Ga naar de inhoud

Taco’s met kip en sperzieboontjes

Vandaag is het weer tijd voor een makkelijke maaltijd. Een lekker gerecht dat binnen no time op tafel staat. Vandaag gaan we voor makkelijke maar overheerlijke taco’s! Taco’s eet ik eigenlijk te weinig. Ik houd van de knapperige structuur, het is net of je chips aan het eten bent en dat vind ik nooit een
Delen op

Taco’s met kip en sperzieboontjes

Taco's met kip en sperziboontjes txt

Vandaag is het weer tijd voor een makkelijke maaltijd. Een lekker gerecht dat binnen no time op tafel staat. Vandaag gaan we voor makkelijke maar overheerlijke taco’s!

Taco’s eet ik eigenlijk te weinig. Ik houd van de knapperige structuur, het is net of je chips aan het eten bent en dat vind ik nooit een straf 😉
En als je de taco’s klaarmaakt zoals ik heb gedaan is het ook net een pizza. Door de taco plat te roosteren in de oven kun je hem beleggen en gemakkelijk afhappen.

Deze combinatie met sperzieboontjes, kip en mango is lekker fris. Verder wil ik over dit gerecht niet zoveel kwijt, je moet hem gewoon eens maken.

Oh, en de de combinatie van kip en mango heb ik onlangs ontdekt. Verwacht de komende tijd dus nog een aantal receptjes met mango en kip 🙂

Taco's met kip en sperziboontjes 02

 

Taco’s met kip en sperzieboontjes

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 6 kleine wraps
  • 450 gram kipfilet
  • 1 theelepel taco kruiden (dit koop ik bij de Turkse supermarkt maar reguliere supermarkten verkopen het ook)
  • 1 mango
  • 300 gram sperziebonen
  • taugé
  • cashewnoten
  • zure room
  • olie

Bereiding:

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. kook ze in ongeveer 10 minuutjes beetgaar en giet ze hierna af.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, breng het op smaak met taco kruiden. Bak de kipreepjes in olie gaar.

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Besmeer de beide kanten van de wraps met olijfolie en verwarm ze 10 minuten in de oven zodat ze lekker knapperig worden.

Snijd de mango in blokjes en bak de taugé even kort aan (kan eventueel in de pan van de kipfilet).

Besmeer de knapperige taco’s met zure room, verdeel hierover sperzieboontjes, blokjes kip, taugé, mango en een beetje cashewnoten.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

3 reacties

Frederiek heuver

Dank voor je tappas buffet-ideeen. Het viel goed in de smaak!,,

Laat een bericht achter

Dorien

Dit was lekker!

Laat een bericht achter

Remy | BakingBeautyNL

Ik houd van dit soort gerechten! Kip met noten en ananas of in dit geval met mango. De bonen zijn nieuw voor me, die ga ik eens proberen.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op