Chocolade Meringuetaart

Meringuetaart met chocolade en advocaat txt

Tradities zijn er om in ere te houden. Toch? Daarom staat er vandaag, 27 november, traditiegetouw een taart(je) op het blog. Ik moest wel even mijn best doen om de traditie voort te kunnen zetten dit jaar. Doordat ik geen taart-recepten meer op voorraad had en de afgelopen dagen moest werken moest er afgelopen weekend een taart gemaakt worden. Ik besloot een item te maken dat ik van mijn ‘bucketlist’ kon strepen. Namelijk een heuse meringuetaart.

Al heel lang wil ik een meringuetaart maken. Wel maakte ik eerder een pavlova en eton mess wat zo’n beetje op hetzelfde neerkomt. Maar een meringuetaart had ik nog nooit gemaakt. En nog nooit gegeten. Dus besloot ik mezelf (en Joost mocht ook een hapje proeven) afgelopen weekend te verwennen. Alvast voor mijn verjaardag. Alsof ik vandaag nog niet genoeg taart ga eten ;)

Omdat ik gek ben op chocolade maak ik er een chocolade meringuetaart van. Met advocaat. Want dat vind ik ook zo lekker op toetjes en taarten. Zoals je ziet is dit geen strakke taart die  jenetjes in punten kunt snijden. En eigenlijk vind ik het ook meer een toetje dan een taart. Maar ontzettend lekker is het wel. En dat telt.

Meringuetaart met chocolade en advocaat 03

Chocolade Meringuetaart

Bereidingstijd 30 minuten, 1 uur oventijd en 15 minuten wachttijd.

Ingrediënten voor 1 taartje (2-4 personen)

  • 1 eiwit
  • scheutje citroensap
  • snufje zout
  • 50 gram suiker, plus een theelepel suiker
  • 30 gram pure chocolade
  • 125 ml slagroom
  • extra chocolade om te garneren
  • advocaat
  • eetlepel amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels op het bakpapier. (die van mij hadden diameter van 11,5, 8,5 en 5 cm)

Smelt de chocolade (bijvoorbeeld in de magnetron of au bain marie) en laat het een beetje afkoelen.

Maak de mixer en mengkom met een scheutje citroensap vet vrij. Klop het eiwit met een drup citroensap en een heel klein beetje zout tot pieken.
Voeg hierna de suiker beetje bij beetje toe en mix dit tot de suiker is opgelost en het schuim stijf is geworden. Spatel de gesmolten chocolade door het stijve eiwit.

Vul de cirkels op de het bakpapier met het schuim en verwarm dit 1 uur in de oven.
Laat na het bakken de meringues ongeveer 15 minuten afkoelen door de deur van de oven op een kiertje te zetten.

Haal de schijven meringue voorzichtig los van het bakpapier.

Klop de slagroom op met een theelepel suiker. En smelt nog een beetje extra chocolade.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat ze mooi goudbruin worden.

Plaats de grootste cirkel meringue op een bord en strijk hier slagroom over. ‘Drizzle’ er chocolade en advocaat over. Plaats de tweede schijf meringue er op en herhaal de stappen. Sluit af met chocolade en advocaat en strooi het geroosterde amandelschaafsel er over.

 

———————————————
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
  1. Wow, dat is pas een échte taart! Het ziet er echt wel spectaculair uit en niet echt een rommeltje zoals je misschien zou verwachten :-) Advocaat en chocolade zijn idd een héérlijke combinatie! Gelukkige verjaardag trouwens ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk