Ga naar de inhoud

Tapenade van zongedroogde tomaat

Bij een etentje is het lekker om af te trappen met een brood en smeersels. Kruidenboter is natuurlijk altijd goed, maar tapenade is ook erg lekker. Mijn favoriete tapenade is die van zongedroogde tomaat. En als je hem zelf maakt is het nog veel lekkerder. Mijn geheim is dat ik geen normale zongedroogde tomaatjes gebruik

Tapenade van zongedroogde tomaat

Tapenade zongedroogde tomaat txt 02

Bij een etentje is het lekker om af te trappen met een brood en smeersels. Kruidenboter is natuurlijk altijd goed, maar tapenade is ook erg lekker.

Mijn favoriete tapenade is die van zongedroogde tomaat. En als je hem zelf maakt is het nog veel lekkerder.

Mijn geheim is dat ik geen normale zongedroogde tomaatjes gebruik maar verse ‘summer kissed tomatos’ (te vinden in het koelkvak op de groente-versafdeling bij de supermarkt). Dit zijn tomaatjes die minder lang geroosterd worden. Hierdoor zijn ze niet droog en hard, maar juist lekker mals én boordevol smaak. Het ideale ingrediënt voor deze tapenade van zongedroogde tomaat.

Tapenade zongedroogde tomaat 03

Tapenade van zongedroogde tomaat

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zongedroogde tomaatjes (summer kissed tomatoes)
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • halve eetlepel citroensap

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes, pers de knoflook, en rasp de kaas.

Stop alle ingrediënten in een hakmachine (bijvoorbeeld het bakje van de staafmixer) en hak het fijn zodat er een mooie tapenade ontstaat.

Bepaal of je de structuur van de tapenade zo goed vind, of dat je een beetje extra olie door de tapanade mengt.

Serveer de tapenade met brood of toastjes.

Bekijk ook andere recepten
Smores van de bbq
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op