Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pasta met champignons en kip

Pappardelle met champignons, kip en courgette txt

Pasta en champignons zijn een topcombi als je het mij vraagt. Altijd lekker. Vandaag geef ik jullie daarom het recept van een makkelijke maaltijd met pasta en champignons.

Als we makkelijk willen doen staat er regelmatig pasta op tafel. Zonder speciale saus want het is echt niet altijd nodig om een uitgebreide saus te maken bij de pasta. Een extraatje bij dit gerecht is de toegevoegde Parmazaan, wat mij betreft geeft dit het geheel net dat beetje extra.

Pappardelle met champignons, kip en courgette 02

Pasta met champignons, kip en courgette

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • pappardelle (of een andere pastasoort)
  • 1 kipfilet
  • blokje kippenbouillon
  • 200 gram champignons (ik nam een mix van kastanje en gewone champignons)
  • 1 courgette
  • handje verse basilicum
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zure room
  • 1,5 eetlepel grof geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Breng 500 ml water in een pannetje aan de kook en voeg het blokje kippenbouillon er bij zodat het kan oplossen. Kook de kip op middelhoog vuur 10 tot 15 minuten, tot de kip mooi gaar is en snijd het vervolgens in stukjes.

Kook ondertussen in een andere pan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en de courgette in reepjes en bak dit even aan in een koekenpan of wok met olie. Breng de champignons en courgette op smaak met peper, zout en gescheurde blaadjes basilicum.

Meng de gekookte kip door het champignonmengsel en roer de zure room hierdoor.

Serveer de pasta met het champignonmengsel en garneer met grof geraspte Parmezaanse kaas.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Marije 23 oktober 2014 om 18:20

    Wat een heerlijk maal!
    En, mijn zoon van 7, heeft nog nooit zo snel zijn bord leeggegeten :-)

  2. Annemieke 13 maart 2015 om 08:48

    Wat doe je nou met de kippenbouillon. Kook je hier de pasta in?

    1. Brenda Kookt 13 maart 2015 om 08:51

      De kip wordt in de bouillon gekookt, zie de eerste zin van de bereiding.

      1. Annemieke 13 maart 2015 om 10:13

        Dank je te snel gelezen;). Ga t recept proberen.

  3. Lareinesoleil 3 maart 2016 om 16:43

    Nooit basilicum scheuren!
    Altijd knippen, anders kneuzen de blaadjes, daar wordt de smaak minder van.

  4. sandra 16 november 2017 om 15:23

    Heerlijk

  5. Bas 18 april 2021 om 19:08

    Supersnel & LEKKER!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *