Jullie hebben inmiddels vast wel door dat ik dol ben op koekjes. Met name chocoladekoekjes doen het bij mij altijd goed. Nu heb ik afgelopen week een iets gezondere variant chocoladekoek gemaakt: haverkoeken met noten en chocolade. Een recept dat gedeeld moet worden :)
Mijn ervaring met gezonde koeken is niet altijd goed. In dit artikel (klik) lees je er meer over. Maar inmiddels weet ik waar dat aan lag. Ik gebruikte alleen grove havervlokken en banaan. Ik heb geen smaakmakers toegevoegd. Als je dat wel doet dan worden de koekjes een stuk lekkerder. (zoals de super lekkere wortelkoekjes die ik laatste maakte)
Vandaag dus een nieuwe poging met haverkoeken. En deze zijn extra lekker. Want hé, alles is lekkerder met chocolade toch?
Voor de smaak heb ik niet alleen chocolade toegevoegd, maar ook noten. Deze heb ik fijngemalen zodat ze samen met de havermout en banaan de basis van de koekjes vormen. De koekjes worden niet krokant, omdat er geen suiker en boter in zitten.
Haverkoeken met noten en chocolade
Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten oventijd
Ingrediënten voor 10 – 12 koekjes:
- 2 rijpe bananen
- 75 gram havermout
- 60 gram gemengde ongebrande noten
- 30 gram pure chocolade
- snuf kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak de bananen fijn met een vork. Hak de noten fijn en hak de chocolade ook in stukjes. Meng de geprakte bananen met de haver en de noten. Voeg een snuf kaneel toe. Roer tot slot de chocolade stukjes door het mengsel.
Maak op de beklede bakplaat hoopjes van het banaan-haver mengsel, maak ze rond met een lepel en druk ze een beetje plat. Zo ontstaan er straks mooie haverkoeken. Bak de koekjes 20 minuten in de oven.
Tip: In een koektrommel of afgesloten bakje zijn de haverkoeken ongeveer 5 dagen houdbaar.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!