Ga naar de inhoud

Hangop met kerstrestjes

Heb je stoofpeertjes en cake of tulband over van de kerstdagen? Gooi het niet weg maar maak iets lekkers mee. Van hangop met kerstrestjes samen met bastogne koekjes maak je van de restjes een heerlijk gerechtje! Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Net wat jouw uitkomt. Klik hier voor...
10 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Bereiding 1 dag vooraf

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
De nacht van te voren: Bekleed een zeef met een vochtige, uitgeknepen, theedoek. Plaats de zeef op een kom en giet de yoghurt in de zeef. Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.
2
Stap 2
Voeg de suiker bij de slagroom en klop dit lobbig. Meng de uitgelekte yoghurt met de slagroom.
3
Stap 3
Verdeel in een glas of schaaltje een laagje stoofpeertjes met een beetje 'sap'. Verdeel hierover de hangop en bestrooi dit met een beetje van het stoofperenvocht (sap) en verkruimel hierover de kerstcake en koekjes.

Hangop met kerstrestjes

Hangop met kerstrestjes, Hangop stoofpeertjesHeb je stoofpeertjes en cake of tulband over van de kerstdagen? Gooi het niet weg maar maak iets lekkers mee. Van hangop met kerstrestjes samen met bastogne koekjes maak je van de restjes een heerlijk gerechtje! Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Net wat jouw uitkomt.

Hangop met kerstrestjes, Hangop stoofpeertjes

Klik hier voor nog meer lekkere kerstrecepten. 

Hangop met kerstrestjes

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui
Ravioli in roomsaus met champignon
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

1 reactie

Simone

Hmmmm, nou restjes ga ik straks nog wel hebben denk ik... In ieder geval nog wat tulband over. Inderdaad lekker met yoghurt. Goed idee!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op