Ga naar de inhoud

Broodje kip pesto

Yum, het lekkerste broodje kip pesto. Met kipfilet, pesto, rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes.

20 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op
Broodje kip-pesto recepten

Broodje kip pesto

Yum, een broodje kip pesto gaat er hier altijd in. Lekker met kipfilet, groene pesto, rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes.

Broodje kip-pesto

Het lekkerste broodje kip pesto

Mijn eerste werkweek van het jaar was een beetje een vreemde. Vorig weekend kreeg de griep me te pakken waardoor ik me niet zo fit voelde. Inmiddels ben ik aardig opgeknapt maar doe ik het nog wel een beetje rustig aan. Qua eten had ik deze week niet zoveel puf om uitgebreid iets gezonds klaar te maken, ook kon ik niet van de chocolade en nutella afblijven. Een lekker broodje heb ik dit weekend dus eigenlijk niet verdiend. Maar soms mag je jezelf wel extra verwennen toch?

Als je komend weekend (of misschien vandaag al?) wel iets lekker verdiend hebt dan heb ik een hele goede tip voor je. Dit broodje kip pesto!

Scroll naar onderen voor de uitgewerkte receptkaart.

Broodje kip-pesto

Kip en pesto

Pesto en kip zijn een goede match, ik krijg er geen genoeg van. Het is een lekkere combi door pasta, salade en op brood. Maar dit broodje kip pesto is de lekkerste. Een dikke vette tip als je van pesto houdt. Ga je hem maken?

Kip pesto broodje

Om dit lekkere kip pesto broodje te maken kook je eerst de kipfilets in 10 tot 15 minuten gaar. Ik vind het lekker om aan het water ook een blokje kippenbouillon toe te voegen, dat geeft meteen meer smaak. Als de kip gaar is snijd je het in plakken en laat je het afkoelen.

In de tussentijd snijd je zongedroogde tomaatjes in stukjes. Ook rooster je pijnboompitjes in een pan. Dat geeft een extra lekkere smaak aan je broodje.

Kip pesto marinade

Ik marineer de kip in pesto met crème fraîche en stukjes zongedroogde tomaat. Dat geeft een extra lekkere smaak aan je broodje. Laat dit minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan zodat de kip lekker op smaak komt.

Broodje kip-pesto

Zelf pesto maken

De pesto kan je kant en klaar in de winkel kopen, maar je kan ook zelf pesto maken. Het belangrijkste bij groene pesto maken is verse basilicum. Samen met Parmezaanse kaas en pijmboompitjes is dit de basis van een echte Italiaanse groene pesto. Olijfolie, zout, peper en knoflook mogen ook niet ontbreken, samen met een beetje citroensap. Die zelfgemaakte pesto maakt je broodje nóg lekkerder.

Heerlijk broodje voor de lunch

Met die gemarineerde kip maak je het allerlekkerste broodje. Snijd de harde bollen door en beleg deze eventueel met wat extra pesto én wat rucola. Hierover verdeel je de gemarineerde kip en strooi je geroosterde pijnboompitjes over het geheel. Het broodje nóg lekkerder maken? Bestrooi het geheel dan nog met een beetje Parmezaanse kaas. Bellisimo!

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje kip pesto

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1

Kook de kipfilets in 10 tot 15 minuten gaar in de kippenbouillon. Snijd de gare kip in plakken en laat het afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

2
Stap 2

Marineer de kip in pesto met crème fraîche en stukjes zongedroogde tomaat. Laat dit minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan zodat de kip lekker op smaak komt.

3
Stap 3
Snijd de harde bollen door en beleg met rucola. Verdeel hierover de gemarineerde kip en strooi er geroosterde pijnboompitjes over.
4
Stap 4
Ook lekker met een beetje Parmezaanse kaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

15 reacties

Franciska

Dit broodje heb ik het afgelopen weekend gemaakt, erg lekker en voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Joan

Brenda, het was weeeer heerlijk. Dank je dat je ons elke keer weer verwend met je recepten.

Laat een bericht achter

Mariëlle

Kip en pesto, heerlijk. I love it....Je zou in plaats van rucola eens taugé moeten proberen. Ook echt een aanrader!

Laat een bericht achter

Eef

Ik zag 'm al voorbijkomen op instagram, heerlijk! Pesto & kip is inderdaad een gruwelijk goede combi :). Kip schijnt sowieso erg gezond te zijn voor als je een griepje hebt dus zeker niet verkeerd als je nog 'opknappende' bent.

Laat een bericht achter

Rineke

Ik kreeg 2 januari de griep al een week helemaal geen eetlust en 3,5 kg afgevallen, dus ik mag dat broodje wel. Denk dat ik het zondag ga maken als lunch.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vervelend zeg, dan had je het flink te pakke. Dit broodje heb je dan zeker verdiend Rineke. Ik hoop dat je er van kunt genieten

Marieke

Ziet er lekker uit! Welk merk pesto gebruik jij meestal?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het liefst gebruik ik homemade pesto, ben gek op de pesto met rucola er door. Maar ik koop ook wel eens een potje, liefst de verse uit het koelvak van de supermarkt. Het potje van Jamie Oliver vind ik ook lekker.

Linda Delichef

Dit klinkt goed! Deze bewaar ik voor volgend weekend, dan ga ik hem zeker maken!

Laat een bericht achter

kelly

Lijkt me heerlijk!! Maar toch niet slecht??

Laat een bericht achter

Sarah

Kip pesto is idd heerlijk, ook als marinade voor schnitzel! Dit ziet er ook heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Maura - YLT

Haha natuurlijk was dat de insteek (lekker gezond het nieuwe jaar beginnen), maar nee ook hier een fail ;) fijn dat het bij jou ook niet gelukt is. En dit lijkt me een heel fijn broodje om je na een griep mee te verwennen (ook al ben je al gezwicht voor de nutella en chocola haha).

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat ijn om te horen dat ik niet de enige failure ben ; )

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip, ga het eens proberen :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor je reactie Joan. Dat is leuk om te horen! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op