Haverkoeken met noten en chocolade

Haverkoeken txt

Jullie hebben inmiddels vast wel door dat ik dol ben op koekjes. Met name chocoladekoekjes doen het bij mij altijd goed. Nu heb ik afgelopen week een iets gezondere variant chocoladekoek gemaakt: haverkoeken met noten en chocolade. Een recept dat gedeeld moet worden :)

Mijn ervaring met gezonde koeken is niet altijd goed. In  dit artikel (klik) lees je er meer over. Maar inmiddels weet ik waar dat aan lag. Ik gebruikte alleen grove havervlokken en banaan. Ik heb geen smaakmakers toegevoegd. Als je dat wel doet dan worden de koekjes een stuk lekkerder. (zoals de super lekkere wortelkoekjes die ik laatste maakte)

Vandaag dus een nieuwe poging met haverkoeken. En deze zijn extra lekker. Want hé, alles is lekkerder met chocolade toch?

Voor de smaak heb ik niet alleen chocolade toegevoegd, maar ook noten. Deze heb ik fijngemalen zodat ze samen met de havermout en banaan de basis van de koekjes vormen. De koekjes worden niet krokant, omdat er geen suiker en boter in zitten.

Haverkoeken 01

Haverkoeken met noten en chocolade

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 10 – 12 koekjes:

 • 2 rijpe bananen
 • 75 gram havermout
 • 60 gram gemengde ongebrande noten
 • 30 gram pure chocolade
 • snuf kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op  180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Prak de bananen fijn met een vork. Hak de noten fijn en hak de chocolade ook in stukjes. Meng de geprakte bananen met de haver en de noten. Voeg een snuf kaneel toe. Roer tot slot de chocolade stukjes door het mengsel.

Maak op de beklede bakplaat hoopjes van het banaan-haver mengsel, maak ze rond met een lepel en druk ze een beetje plat. Zo ontstaan er straks mooie haverkoeken. Bak de koekjes 20 minuten in de oven.

Tip: In een koektrommel of afgesloten bakje zijn de haverkoeken ongeveer 5 dagen houdbaar.  

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
 1. Ze zien er goed uit! Proef je de banaan heel sterk in dit koekje? Er is namelijk maar één ding waar ik echt niet van houd en dat is banaan, maar ik wil wel graag de koekjes proberen. Dus als het niet heel duidelijk overheerst ga ik een poging wagen ;)

 2. Lekker!
  Dit heb ik laatst ook gedaan, en heb met de noten rozijnen toegevoegd!
  Verder heb ik ook wat hele noten voor de extra crunch erin ‘gedrukt’ en heb ik ze gesneden in de vorm van repen, zodat het meer muslirepen werden;)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk