Zoete aardappel friet
Zoete aardappel friet is niet nieuw. En het is ook geen echt tapas gerecht. Maar bij mijn tapasavondje vlogen de zoete aardappel frieten van tafel. Omdat deze nog niet op mijn blog staan wilde ik ze deze week toch voorbij laten komen. Gewoon omdat ze zo lekker zijn. Zoete aardappel friet is ook lekker als onderdeelZoete aardappel friet
Bewaren
Zoete aardappel friet is niet nieuw. En het is ook geen echt tapas gerecht. Maar bij mijn tapasavondje vlogen de zoete aardappel frieten van tafel. Omdat deze nog niet op mijn blog staan wilde ik ze deze week toch voorbij laten komen. Gewoon omdat ze zo lekker zijn.
Zoete aardappel friet is ook lekker als onderdeel van een maaltijd, bijvoorbeeld als vervanger van aardappeltjes.
Het liefst bak ik de frieten 30 minuten in de oven zodat ze gaar zijn maar niet té bruin/zwart worden. Hierdoor zijn ze niet knapperig maar lekker zacht.
Zoete aardappel friet
Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten baktijd
Ingrediënten (voor 2-3 personen of tapas gerechtje voor 5-6 personen):
- 1 grote zoete aardappel
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder (mild)
- cayennepeper
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de zoete aardappel in reepjes zodat er mooie frieten ontstaan.
Roer de paprikapoeder, cayennepeper en zoet door de olijfolie en besprenkel dit over de zoete aardappel friet. Zorg ervoor dat het goed gemengd is.
Bak de zoete aardappel frieten 30 minuten in de oven (schep ze tussendoor even om) tot ze gaar zijn en zacht aanvoelen. Bak ze iets langer als je liever knapperige frieten hebt.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Inez
Ziet er heerlijk uit. Alleen wanneer ik frieten maak van zoete aardappel blijven ze altijd slap. Ze worden nooit zo knapperig als échte frieten.
Brenda Kookt
Echte zelfgemaakte frieten van gewone aardappel worden bij mij in de oven ook niet goed krokant. Als je de zoete aardappelfriet echt knapperig wilt kun je ze het beste op een hogere temperatuur bakken.
Conja
Oja, ook de snelle aioli erbij :-) . Dat was echt SUPER! Bij de aioli heb ik nog Laos toegevoegd, maakte 'm nog iets specialer.
Conja
Vanavond deze frietjes gemaakt, met patatas bravas, een van jouw salades met fruit, en je hemelse citroencake als toetje. Een feestmaal!!!! Dank je voor de geweldige recepten!
Brenda Kookt
Wat een heerlijk 'Brenda Kookt maal', fijn dat jullie van de recepten genieten :)