Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pulled Pork Tortilla’s

Pulled Pork txt

Een yummy en fingerlicking gerecht dat ik al mega lang wilde maken, maar waarvan ik dacht dat het met apparatuur moest die ik niet in huis had. Dat is pulled pork.

Op foodfestivals (en in New York) heb ik eerder Pulled Pork gegeten. Super mals vlees, vol van smaak.. te lekker. Ik had me er nooit in verdiept en dacht daardoor dat het zonder slow cooker niet mogelijk was goede malse pulled pork te maken. Tot in de Delicious van september een recept voor Mexicaanse Pulled Pork verscheen met daarbij een oventijd van (maar) 3 uur. Dat viel me alles mee en daarom besloot ik me er aan te wagen. Mét het recept uit Delicious en een twist van mezelf er bij ging ik aan de slag.

Het enige struikelblok was het kopen van het juiste vlees. Het malse vlees dat na 3 uur oven mooi uit elkaar getrokken kon worden. Mijn moeder heeft het voor me gehaald terwijl ik aan de telefoon hing/hong om aanwijzingen te geven. De slager op de markt had geen varkensschouder, maar wel een mooie varkensbil. Dat vlees zou nog malser zijn. We zijn er in getrapt en zijn voor de varkensbil gegaan.

Echter bleek dit na enig google-werk niet het vlees te zijn dat ik nodig had voor pulled pork. Varkensbil is namelijk fricandeau. Lekker vlees, maar niet geschikt om pulled pork te maken. Het recept voor een lekkere gekruide fricandeau houden jullie dus van me te goed. Als je dit gerecht, deze pulled pork, wilt maken zorg er dan voor dat je dan (een ontbeende) varkensschouder koopt. Dat is het juiste vlees. Als je dat hebt, dan kun je aan de slag.

Pulled Pork 02

Pulled pork

Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor de pulled pork (4-6 personen)

 • 1 kilo ontbeende varkensschouder
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 rode paprika’s
 • 2 uien
 • 400 gram tomatenblokjes
 • 300 ml barbecuesaus
 • 4 tenen knoflook
 • 2 theelepels gemalen komijn
 • halve theelepel cayennepeper
 • 2 takjes rozemarijn
 • peper en zout

Voor erbij:

 • 12 tortilla’s
 • halve witte kool
 • 1 winterpeen
 • zure room
 • limoen

Extra benodigd: ovenschaal (of braadpan) met deksel, keukentouw

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160ºC.

Bind de varkensschouder op met keukentouw. Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan en bak de varkensshouder hier in om en om aan zodat hij mooi bruin wordt.

Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne ringen en pers de knoflook. Voeg dit samen met de tomatenblokjes, barbecuesaus, blaadjes rozemarijn, komijn en cayennepeper bij de varkensschouder en breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en schep het over het vlees. Als je een koekenpan hebt gebruikt, plaats het vlees met de saus dan in een ovenschaal of braadpan. Dek het vlees af met bakpapier en doe de deksel op de pan/ovenschaal. Verwarm het vlees 3,5 uur in de oven, tot het vlees bijna uiteen valt.

Snijd intussen de wortel en witte kool fijn.

Haal het vlees uit de saus en haal het keukentouw van de rollade. Pluk het vlees met je vingers (of met een vork) uit elkaar tot sliertjes.

Serveer het vlees met de saus, tortilla’s, witte kool, wortel, zure room en partjes limoen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

 1. Marian 26 februari 2015 om 22:23

  Ik heb procureur gekocht hiervoor. En het was eindeloos lekker!

 2. Linda 28 november 2015 om 10:30

  Wij hebben kortgeleden een Römertopf aangeschaft. Denk je dat het vlees hier ook in bereid kan worden en heb je dan tips over het gebruik? We hebben de Römertopf namelijk nog niet gebruikt en ik zoek goeie recepten. Ik kan me herinneren dat een Deense vriendin ook eens varkensvlees had bereid in een Römertopf. Dat vlees viel bijna uiteen en smaakte heerlijk. Zal haar ook eens vragen (bedenk ik me nu net ;-)).

 3. Bianca 22 november 2018 om 16:59

  Ga je het recept nu ook nog met slowcooker proberen, ben namelijk heel benieuwd hiernaar.

 4. Debora 26 juni 2019 om 21:36

  Hallo Brenda,
  Ik wil dit recept binnenkort serveren als onderdeel van een Mexicaans buffet. Ik ben van plan om het vlees 1 week van tevoren te bereiden, incl.”plukken”en dan in te vriezen en te ontdooien de avond voor gebruik. Wat adviseer je qua opwarmen. Zelf denk ik op laag vuur in een pan met deksel om uidrogen te voorkomen. Of is in de oven (met deksel/ nat bakpapier erop) beter?
  Ik hoor graag je tips!
  vr goet Debora

 5. Sandra 8 november 2019 om 13:00

  Hoi,

  Kan dit ook op het fornuis worden bereid? We hebben een combi – magnetron en helaas geen ‘echte’ oven dus dat lukt denk ik niet in een combi magnetron..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *