Ga naar de inhoud

Filmpje: Wortelkoekjes (Carrot Cake Cookies)

Carrotcake en worteltjestaart kennen we allemaal toch? Vandaag laat ik jullie een lekkere en gezonde variatie hierop zien. We gaan wortelkoekjes maken, Carrot Cake Cookies dus. Ik moet bekennen dat ik gezonde koekjes meestal niet zo heel erg lekker vind. Je proeft toch dat het gezonder is en dat er dus minder (of geen) suiker
Delen op

Filmpje: Wortelkoekjes (Carrot Cake Cookies)

Wortelkoekjes txt

Carrotcake en worteltjestaart kennen we allemaal toch? Vandaag laat ik jullie een lekkere en gezonde variatie hierop zien. We gaan wortelkoekjes maken, Carrot Cake Cookies dus.

Ik moet bekennen dat ik gezonde koekjes meestal niet zo heel erg lekker vind. Je proeft toch dat het gezonder is en dat er dus minder (of geen) suiker en boter in zit. Gezonde koekjes kunnen niet tippen aan echte koekjes. Maar, er is gelukkig een maar. Deze wortelkoekjes zijn de eerste koekjes die ik wel lekker vind. Die ik écht lekker vind. Een dikke vette aanrader dus!

De koekjes blijven zacht, ze worden niet krokant en ze smaken echt naar worteltjestaart. Afgedekt in de koelkast kun je de koekjes ongeveer 4 dagen bewaren.


Klik hier als je het filmpje niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal! Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken. 

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept

Wortelkoekjes 02

Wortelkoekjes (Carrot Cake Cookies)

Bereidingstijd 20 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 16 koekjes:

  • 35 gram geraspte kokos
  • 7 kleine wortels (1 grote winterwortel, of 1,5 normale winterwortel)
  • 75 gram honing
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding

Verwarm de oven voor 180ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rasp de wortel fijn. Meng de wortel met de kokos, honing, amandelmeel, eieren, kaneel en vanille extract. Roer dit mengsel goed door. Kneed balletjes van het deeg, druk ze een beetje plat en verdeel ze over het bakpapier.

Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen voor je een hap neemt.

Tip: in de koelkast kun je de koekjes afgedekt ongeveer 4 dagen bewaren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op