Frittata met zoete aardappel

Frittata zoete aardappel txt

Het weekend is voorbij, tijd om weer aan de slag te gaan! Omdat er deze week misschien wel een dag is waarop je niet zoveel tijd hebt om te koken heb ik weer een makkelijke maaltijd voor je. Een gerechtje dat lekker snel op tafel staat, namelijk een fritatta van zoete aardappel.

Van de hartige taart met zoete aardappel (klik) had ik gekookte zoete aardappel over. En daar moest dus iets mee gebeuren, zonde om weg te gooien! Ik had meer dan genoeg eieren in huis dus besloot het samen met nog meer restjes de koelkast te verwerken in een frittata. Een frittata is een soort goed gevulde omelet, maar dan uit de oven.

Deze was zo lekker dat ik het recept met jullie deel.

Frittata zoete aardappel 02

Frittata met zoete aardappel

Bereidingstijd 20 minuten en 10 minuten oventijd 

Ingrediënten voor 4 personen (lunch- of bijgerecht)

 • 1 grote zoete aardappel
 • 5 eieren
 • geitenkaas
 • 2 stengels lente ui
 • optioneel: restje courgette
 • 1 tomaat
 • pijnboompitjes
 • peper en zout
 • olie om in te bakken

Bereiding:

Snijd de zoete aardappel in plakjes en kook dit 10 minuten, giet het af en laat het even uitstomen.

Snijd de tomaat en courgette in blokjes en de lente ui in ringetjes. Verbrokkel de geitenkaas.
Klop de eieren los en meng de gekookte zoete aardappel, ringetjes lente ui, courgette, tomaat en verbrokkelde geitenkaas er door. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180ºC, eventueel op de grillstand.

Verwarm olie in een koekenpan en giet het eimengsel hierin. Bak ongeveer 5 minuten op medium vuur en plaats de koekenpan daar nog 10 minuten onder de grill in de oven.

Wil je een frittata maken zonder zoete aardappel? Neem dan eens een kijkje bij de frittata met groente groenten en de frittata met courgette.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Hallo Brenda. Ik ben een grote kerel. (194, 116 kilo) en kan best wel koken. Ben een grote eter. Lunch 6a7 sneetjes bruinbrood. Anders haal ik het einde van de werkdag niet. Zijn dit goede gerechten in plaats van brood lunchen? En zijn er nog meer van dit soort gerechten? Misschien dat ik dan ook een paar kilo`s kwijt word.

  1. Hoi Henk, de frittata is een goed gerecht om mee te lunchen. Ik denk dat je aan een halve frittata voor de lunch wel genoeg hebt (ik eet meestal 1/4) met een beetje salade er bij. Een (pasta)salade of hartige taart is ook erg lekker (en vaak gezond) bij de lunch.

 2. Lekker!! Ik kook eigenlijk nooit met zoete aardappel. Maar zet dit recept op mijn to cook lijstje. Ik maakte zelf laatst mijn eerste frittata met courgette. Erg goed in de smaak gevallen. Dat vraagt naar meer frittata!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk