Ga naar de inhoud

Frittata met groene groenten

Frittata met groene groenten. Lekkere snelle maaltijd waarbij je lekker kunt variëren. Neem de groenten die in het seizoen zijn. Serveer eventueel met brood.
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de peultjes desgewenst even voor. Snijd de lente ui in ringetjes en de knoflook fijn. Fruit de knoflook en lente ui aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg de erwtjes en peulen erbij en bak dit even kort mee.
2
Stap 2
Meng in een kommetje de eieren met peper, zout en water. Roer de groenten hierdoor zodat de groenten mooi  worden verdeeld door het eimengsel.
3
Stap 3
Verwarm de oven (op grillstand als dit mogelijk is) voor op 175ºC.
4
Stap 4
Voeg nogmaals een klein beetje olie in de pan en verdeel het ei met groentemengsel over de pan. Zet het vuur niet te hoog zodat de onderkant van de frittata niet aanbrand, bak de frittata ongeveer 5 minuten. Plaats de pan hierna voor ongeveer 10 minuutjes in de voorverwarmde oven zodat de bovenkant ook mooi stolt.
5
Stap 5
Haal de pan uit de oven als de frittata mooi gekleurd is (pas op dat je niet (zoals ik deed) vergeet dat de steel van je pan heet is).
6
Stap 6
Serveer de frittata met rucola en een beetje verkruimelde geitenkaas.

Frittata met groene groenten

Frittata met groene groenten txt

Het is officieel lente! De dagen worden langer en de winterjas kan uit. En als je ook nog lente op je bord wilt dan moet je gaan voor deze overheerlijke frittata met groene groenten. De zon begint spontaan te schijnen als je bordje met deze frittata voor je staat.

De frittata is warm heerlijk om te eten, maar ook koud is het een topper. Je kunt dit dus ook meenemen naar een picknick in het park met vrienden. Ik kon het niet laten om als topping een beetje geitenkaas te gebruiken (ik ben een geitenkaas addict op dit moment geloof ik) maar als je daar niet van houdt kun je ook gaan voor bijvoorbeeld feta of mozzarella, of het gewoon weg laten. Wat je doet maakt me niet uit, maar maak deze lekkere frittata. Just do it.

Frittata met groene groenten 01

Frittata met groene groenten 03

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

3 reacties

Andrea

O lekker, dat is een mooie eenvoudige en snelle maaltijd!

Laat een bericht achter

Miron

Wat toevallig, zit net een koude leftover te eten van het andere frittata recept op je blog! Superlekker :) ga zo door!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wow, zeker toevallig! Nu moet je deze de volgende keer maken ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op