Gevulde rollade met champignon/pesto vulling
Gister deelde ik het filmpje waarin ik leerde een rollade te knopen. Nu kunnen jullie allemaal aan de slag om met de kerstdagen (of eerder?) zelf een gevulde rollade te maken. Met de tips van keurslager Timo Boon kan je eigen rollade niet mislukken. In dit artikel deel ik mijn...Gevulde rollade met champignon/pesto vulling
Bewaren
Gister deelde ik het filmpje waarin ik leerde een rollade te knopen. Nu kunnen jullie allemaal aan de slag om met de kerstdagen (of eerder?) zelf een gevulde rollade te maken. Met de tips van keurslager Timo Boon kan je eigen rollade niet mislukken.
In dit artikel deel ik mijn recept voor de gevulde rollade met champignon/pesto vulling. Omdat ik gek ben op champignons en pesto besloot ik dit te combineren en mijn rollade hiermee te vullen. Voordeel aan de pesto is dat je naast peper en zout geen extra kruiden nodig hebt. De rollade is goed op smaak.
Edit: omdat ik er vragen naar kreeg (en het is tenslotte zondag filmpjesdag) heb ik het filmpje ook hieronder nog een keer toegevoegd.
Video: gevulde rollade met champignon en pesto vulling
Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal!
Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.
Gevulde rollade – champignon/pesto
Ingrediënten
Extra benodigd: keukentouw, ovenschaal of braadslede
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde rollade met champignon/pesto vulling
De vulling:
Stap 1
Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een olijfolie aan in een koekenpan.Stap 2
Breng op smaak met peper, zout en tijm en laat het met een deksel op de pan op laag vuur 10 minuten pruttelen.
De rollade:
Stap 1
Verdeel 2 eetlepels pesto over de lap vlees (aan de kant dat straks de binnenkant van de rollade is).Stap 2
Zorg ervoor dat je de onder en bovenkant een beetje over laat. Verdeel het champignon/ui mengsel over de pesto en druk het goed aan. Rol de rollade los op.Stap 3
Knoop de rollade met keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft (bekijk dit filmpje voor een uitgebreide uitleg en tips).Stap 4
Meng 1,5 eetlepel pesto met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en smeer de rollade hiermee in.Stap 5
Zorg ervoor dat het vlees twee uur op kamertemperatuur is gekomen voor je gaat bakken. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in.Stap 6
Verwarm een klontje boter in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.Stap 7
Plaats de rollade hierna in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot het een kerntemperatuur van 62 - 64 ºC heeft. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.Ingrediënten
Extra benodigd: keukentouw, ovenschaal of braadslede
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde rollade met champignon/pesto vulling
De vulling:
Stap 1
Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een olijfolie aan in een koekenpan.Stap 2
Breng op smaak met peper, zout en tijm en laat het met een deksel op de pan op laag vuur 10 minuten pruttelen.
De rollade:
Stap 1
Verdeel 2 eetlepels pesto over de lap vlees (aan de kant dat straks de binnenkant van de rollade is).Stap 2
Zorg ervoor dat je de onder en bovenkant een beetje over laat. Verdeel het champignon/ui mengsel over de pesto en druk het goed aan. Rol de rollade los op.Stap 3
Knoop de rollade met keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft (bekijk dit filmpje voor een uitgebreide uitleg en tips).Stap 4
Meng 1,5 eetlepel pesto met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en smeer de rollade hiermee in.Stap 5
Zorg ervoor dat het vlees twee uur op kamertemperatuur is gekomen voor je gaat bakken. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in.Stap 6
Verwarm een klontje boter in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.Stap 7
Plaats de rollade hierna in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot het een kerntemperatuur van 62 - 64 ºC heeft. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.