Ga naar de inhoud

Panna Cotta met cranberries en witte chocolade

Naar het ideale kerstdessert hoef je vanaf het moment dat je gasten arriveren niet meer om te kijken. In dat geval komt deze panna cotta goed van pas. De panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade moet minimaal drie uur opstijven, in die tijd zit je gezellig aan met je...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de slagroom in een steelpannetje richting het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het vanillemerg eruit.
2
Stap 2
Doe het merg en het vanillestokje bij de room. Voeg de suiker bij de room en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
3
Stap 3
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
4
Stap 4
Snijd de cranberries in stukjes en rasp de chocolade. Rooster het amandelschaafsel even in een droge koekenpan. Haal het vanillestokje uit de room. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de room.
5
Stap 5
Roer de room door tot de gelatine is opgenomen. Zet het pannetje in een bak (of gootsteen) met koud water zodat de room een beetje afkoelt.
6
Stap 6
Roer de kwark door en voeg dit bij de room. Meng dit goed door elkaar. Meng de cranberries en geraspte chocolade ook door het mengsel.
7
Stap 7
Schenk de panna cotta in vormpjes of glaasjes en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven (langer mag ook).
8
Stap 8
Als je de panna cotta zonder glaasje wilt serveren: zet de onderkant van de vormpjes dan even in heet water zodat het gemakkelijker loslaat. Stort de panna cotta op een schaaltje.
9
Stap 9
Verkruimel de speculaas of de bastonge over de panna cotta en strooi hier een beetje amandelschaafsel over.

Tip: dit dessert kun je de ochtend van het diner maken.

Panna Cotta met cranberries en witte chocolade

Panna cotta witte chocolade en cranberries txtNaar het ideale kerstdessert hoef je vanaf het moment dat je gasten arriveren niet meer om te kijken. In dat geval komt deze panna cotta goed van pas. De panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade moet minimaal drie uur opstijven, in die tijd zit je gezellig aan met je gasten en geniet je van het diner. Voordat je het dessert serveert maak je alleen nog even snel de topping. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het verkruimelen van de koekjes en het strooien van het amandelschaafsel.

Easy.

Maar gelukkig ook érg lekker want cranberries en witte chocolade zijn een hele goede match.

Panna cotta witte chocolade en cranberries
De panna cotta is een heerlijk zacht toetje (met chocolade) en daarom is het extra lekker als je de topping van verkruimelde koekjes en geschaafde amandelen erbij ‘maakt’.

Panna cotta witte chocolade en cranberries 02 Panna cotta witte chocolade en cranberries 04

Panna cotta met cranberrie’s en witte chocolade

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui
Ravioli in roomsaus met champignon
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

13 reacties

Trudi

Hoi Brenda, zou je dit gerecht ook in een puddingvorm kunnen maken, dus niet in losse glaasjes? Groeten Trudi

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan met dit gerecht ook goed Trudi

Gertrud

Hee Bren, Ziet er super lekker uit! Zou ik het ook kunnen maken met bruine chocolade? Of heb ik dan een andere combinatie van ingrediënten nodig? Groetjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Gertrud, je kunt het ook met bruine chocolade maken, ik zou dan voor melk chocolade gaan. Al denk ik wel dat je panna cotta dan niet in zijn geheel mooi bruin wordt. Je krijgt dat een witte panna cotta met stukjes bruine chocolade er in. Dat komt doordat de chocolade niet mee wordt verwarmd met de slagroom.

Karlijn

Superlekker nagerechtje! En erg makkelijk om te maken!

Laat een bericht achter

Sydney

Ziet er heerlijk uit! Ik raak wel een beetje in de war, want jij zegt dat je de slagroom niet laten koken voordat de vanille erin gaat en pauline laat het juist wel eerst koken.What to do?!;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Sydney, voor deze panna cotta heb ik de slagroom verwarmt voor ik de vanille en suiker toevoeg. Na het toevoegen van de vanille en suiker heb ik hem 10 minuutjes laten koken. Een heerlijk toetje, afgelopen weekend heb ik hem gemaakt voor een high tea.

Ina

Dank voor de verduidelijking, Brenda. Grappig dat het wat uitmaakt, wat de slagroom betreft, dat er suiker en vanille doorheen zit!

Laat een bericht achter

Ina

Eerst zeg je dat je ervoor moet zorgen de slagroom niet te laten koken, en even verder dat je het 10 minuten zachtjes moet laten koken. Dus wat moet ik doen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Als het vanillestokje en suiker erbij zit laat ik het zachtjes koken. Daarvoor niet.

Grace

Dat lijkt me echt heel lekker! Misschien kan het ook wel met bosbessen. Maar dat krijg je meer verkleuring, denk ik.

Laat een bericht achter

Hazel

Panna cotta is wat mij betreft altijd een goed idee! :-)

Laat een bericht achter

PSbyDila.com

Dit ziet er echt heerlijk uit! Leuke blog heb je trouwens.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op