Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Chocolade Meringuetaart

Meringuetaart met chocolade en advocaat txt

Tradities zijn er om in ere te houden. Toch? Daarom staat er vandaag, 27 november, traditiegetouw een taart(je) op het blog. Ik moest wel even mijn best doen om de traditie voort te kunnen zetten dit jaar. Doordat ik geen taart-recepten meer op voorraad had en de afgelopen dagen moest werken moest er afgelopen weekend een taart gemaakt worden. Ik besloot een item te maken dat ik van mijn ‘bucketlist’ kon strepen. Namelijk een heuse meringuetaart.

Al heel lang wil ik een meringuetaart maken. Wel maakte ik eerder een pavlova en eton mess wat zo’n beetje op hetzelfde neerkomt. Maar een meringuetaart had ik nog nooit gemaakt. En nog nooit gegeten. Dus besloot ik mezelf (en Joost mocht ook een hapje proeven) afgelopen weekend te verwennen. Alvast voor mijn verjaardag. Alsof ik vandaag nog niet genoeg taart ga eten ;)

Omdat ik gek ben op chocolade maak ik er een chocolade meringuetaart van. Met advocaat. Want dat vind ik ook zo lekker op toetjes en taarten. Zoals je ziet is dit geen strakke taart die  jenetjes in punten kunt snijden. En eigenlijk vind ik het ook meer een toetje dan een taart. Maar ontzettend lekker is het wel. En dat telt.

Meringuetaart met chocolade en advocaat 03

Chocolade Meringuetaart

Bereidingstijd 30 minuten, 1 uur oventijd en 15 minuten wachttijd.

Ingrediënten voor 1 taartje (2-4 personen)

  • 1 eiwit
  • scheutje citroensap
  • snufje zout
  • 50 gram suiker, plus een theelepel suiker
  • 30 gram pure chocolade
  • 125 ml slagroom
  • extra chocolade om te garneren
  • advocaat
  • eetlepel amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels op het bakpapier. (die van mij hadden diameter van 11,5, 8,5 en 5 cm)

Smelt de chocolade (bijvoorbeeld in de magnetron of au bain marie) en laat het een beetje afkoelen.

Maak de mixer en mengkom met een scheutje citroensap vet vrij. Klop het eiwit met een drup citroensap en een heel klein beetje zout tot pieken.
Voeg hierna de suiker beetje bij beetje toe en mix dit tot de suiker is opgelost en het schuim stijf is geworden. Spatel de gesmolten chocolade door het stijve eiwit.

Vul de cirkels op de het bakpapier met het schuim en verwarm dit 1 uur in de oven.
Laat na het bakken de meringues ongeveer 15 minuten afkoelen door de deur van de oven op een kiertje te zetten.

Haal de schijven meringue voorzichtig los van het bakpapier.

Klop de slagroom op met een theelepel suiker. En smelt nog een beetje extra chocolade.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat ze mooi goudbruin worden.

Plaats de grootste cirkel meringue op een bord en strijk hier slagroom over. ‘Drizzle’ er chocolade en advocaat over. Plaats de tweede schijf meringue er op en herhaal de stappen. Sluit af met chocolade en advocaat en strooi het geroosterde amandelschaafsel er over.

 

———————————————
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten? LIKE Brenda Kookt op Facebook, of VOLG me op twitter of Bloglovin.
Op Instagram komen de lekkerste food snap shots voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. Maxime 27 november 2014 om 18:06

    Gefeliciteerd met je verjaardag!

  2. Conja 27 november 2014 om 20:26

    Wat lekker!!!!!!! Die ga ik sowieso proberen..! Een fijne verjaardag nog Brenda! We zijn blij met jou!

  3. Fiet 28 juli 2020 om 12:30

    Dit ziet er ook weer heerlijk uit. Ga ik binnenkort eens proberen. Je advocaat tiramisu is een grote hit bij ons en onze gasten. Voor vanavond het yoghurtijsje en de pannenkoeken taart. Kijken of onze vrienden hier ook blij van worden. Bedankt voor je heerlijke recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *