Ga naar de inhoud

Zoete aardappel friet

Zoete aardappel friet is niet nieuw. En het is ook geen echt tapas gerecht. Maar bij mijn tapasavondje vlogen de zoete aardappel frieten van tafel. Omdat deze nog niet op mijn blog staan wilde ik ze deze week toch voorbij laten komen. Gewoon omdat ze zo lekker zijn. Zoete aardappel friet is ook lekker als onderdeel
Delen op

Zoete aardappel friet

Zoete aardappel frietjes txt

Zoete aardappel friet is niet nieuw. En het is ook geen echt tapas gerecht. Maar bij mijn tapasavondje vlogen de zoete aardappel frieten van tafel. Omdat deze nog niet op mijn blog staan wilde ik ze deze week toch voorbij laten komen. Gewoon omdat ze zo lekker zijn.

Zoete aardappel friet is ook lekker als onderdeel van een maaltijd, bijvoorbeeld als vervanger van aardappeltjes.
Het liefst bak ik de frieten 30 minuten in de oven zodat ze gaar zijn maar niet té bruin/zwart worden. Hierdoor zijn ze niet knapperig maar lekker zacht.

Zoete aardappel frietjes 03

Zoete aardappel friet

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten (voor 2-3 personen of tapas gerechtje voor 5-6 personen):

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (mild)
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd de zoete aardappel in reepjes zodat er mooie frieten ontstaan.
Roer de paprikapoeder, cayennepeper en zoet door de olijfolie en besprenkel dit over de zoete aardappel friet. Zorg ervoor dat het goed gemengd is.

Bak de zoete aardappel frieten 30 minuten in de oven (schep ze tussendoor even om)  tot ze gaar zijn en zacht aanvoelen. Bak ze iets langer als je liever knapperige frieten hebt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Inez

Ziet er heerlijk uit. Alleen wanneer ik frieten maak van zoete aardappel blijven ze altijd slap. Ze worden nooit zo knapperig als échte frieten.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Echte zelfgemaakte frieten van gewone aardappel worden bij mij in de oven ook niet goed krokant. Als je de zoete aardappelfriet echt knapperig wilt kun je ze het beste op een hogere temperatuur bakken.

Conja

Oja, ook de snelle aioli erbij :-) . Dat was echt SUPER! Bij de aioli heb ik nog Laos toegevoegd, maakte 'm nog iets specialer.

Laat een bericht achter

Conja

Vanavond deze frietjes gemaakt, met patatas bravas, een van jouw salades met fruit, en je hemelse citroencake als toetje. Een feestmaal!!!! Dank je voor de geweldige recepten!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een heerlijk 'Brenda Kookt maal', fijn dat jullie van de recepten genieten :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op