Ga naar de inhoud

Gamba’s

Het is nog steeds tapasweek hier op het blog dus vandaag heb ik weer een lekker tapasgerechtje voor jullie. Tapas Gamba’s! Wat mij betreft zijn gamba’s onmisbaar bij de tapas, het hoort er gewoon bij. Vaak worden er bij de tapas knoflookgarnalen geserveerd, maar omdat er al aardig wat knoflook werd geserveerd tijdens mijn tapasavond

Gamba’s

Gamba's tapas txt

Het is nog steeds tapasweek hier op het blog dus vandaag heb ik weer een lekker tapasgerechtje voor jullie. Tapas Gamba’s!

Wat mij betreft zijn gamba’s onmisbaar bij de tapas, het hoort er gewoon bij. Vaak worden er bij de tapas knoflookgarnalen geserveerd, maar omdat er al aardig wat knoflook werd geserveerd tijdens mijn tapasavond heb ik me met de knoflook bij dit gerechtje ingehouden. Naast knoflook bracht ik de gamba’s op smaak met een rood pepertje, peterselie en citroensap. Een topper!

Mocht je nou wel trek hebben in knoflookgarnalen, voeg dan een extra teentje knoflook toe.

Gamba's tapas 01

Tapas Gamba’s

Bereidingstijd 10 minuten, 1 uur marineren en vervolgens 10 minuten aanbakken

Ingrediënten:

  • 200 gram gamba’s (ontdooid)
  • 1 rode peper
  • zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • half bosje verse peterselie

Bereiding:

Verwijder de staarten van de gamba’s. Snijd de peper en peterselie fijn en pers de knoflook.

Meng in een kommetje de peper, peterselie en knoflook met zout, citroensap en olijfolie. Meng de marinade met de gamba’s en laat dit een uurtje afgedekt in de koelkast staan.

Verwarm een wok of koekenpan en bak de gemarineerde Tapas Gamba’s hierin aan.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

2 reacties

Leen

hallo brenda ik snap de bereiding niet je schrijft haal de staart eraf nu is mijn vraag zijn ze gekookt of rauw is de kop er al af . er zijn heel veel gerechten van gammba's daar dat niet word vermeld of ik nu gekookte of rauwe gamba's nodig heeft of gepelde. ik heb een pak rauwe diepvries gamba's dus leg me nu eens uit hoe ik die eerst moet berijden voordat ik die in marinade gooit en hoe ik dat heerlijke tapas gamba van jou kan maken. [ik heb dit recept al een keer gedaan met voorgekookte garnalen gepeld was heerlijk] groetjes leen

Laat een bericht achter

Sanne

Jummie gamba's! Ik hou inderdaad ook erg van gamba's met knoflook. Deze variant is volgens mij net zo simpel en lijkt me ook om te smullen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op