Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Something About Food TAG

Something about food tag 07

Vandaag geen nieuw recept, maar een tag! Een tag is een vragenlijstje die door de blogger wordt beantwoord. Het is een leuke manier om de blogger beter te leren kennen. Zoals je van een foodblogger mag verwachten vind ik het het leukste om tags in te vullen die iets met food te maken hebben, een food tag! Eerder vulde ik de ‘Nom Nom Nom Tag’, de Instagram Tag en mijn zelfbedachte Foodbloggers Tag in.

Bij Pauline zag ik vorige week de Something About Food Tag van Tedje van het blog Teddilicious voorbij komen. Ik ben gek op lijstje en daarom leek het me leuk om deze Food Tag ook in te vullen. Zo komen jullie weer een beetje meer over mij te weten.

Something about food tag 05

Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Heel saai waarschijnlijk maar in dat geval zou ik voor aardappelen gaan. Daar kun je namelijk best veel verschillende kanten mee op. Koken, pakken, pureren, frituren.. En anders voor pasta.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Ik ben niet van de frisdrank dus ga voor water. Meestal plat en soms als ik wild doe ga ik voor bruisend water met citroen. En daarbij een wijntje. Wit of rood afhankelijk van mijn stemming.

Wat was vroeger je lievelingseten?
Als ik jarig was wilde ik altijd shoarma eten. Het liefst kipshoarma op Turks brood. En pannenkoeken vond ik ook altijd al heel erg lekker.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Ik heb net geluncht met twee wraps met jong belegen geitenkaas, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, sla en honing. Ik heb er niet bij gedronken, dat vergeet ik altijd tijdens de lunch.

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?
Dit is afhankelijk van de situatie en mijn stemming. Waar heb ik trek in? Ik kan heel blij worden van een goede pizza, maar ook van een simpel 3-gangendiner en op zijn tijd een uitgebreid diner. Op dit moment heb ik niet één favoriet restaurant waar ik het meest kom.

Something about food tag 06

Wat lust je écht niet?
Inktvis en een glas melk (melk ergens door lust ik natuurlijk wel).

Om welk gerecht sta jij bekend?
Om ovenschotels en hartige taarten. Als ik niet weet wat ik moet koken dan maak ik dat. Altijd goed, en je kunt er lekker mee variëren. Inmiddels staan er ook aardig veel recepten ovenschotels en hartige taarten op het blog.

Chips of chocolade?
Ahh dit is echt een hele moeilijke vraag. Hoe kan ik hier nou tussen kiezen? Maar ik kies dan toch voor chips denk ik, lekker hartig.

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
Ik was altijd van de chips en chocolade maar tegenwoordig ga ik voor zoete popcorn.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Dat is een hele lange lijst. Ik lustte vroeger namelijk heel veel niet, of in ieder geval dacht ik dat ik het niet lustte. Ik ben opgegroeid met standaard AVG (aardappelen, vlees en groenten) en soms aten we macaroni of nasi. En die macaroni vond ik op een gegeven moment ook niet lekker meer. Als ik met vriendinnen op vakantie ging en we gingen niet uit eten maar koken dan werd het meestal pasta. Brenda die niets lustte nam dan brood. Inmiddels vind ik pasta heerlijk :) Ik at ook geen banaan en tomaten, en nog een hele waslijst. Eigenlijk is het een wonder dat ik nu een foodblog heb ;)

Something about food tag 01

Vis of vlees?
Als ik uiteten ga dan kies ik meestal voor vis. Vlees vind ik ook lekker maar daar wordt ik meestal zo vol van. Thuis eten we minimaal een keer in de week vis, andere dagen vlees. We eten ook steeds vaker vegetarisch.

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Ik zou graag eens oesters of een hele kreeft eten.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Pancakes! Maakt niet uit of het skinny banaan-eipannenkoeken zijn, fluffy american pancakes, poffertjes of gewone pannenkoeken. Mijn dag kan niet meer stuk als ik met pannenkoeken mag ontbijten. Maar dat kan natuurlijk niet iedere dag. Op de andere dagen ga ik het liefst voor yoghurt met homemade granola en een beetje fruit.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dan ga ik voor de voorgerechten, lekker afwisselend.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Ik ben geen snoeiert zoals wij dat noemen. Ik eet bijna nooit snoep (wel chocolade). Alleen als ik op vakantie ga dan neem ik van de yoghurtsnoepjes mee. En daar kan ik dan heel erg lang mee doen.

 

Welke vraag zou jij graag willen beantwoorden, en wat is jouw antwoord?

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

 1. kelly 19 maart 2015 om 07:51

  hahaha..zo leuk om te lezen, dat je vroeger eigenlijk niks luste! :) Wat ik echt echt echt niet lust is haring

 2. Sarah 19 maart 2015 om 08:39

  Ik lus ook geen glas melk en vroeger ook een hele waslijst niet. Nu lust ik ook veel meer. Wat grappig dat je geen pasta luste. Leuke tagg trouwens!

  1. Brenda Kookt 19 maart 2015 om 09:19

   Goed om te horend at ik niet de enige ben die geen glas melk lust ;) Ik drink wel regelmatig karnemelk, maar dan mix ik meestal wel sinaasappelsap door.

 3. Emily van Kampen 19 maart 2015 om 09:17

  Wat een leuke tag ook weer! En hoe bijzonder om te lezen dat je vroeger bijna niets lustte en nu een foodblog hebt!

  1. Brenda Kookt 19 maart 2015 om 21:24

   Ja, bijzonder he? Ben wel erg blij dat ik inmiddels niet meer zo kritisch ben en open sta voor nieuwe fooddingen ;)

 4. Angelina 19 maart 2015 om 10:34

  Wat leuk om te lezen! Wat grappig dat je vroeger niet veel lustte haha. Ik heb toevallig voor morgen een andere tag van Pauline ingepland, ook een foodtag uiteraard. ;-)

 5. Roos 19 maart 2015 om 11:49

  Wat een leuke tag, ik krijg er echt direct trek van, haha! :) X

 6. Tedje 19 maart 2015 om 15:03

  Wat heb je de tag super leuk ingevuld! En ook erg leuk dat je mijn zelfbedachte tag hebt overgenomen. Ik voel me vereerd!!

  1. Brenda Kookt 19 maart 2015 om 21:28

   He, wat leuk dat je reageert! Leuke vragen en leuk om in te vullen. Kreeg er wel trek van ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *