Gourmetten: 5 x Vis

Gourmettips met vis txtVandaag heb ik een lekker inspiratie artikeltje voor jullie. Handig voor iedereen die met kerst of een andere gelegenheid gaat gourmetten. Ik weet namelijk zeker dat een (groot) deel van  jullie ook dit jaar weer het gourmetstel op tafel gaat zetten. Gourmetten met vis blijft leuk en lekker toch?

Bij gourmetten denk je waarschijnlijk snel aan ‘standaard’ vlees, maar ook met vis kun je heerlijk gourmetten. Persoonlijk vind ik vis ontzettend lekker, soms zelfs lekkerder dan vlees. Ook fijn dat het ‘licht’ is qua eten. En wist je dat je ook met vis lekker kunt variëren? Ik geef je 5 variaties die je tijdens het gourmetten op tafel kunt zetten.

Gourmetten met vis

Pestogamba’s

Doordat gamba’s niet groot zijn, zijn ze ideaal tijdens het gourmetten. Handig om de gamba alvast te pellen en daarna te marineren. Laat de gamba’s in marina in de koelkast een paar uur staan. Natuurlijk kun je gaan voor gamba’s gemarineerd in knoflook. Maar wat ik ontzettend lekker vind is deze combinatie: groene pesto met een scheutje citroensap, peper en zout. Laat het even lekker intrekken zodat de smaken in de gamba trekken.

Kabeljauw in spek

Witvis en spek, dat is een top combinatie. Het ziet er leuk uit, is lekker én gemakkelijk om klaar te maken. Zo ga je te werk: Snijd kabeljauw in kleinere blokjes. Breng op smaak met verse salie, peper en zout en rol het in de ontbijtspek. Gegarandeerd een topper tijdens een avondje gourmetten.

Coquilles

Coquilles zijn een luxe vissoort die je thuis misschien niet zo vaak bereid. Maar met kerst mag je wel een beetje uitpakken toch? Juist tijdens het gourmetten zijn coquilles ideaal. Ze zijn namelijk erg snel klaar. Je hoeft ze niet zo lang te bakken namelijk maar een paar minuutjes. Breng de coquilles op smaak met een beetje limoensap, dragon, peper en zout. Laat dit even staan zodat de smaken in kunnen trekken.
Gourmet vis 01

Gemarineerde zalm

De meeste mensen die van vis houden, houden ook van zalm. En omdat zalm een van mijn lievelingsstukjes vis is mag het niet ontbreken in dit rijtje met visgerechtjes voor bij het gourmetten. Verse zalm heeft niet veel nodig. Ik breng de zalm het liefst op smaak met een beetje citroensap, peper en zout. Om het iets extra’s te geven kun je dille en een gesneden lente uitje toevoegen. Simpel maar lekker. En altijd goed.

Gekruid visspiesje

Niet alleen tijdens de barbecue, maar ook tijdens het gourmetten kun je spiesjes serveren. Al zou ik ze tijdens het gourmetten wel een stuk kleiner maken ;) Marineer gepelde gamba’s kabeljauw (of andere witvis) en zalm in een mengsel van olijfolie, rozemarijn, tijm, oregano peper en zout. Laat dit even staan en rijg het aan een kleine satéprikker. Een heerlijk hapje voor bij het gourmetten.

Wat is jouw favoriete stukje vis bij het gourmetten? Staat hij hier tussen of ga je voor een andere combinatie?

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Heerlijk vind ik dit!! Afgelopen weekend met het gourmetten heel veel vis gegeten! Dol op de gamba’s en de gekruide visspiesjes van tilapiafilet! Leuke foto’s! Daarna toch zeker wel een vis-gourmet gehouden?? :)

  2. Ik ga deze blog zeker bewaren! Dan kan ik, misschien op een ander jaar eens, dit weer erbij pakken voor de recepten! En gourmetten is inderdaad erg leuk, maar ook best wel prijzig, helaas! Dit jaar dus effe niet, maar wie weet , op een ander jaar…
    Groetjes en tot de volgende keer!
    Marja. . :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk