Ga naar de inhoud

Tapas Recepten overzicht

Tapas recepten 01

Het kan je niet ontgaan zijn dat het tapasweek was op Brenda Kookt. De afgelopen week heb ik recepten gedeeld voor smeerseltjes voor op brood, koude en warme tapas gerechten.

In deze blogpost geef ik je een overzicht alle recepten die je nodig hebt voor een complete tapasavond. Zo kun je met dit artikel als leidraad je eigen tapasavond organiseren. Je stelt je ideale selectie van tapas samen zodat je kunt genieten van een heerlijke tapasavond thuis.

Voordat je gaat bepalen welke hapjes je gaat maken is het handig dat je bedenkt hoe je wilt dat je tapas avond eruit gaat zien. Wil je meerdere gangen serveren, of zet je alles in één keer op tafel, in een soort buffetvorm? Zelf serveerde ik eerst een koude tapasgang en daarna twee keer een warme gang. Iedere gang bestond uit 4-5 gerechtjes.
Lees ook dit artikel met tips voor het organiseren van een etentje

Klik op de naam van het gerecht om het recept te bekijken

Koude tapas

Tapas recepten 02

Warme tapas

Tapas recepten 03

Toetje

Na de tapas zit je waarschijnlijk bijna vol, maar voor een toetje is natuurlijk altijd plaats. Want ook bij een heerlijke tapasavond mag een lekker toetje niet ontbreken. Omdat er met tapas vaak best veel gegeten wordt (vaak meer dan je op kan) kun je er het beste voor zorgen dat het toetje niet te machtig is zodat je gasten hem nog wel op kunnen eten. Zelf ben ik fan van brownies na tapas. Maar ik geef je nog een paar tips:

Tapas recepten 04

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op