijn gekomen nog een keer goed door en laat ze hierna 2 minuten staan.
Verdeel de suiker en een beetje zout over de noten en roer het nogmaals door zodat de suiker en het zout mooi verdeeld zijn.

De gekarameliseerde noten kun je lauw-warm maar ook koud eten. Zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld voor je ze in een luchtdicht bakje stopt.
Net gebakken zijn de noten het lekkerste, maar je kunt ze ook 2 dagen in een afgesloten bakje bewaren.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Oh wow…… wat ziet dàt er heerlijk uit zeg! Dat ga ik op heel kort termijn zeker ook proberen. En cashew’s zijn mijn favo noten. Dus dat zit dubbel goed! Wijn pas 3 weken terug uit Florida, Orlandoom precies te zijn, maar daar zie je dit helemaal niet. Meer pretzels. Ook heerlijk hoor, maar noten….tja……die zijn nu eenmaal verslavend!
  Bedankt voor dit heerlijke recept Brenda en en geweldig weekend gewenst.
  Liefs, Marja. :-)

 2. Whoa nice, net gemaakt. Super lekker. Ik heb wel 1 eetlepel suiker minder er over heen gegooid. :D

  Het is alleen neit echt het weer voor deze dingen, buiten is het te warm. :)

 3. Hallo Breda. Wij zijn op vakantie op Paros, Griekenland. Daar kochten wij van een oud baasje, Gakarmaliseerde pinda’s met sesam er omheen, echt heel erg lekker. Maar kon ze hier nergens vinden. Naar het schijnt een specialiteit van Kreta. Ik ga eens experimenteren met jouw methode als ik thuis ben. Laat het je weten als het lukt.

 4. Hmmmmmm, gruwelijk lekker zeg, bedankt voor dit toprecept :)
  Heel toevallig had ik (per ongeluk) ongebrande cashewnoten gekocht, na het zien van dit recept was ik daar erg blij mee haha. Als je eenmaal begint met snoepen, dan móet het schaaltje leeg!
  Ik heb ‘m meteen in ons online kookboek gezet, uiteraard mét bronvermelding.

 5. Lijkt me heerlijk deze noten! Maar kan ik de honing in dit recept ook vervangen door een zoetstof in poedervorm of werkt dit niet goed?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk