Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Tiramisu met advocaat

Gister gaf ik jullie een lekkere tip voor de paasbrunch, bij mij komen deze hapjes zeker op tafel met Pasen. Vandaag geef ik je nog een paastip. Deze keer een paastoetje: Tiramisu met advocaat. Tiramisu is altijd goed. Zelfs met Pasen. Ik weet dat het bij Pasen meestal draait om...

Ingrediënten

personen

Extra benodigd: mixer of keukenmachine en een (oven)schaal

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het goudbruin wordt.
2
Stap 2
Mix de mascarpone, slagroom en poedersuiker met een mixer of keukenmachine zodat het een mooie crème wordt.
3
Stap 3
Meng de koffie met de tia maria en giet dit in een schaaltje of bakje. Doop de helft van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel dit over de bodem van de schaal. Verdeel hierover de helft van de mascarpone crème en lepel daar de helft van de advocaat op.
4
Stap 4
Doop de overige lange vingers ook in de koffie en verdeel dit over de laag advocaat. Smeer de overige mascarpone crème over de lange vingers en lepel hier de advocaat over.
5
Stap 5
Besprenkel de tiramisu met het amandelschaafsel en strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over.
6
Stap 6
De tiramisu kun je direct serveren. Ook kun je hem afgedekt een paar uur in de koelkast bewaren. Laat het in dit laatste geval voor serveren een half uurtje op kamertemperatuur komen.

Tiramisu met advocaat

Tiramisu met advocaat txtGister gaf ik jullie een lekkere tip voor de paasbrunch, bij mij komen deze hapjes zeker op tafel met Pasen. Vandaag geef ik je nog een paastip. Deze keer een paastoetje: Tiramisu met advocaat.

Tiramisu is altijd goed. Zelfs met Pasen. Ik weet dat het bij Pasen meestal draait om een paastonbijt of paasbrunch maar als je met Pasen een toetje moet (of wilt) verzorgen dan MOET je voor dit receptje gaan. Een tiramisu met advocaat. Dat kan niet fout gaan én moet wel lekker zijn. En dat is het!

Dit receptje komt uit Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi. Je maakt het binnen een handomdraai, en het is ook binnen een handomdraai op.

Zelfs als het (nog) geen Pasen is..  😉

Tiramisu met advocaat 01

Tiramisu met advocaat

 

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

19 reacties

Marleen

Kan je dit zalige toetje dag eerder bereiden en in koelkast bewaren??

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan heel goed met deze tiramisu Marleen

Margreet Sietses
4/5 sterren

Heerlijk nagerecht en heel simpel te maken!

Laat een bericht achter

Klazina

Hoi Brenda. Als je dit voor 4 personen maakt. Kan dan alles door de helft? Groetjes, Klazina

Laat een bericht achter

Nicoline

Je kunt het aantal personen wat op 8 staat veranderen. Dan veranderen de hoeveelheden automatisch mee :-)

Harmke

Kan ik de koffie ook door iets anders vervangen?

Laat een bericht achter

Fran

Lekker

Laat een bericht achter

Fiet Stolk

Hallo Brenda, Dit toetje heb ik inmiddels diverse keren gemaakt. Iedereen is er altijd enthousiast over. Het ziet er super uit en is snel gemaakt. Het vecht samen met de snelle pavlova om de eerste plaats in onze toetjes top 10. Morgen weer, voor 10 personen. Hartelijk bedankt, Fiet

Laat een bericht achter

Priscilla

Dit klinkt goeeeeeed! Jammer dat ik nu ziek ben anders had ik meteen boodschappen gedaan voor dit dessert. Maar ik sla hem wel op. Dan kan ik hem later nog een keer maken.

Laat een bericht achter

Carla | Sugar&Pies

Wat leuk om op deze manier advocaat te gebruiken! Op zich vind ik advocaat altijd wel lekker, maar niet 'puur' zeg maar. Door hem te combineren met de smaken van de tiramisu krijg je natuurlijk een betere balans met de alcohol. Ik ga het zeker een keer proberen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Puur moet ik er ook altijd een beetje aan wennen, gecombineerd vind ik het super lekker. Tegen de tijd dat ik een oma'tje ben lust ik het vast ook puur ;)

stephanie

ik zeg wel vaker dat ik kwijl als ik een foto zie, maar dit keer was het ook echt waar!!

Laat een bericht achter

Foodalicious

Wat een superleuk idee voor de Paasbrunch :)

Laat een bericht achter

Eefke

Wat een plaatje! En een super idee om de altijd lekkere tiramisu een paastintje te geven!

Laat een bericht achter

Nicole

Dit likt me echt heerlijk!

Laat een bericht achter

Andrea- 4pure

Lekker! Volgens mij is tiramisu altijd lekker en kun je het aan elk feest aanpassen. Met advocaat past het prima bij het paasthema!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, zo is het. Met rode spikkels en een beetje speculaas erbij is het ineens een sinterklaas gerechtje ;)

Brenda Kookt

Wat goed om te horen, ben benieuwd wat er allemaal nog meer in jullie toetjes top 10 staat

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Beterschap! En dan zou ik hem zeker bewaren voor een andere keer :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op