Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Crêpes Beslag

Crepes txt

Vandaag deel ik een extra lekker receptje met jullie. Namelijk het recept voor crêpe beslag voor zoete crêpes! Té lekker!

Nadat ik de tips en trics voor het maken van crêpes heb geleerd (bekijk het filmpje hier) wilde ik thuis natuurlijk ook zo snel mogelijk aan de slag.

Mijn moeder bleek een pannenkoekenpan te hebben. Dit is een koekenpan met een kleine rand, hierdoor kun je de flinterdunne crêpes beter draaien. Een deegschraper kon ik niet zo snel in een winkel vinden. Maar bij toeval hoorde ik dat mijn tante er nog eentje had liggen. (Tip: inmiddels weet ik dat dille en kamille ook een deegschraper verkoopt)

Ik ben er achter gekomen dat ik voornamelijk voor de zoete crêpes ga. Daarom deel ik bij deze het recept voor zoet crepebeslag.

Crepes 02

Crêpe beslag zoet

Ingrediënten (voor 15 crêpes)

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 30 ml water
  • 3 eieren
  • 75 gram poedersuiker
  • Snuf zout
  • Boter om de pan in te vetten
  • beleg/topping

Extra benodigd:

  • crepesplaat of pannenkoekenpan (pan met een lage rand) of een gewone koekenpan
  • palletmes of spatel om de crêpes om te draaien
  • deegschraper (je kunt het beslag ook voorzichtig met de achterkant van een lepel dun over de pan verdelen)

Bereiding

Roer in een kom de bloem met de poedersuiker en zout door elkaar. Mix in een andere kom de melk met water en eieren. Voeg een beetje van het eimengsel bij de bloem en mix dit door elkaar. Voeg tijdens het mixen geleidelijk het eimengsel bij het beslag.

Verwarm de koekenpan of plaat voor en bestrijk het met boter. Giet een lepel beslag in de pan en strijk dit uit. Laat even bakken totdat de bovenkant mooi droog wordt en draai de crêpe hierna om. Beleg 1/3 van de crepe met de vulling naar keuze en laat het nog even meebakken tot de crêpe krokant is.

Vouw de lege kant van de crêpe dubbel en vouw de crêpe vervolgens in een pizzapunt.

Bekijk ook dit filmpje met tips & trics

Beleg de crêpes bijvoorbeeld met:

  • nutella (nog lekkerder in combinatie met banaan of aardbei)
  • karamel
  • stroop of maple syrup
  • suiker of honing
  • … of wat je maar lekker vindt.

(gouden) Tip: als het crêpebeslag te snel stolt zet het vuur dan iets lager, smeer het beslag dun uit en zet het hierna weer hoger.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

  1. sophie 21 december 2016 om 13:02

    Zou ik deze crepes ook lactose vrij kunnen maken? door bijvoorbeeld de melk te vervangen voor lactose vrije melk of amandelmelk? en niet in boter te bakken?

    1. Brenda Kookt 21 december 2016 om 19:13

      Hier heb ik geen ervaring mee, maar je kunt het zeker eens proberen. De smaak wordt dan wel iets anders omdat amandelmelk een bijsmaakje heeft.

  2. Illze 29 mei 2017 om 15:29

    Dit recept net uitgeprobeerd….het is Top!!

  3. Jenske 23 november 2018 om 14:17

    Wat een leuk recept! Maar ik zie in uw recept nergens staan dat het beslag moet rusten, bij andere recepten voor crêpes zie ik dat wel. Is dat bij uw recept niet nodig? (Als dat niet nodig is, kunt u mij uitleggen waarom niet?) Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie! Ik heb nu al zin om het te gaan maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *