Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kitchentools #2

Kitchentools 2 small

Daar is ie dan, de tweede editie van de Kitchentools-reeks. Door de tapasweek moesten jullie even wachten op deze tweede edtie, maar vanaf nu gaan we door!

Ik heb jullie beloofd de inhoud van mijn keukenkastjes te laten zien. Na de kitchentools waar ik niet zonder kan (klik) laat ik jullie vandaag de apparatuur zien die niet noodzakelijk is, maar wel erg handig. Eigenlijk is dit een basis-assortiment die ongeveer iedereen wel (nodig) heeft.

Kitchentools 02 txt

1. Mandoline

Heel lang heb ik zonder mandoline gedaan. Op verschillende markten worden mandolines gedemonstreerd (van die Tell Sell demonstraties), en iedere keer dat ik een mandoline tegenkwam stond ik op het punt er een te kopen maar deed ik het toch maar niet. Ik dacht namelijk dat het weer zo’n ding zou zijn waar ik nooit iets mee zou doen. Tot ik vorig jaar bij de Lidl een mandoline vond voor een leuk prijsje, ik besloot het eens te proberen. Ik kan je zeggen sinds ik hem een keer heb gebruikt pak ik hem er iedere keer weer bij. Met de mandoline kun je plakken schaven (handig voor courgette, aubergine en appel) maar je ook raspen en julienne snijden (bijvoorbeeld voor courgettepasta).
Deze merkloze mandoline kocht ik bij de Lidl

2. Handmixer

Als je het hebt over basis dan hoort daar zeker een handmixer bij. Ik kan écht niet zonder. Onmisbaar bij het bakken van taarten, koekjes, cake.. alles eigenlijk. Vorig jaar met kerst maakte ik een toetje en moest bij een vriendin alleen nog even slagroom kloppen. Bleek dat ze geen mixer in huis had!? Het mixen met de hand vind ik zo onnodig lang duren, met een handmixer is het zo gepiept!
Mijn mixer is van Philiips (HR 1561)

3. Hakmachine

Bij het hakken en snijden van grote hoeveelheden is een hakmachine onmisbaar. Dit kan je veel tijd schelen tijdens het koken. Zoals je ziet heb ik (nog) geen automatische hakmachine in mijn bezit. Op dit moment gebruik ik de turbochef van Tupperware. Dit is niet mijn ideale hakmachine omdat er maar één stand is, ik kan niet kiezen tussen grof of fijn snijden. Vaak ga ik te lang door met draaien waardoor het alweer te fijn gesneden is. Ook vind ik het jammer dat ik het met de hand moet doen en het niet automatisch gaat. Maar er komt een dag dat ik een echte hakmachine in mijn keuken heb staan…
De Turbo Chef  is van Tupperware

4. Rasp

Wat mij betreft ook erg handig: een rasp! Onmisbaar bij het raspen van kaas en citroenschil, want dat gaat niet met de mandoline ;) Mijn huidige rasp verkeerd niet meer in een opperbeste staat, dit komt doordat ik hem regelmatig gebruikt.
Deze merkloze? rasp is verkrijgbaar bij Blokker

5. Staafmixer

Sommigen denken dat een staafmixer alleen van pas komt bij het klaarmaken van babyhapjes. Niets is minder waar. Bij het maken van soepen en sauzen is een staafmixer onmisbaar. Je kunt ook pureren met een blender, maar ik geef de voorkeur aan een staafmixer. Toen mijn blender stuk was heb ik met de staafmixer ook smoothies gemaakt. Wil je een staafmixer aanschaffen? Kies er dan eentje waar ook een hakbakje bij zit. Daarmee kun je binnen een handomdraai pesto en tapenade maken.

6. Zeef

Ik sluit af met een wat mij betreft super handig ding: een zeef! Soms is het een drama om hem schoon te maken, maar iedere keer ben ik weer blij dat ik hem uit de kast kan pakken.
Mijn zeef is merkloos en ik weet niet meer waar we hem gekocht hebben

Deze basis kitchentools zijn prima, maar nog niet  helemaal compleet. Ik wil nog een andere rasp (leuk verjaardagskado ;)) en op termijn ook een andere hakmachine. Hoe staat het met jouw assortiment aan basis aan kitchentools? Staat er nog iets op jouw wishlist?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Maaike 30 oktober 2014 om 09:00

  Ik heb laatst voor m’n verjaardag een mandoline gekregen. Als je eenmaal zo’n ding hebt snap je niet hoe je ooit zonder hebt gedaan, alles wordt ook opeens zo mooi gelijk :)

  1. Brenda Kookt 30 oktober 2014 om 17:04

   Ja dat is helemaal handig! Alsof ik ineens mega netjes kan snijden… ;)

 2. Marja 13 november 2014 om 12:54

  Hmm…ja, ik heb nog een wens voor mijn keuken. Helaas is een goede erg duur, namelijk een foodprocessor! Inderdaad om grotere hoeveelheden te raspen en hakken. Soms is het staafmixerbakje gewoon te klein. En dan wens ik weer dat ik een foodprocessor had. Als ze niet zo prijzig waren, dan had ik hem al gehad. Maar ik wil wel een echt goede. En die zijn duur.
  Groetjes en tot de volgende keer, Marja. :D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *