Ga naar de inhoud

Gourmetten: 5 x Vis

Vandaag heb ik een lekker inspiratie artikeltje voor jullie. Handig voor iedereen die met kerst of een andere gelegenheid gaat gourmetten. Ik weet namelijk zeker dat een (groot) deel van jullie ook dit jaar weer het gourmetstel op tafel gaat zetten. Gourmetten met vis blijft leuk en lekker toch? Vis op gourmet Bij gourmetten denk je
Delen op

Gourmetten: 5 x Vis

Vandaag heb ik een lekker inspiratie artikeltje voor jullie. Handig voor iedereen die met kerst of een andere gelegenheid gaat gourmetten. Ik weet namelijk zeker dat een (groot) deel van jullie ook dit jaar weer het gourmetstel op tafel gaat zetten. Gourmetten met vis blijft leuk en lekker toch?

Gourmettips met vis txt

Vis op gourmet

Bij gourmetten denk je waarschijnlijk snel aan ‘standaard’ vlees, maar ook met vis kun je heerlijk gourmetten. Persoonlijk vind ik vis ontzettend lekker, soms zelfs lekkerder dan vlees. Ook fijn dat het ‘licht’ is qua eten. En wist je dat je ook met vis lekker kunt variëren? Ik geef je 5 variaties die je tijdens het gourmetten op tafel kunt zetten.

Gourmetten met vis

Vis heeft veel verschillende smaken, variërend van licht en zacht tot vol en krachtig. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vis, zoals zalm, tonijn, kabeljauw, garnalen en meer. Ik geef je een aantal van mijn favoriete visgerechtjes voor op de gourmet.

Pestogamba’s

Doordat gamba’s niet groot zijn, zijn ze ideaal tijdens het gourmetten. Handig om de gamba alvast te pellen en daarna te marineren. Laat de gamba’s in marina in de koelkast een paar uur staan. Natuurlijk kun je gaan voor gamba’s gemarineerd in knoflook. Maar wat ik ontzettend lekker vind is deze combinatie: groene pesto met een scheutje citroensap, peper en zout. Laat het even lekker intrekken zodat de smaken in de gamba trekken.

Kabeljauw in spek

Witvis en spek, dat is een top combinatie. Het ziet er leuk uit, is lekker én gemakkelijk om klaar te maken. Zo ga je te werk: Snijd kabeljauw in kleinere blokjes. Breng op smaak met verse salie, peper en zout en rol het in de ontbijtspek. Gegarandeerd een topper tijdens een avondje gourmetten.

Coquilles

Coquilles zijn een luxe vissoort die je thuis misschien niet zo vaak bereid. Maar met kerst mag je wel een beetje uitpakken toch? Juist tijdens het gourmetten zijn coquilles ideaal. Ze zijn namelijk erg snel klaar. Je hoeft ze niet zo lang te bakken namelijk maar een paar minuutjes. Breng de coquilles op smaak met een beetje limoensap, dragon, peper en zout. Laat dit even staan zodat de smaken in kunnen trekken.
Gourmet vis 01

Gemarineerde zalm

De meeste mensen die van vis houden, houden ook van zalm. En omdat zalm een van mijn lievelingsstukjes vis is mag het niet ontbreken in dit rijtje met visgerechtjes voor bij het gourmetten. Verse zalm heeft niet veel nodig. Ik breng de zalm het liefst op smaak met een beetje citroensap, peper en zout. Om het iets extra’s te geven kun je dille en een gesneden lente uitje toevoegen. Simpel maar lekker. En altijd goed.

Gekruid visspiesje

Niet alleen tijdens de barbecue, maar ook tijdens het gourmetten kun je spiesjes serveren. Al zou ik ze tijdens het gourmetten wel een stuk kleiner maken 😉 Marineer gepelde gamba’s kabeljauw (of andere witvis) en zalm in een mengsel van olijfolie, rozemarijn, tijm, oregano peper en zout. Laat dit even staan en rijg het aan een kleine satéprikker. Een heerlijk hapje voor bij het gourmetten.

Gourmetten met vis: lekker en snel

Een voordeel van een lekker visje op de gourmet is dat het lekker is én snel klaar.

Wat is jouw favoriete stukje vis bij het gourmetten? Staat hij hier tussen of ga je voor een andere combinatie?

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Eiersaladecups
Naan maken recept

6 reacties

Karin

Ik krijg na het lezen van deze recepten al zin in het Kerstdiner! Mjam!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wel hé? Dat wordt dus gourmetten deze Kerst?

Marja

Ik ga deze blog zeker bewaren! Dan kan ik, misschien op een ander jaar eens, dit weer erbij pakken voor de recepten! En gourmetten is inderdaad erg leuk, maar ook best wel prijzig, helaas! Dit jaar dus effe niet, maar wie weet , op een ander jaar... Groetjes en tot de volgende keer! Marja. . :-)

Laat een bericht achter

Sarah

Ik ben echt dol op vis. Knoflookgarnalen vind ik ook erg lekker!

Laat een bericht achter

kelly

Heerlijk vind ik dit!! Afgelopen weekend met het gourmetten heel veel vis gegeten! Dol op de gamba's en de gekruide visspiesjes van tilapiafilet! Leuke foto's! Daarna toch zeker wel een vis-gourmet gehouden?? :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat was geen straf ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op