Het weekend is voorbij, tijd om weer aan de slag te gaan! Omdat er deze week misschien wel een dag is waarop je niet zoveel tijd hebt om te koken heb ik weer een makkelijke maaltijd voor je. Een gerechtje dat lekker snel op tafel staat, namelijk een fritatta van zoete aardappel.
Van de hartige taart met zoete aardappel (klik) had ik gekookte zoete aardappel over. En daar moest dus iets mee gebeuren, zonde om weg te gooien! Ik had meer dan genoeg eieren in huis dus besloot het samen met nog meer restjes de koelkast te verwerken in een frittata. Een frittata is een soort goed gevulde omelet, maar dan uit de oven.
Deze was zo lekker dat ik het recept met jullie deel.
Frittata met zoete aardappel
Bereidingstijd 20 minuten en 10 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 personen (lunch- of bijgerecht)
- 1 grote zoete aardappel
- 5 eieren
- geitenkaas
- 2 stengels lente ui
- optioneel: restje courgette
- 1 tomaat
- pijnboompitjes
- peper en zout
- olie om in te bakken
Bereiding:
Snijd de zoete aardappel in plakjes en kook dit 10 minuten, giet het af en laat het even uitstomen.
Snijd de tomaat en courgette in blokjes en de lente ui in ringetjes. Verbrokkel de geitenkaas.
Klop de eieren los en meng de gekookte zoete aardappel, ringetjes lente ui, courgette, tomaat en verbrokkelde geitenkaas er door. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180ºC, eventueel op de grillstand.
Verwarm olie in een koekenpan en giet het eimengsel hierin. Bak ongeveer 5 minuten op medium vuur en plaats de koekenpan daar nog 10 minuten onder de grill in de oven.
Wil je een frittata maken zonder zoete aardappel? Neem dan eens een kijkje bij de frittata met groente groenten en de frittata met courgette.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!