Ga naar de inhoud

Snap Shots Cranberryweek Vlieland #2

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 18

Na het eerste deel van ons cranberryavontuur op Vlieland is het nu tijd voor het tweede (en laatste) deel van de Snap Shots.
Kijk mee naar weer een heerlijke dag op Vlie!

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 10

We beginnen de tweede dag uitermate goed: breakfast with a view!

Daarna gaan we het strand op, even lekker uitwaaien.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 11

Jump! Wiehoeeew!

Na een strandwandeling en stukje fietsen is het tijd voor cappuccino op terras.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 12

Op onze racemonsters naar de volgende activiteit: lunch in het cranberryveld!

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 13

Na een iets langere fietstocht dan gepland (we konden niet alle bordjes vinden) waren we toch nog als eerste op de bestemming.

Terwijl de tafel werd gedekt pakten we de kans nog even naar cranberry´s te zoeken.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 14 te

Wat mij betreft hét topgerecht van het weekend: sucade in een cranberryjus, cranberrykaviaar en puree van knolselderij.

Kijk ons genieten van de lunch..

(hier kun je meer foto’s van deze heerlijke middag bekijken)

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 16

Je bent niet op Vlie geweest als je niet naar de vuurtoren bent gelopen.

Jammer dat je er niet in kunt. Dat had ik namelijk wel verwacht.

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 17

In de Dorpsstraat werd een cranberrymarkt georganiseerd. Mét taartenwedstrijd en heel veel lekkere cranberry-dingen.

Jammer dat we nog vol zaten van de heerlijke lunch. We namen wel iets mee voor later…

Snap Shots Cranberryweek Vlieland 15

Na de markt was het weer tijd om te gaan zitten. Bij restaurant Gestrand streken we neer om iets te drinken. Langzamerhand werd het ook tijd voor het diner. We waren nog verzadigd van de lunch, daarom hadden we aan deze (enorme) borrelplank meer dan voldoende. En je ziet het goed: hier zitten even geen cranberry’s bij 😉

Om 19.00 uur vertrok onze boot naar het vaste land. We namen afscheid van heerlijk Vlieland met cranberrybrownies die we op de markt hebben gekocht.

Conclusie

Zoals je ziet hebben we twee heerlijke dagen beleefd tijdens de cranberryweek op Vlieland. Leuk om op deze manier het eiland én het rode goud te ontdekken. Een ideale combinatie als je het mij vraagt. Zoals je ziet is er heel veel mogelijk met de cranberry, we hebben heerlijke combinaties mogen proeven. Al vind ik het persoonlijk wel jammer dat er vaak veel suiker gebruikt wordt om het zoet te maken. Cranberry is van zichzelf namelijk vrij zuur.

We zijn niet terugekomen met blaasontsteking, maar de cranberry’s komen me gelukkig ook de neus nog niet uit. En dat is maar goed ook, want natuurlijk kon ik het niet laten om een zak verse cranberry’s mee naar huis te nemen. Wist je dat je cranberry’s in de vriezer kunt bewaren?

Op Vlieland heb ik veel cranberry-inspiratie op gedaan. Binnenkort volgen er dus een aantal cranberryrecepten op het blog.
Kun je niet zo lang wachten en wil je aan de slag met cranberry’s? Maak dan dit recept, of deze, deze en deze.

En ik ben heel erg benieuwd: wat is jouw favoriete recept met cranberry?

7 reacties

Famke

Fijn dat jullie zo genoten hebben op Vlieland en van de cranberries. De vuurtoren is wel te bezichtigen maar niet de hele dag door. Als de vlag uit hangt is hij open . Actuele openings tijden zijn te vinden op de site van de vvv vlieland.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je reageert Famke. Bedankt voor de tip, ik onthoud het voor de volgende keer :)

Kimberley

Dat ziet er heel erg leuk en gezellig uit! Ik maak eigenlijk nooit iets met cranberry's, misschien moet ik het toch maar eens gaan proberen.

Laat een bericht achter

Els

Dat ziet eruit als een heerlijk tripje, ikzelf heb nog nooit cranberry's gegeten, toch maar is doen denk ik. Kun je die eigenlijk gewoon in de winkel kopen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Verse cranberry's zijn niet het hele jaar te koop. Wel verkoopt de Albert Heijn ingevroren verse cranberry's.

kelly

Weer hele mooie foto's! En wat is het strand toch heerlijk..zelfs met kouder weer! Ik ben gek op een zoet/zuurtje bij een hartig gerecht. Ik moet bij cranberrys altijd aan Ikea denken. De Zweedse balletjes met friet, roomsaus en cranberrycompote. Perfecte combi! Ik maak dit dus regelmatig zelf met cranberrys. Breng in de kookpan water met suiker aan de kook en voeg de cranberry`s toe. Ik laat ca 10 minuutjes koken tot het een lekkere `jam` is geworden, af en toe goed doorroeren en indien nodig water toevoegen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip :)

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op