Ga naar de inhoud

Bacon and Egg muffins

Dit is een heel leuk receptje, bacon and egg muffins! Eimuffins maakte ik al eerder en deze staan inmiddels ook op het blog (klik hier). Maar dit zijn eimuffins 2.0. Feestelijke eimuffins! Of terwijl: bacon and egg muffins. Dit is wat iedereen lekker vindt. Wat iedereen lekker moet vinden. Het...
15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bacon and Egg muffins

bacon and egg muffins txtDit is een heel leuk receptje, bacon and egg muffins! Eimuffins maakte ik al eerder en deze staan inmiddels ook op het blog (klik hier). Maar dit zijn eimuffins 2.0. Feestelijke eimuffins! Of terwijl: bacon and egg muffins.

Dit is wat iedereen lekker vindt. Wat iedereen lekker moet vinden. Het is gewoon te goed. Te lekker.

Het is een muffin met een bodem van brood, met daartussen een laagje kaas, een rand van bacon (of spek) en daarop een ei. Yum!

Het handig is dat je zelf bepaalt hoe lang je de muffins in de oven bakt, en dus zelf bepaalt of ze hard, zacht of er tussenin worden. Ik ging voor er tussen in. Ik bakte ze 10 minuten, en dat is perfect.

Deze bacon and egg muffins misstaan niet bij de paasbruch of een verwenontbijtje op een gewone (zondag)morgen. Ga jij ze maken?

bacon and egg muffins 01

Bacon and Egg muffins

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

 

Ingrediënten

Extra benodigd: een muffintray

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bacon and egg muffins

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC, vet de muffintray in.
2
Stap 2
Bak de spek in een droge koekenpan even aan beide kanten aan. Niet te lang, het moet nog wel flexibel blijven.
3
Stap 3
Snijd cirkels uit de boterhammen en leg ze op de bodem van de muffinvormpjes. Leg de gebakken spek lang de randen van de mufinvorm, druk het aan zodat het tegen het brood aan zit. Verdeel de kaas over de vormpjes.
4
Stap 4
Breek de eieren boven de vormpjes. Bestrooi met peper en zout.
5
Stap 5
Bak de muffins 10 tot 15 minuten in de oven. Tot jij vindt dat de eidooier goed gekookt is. Serveer de bacon and egg muffins met verse bieslook.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood

14 reacties

angelina

een lekkere aanvulling op de paasbrunch. werd erg goed ontvangen!!!

Laat een bericht achter

anneke luiten

ik ga ze zondag maken voor de Paasbrunch. Makkelijk en (denk ik) lekker! En ik ga ook jouiw clotted cream maken

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Anneke, daar zullen jullie zeker van gaan smullen

Valerie

Hallo Brenda, ik heb je site pas sinds kort ontdekt, maar ik ben nu al een ontzettende fan geworden. Ik heb al een paar dingen uitgeprobeerd en alles was tot nu toe heerlijk. Maar vooral ook makkelijk te bereiden. Hier en daar zelf wat toevoegen en weer staat er iets lekkers op tafel. Dank je wel voor de lekkere recepten en vooral goede uitleg. Groetjes, Valerie

Laat een bericht achter

Lieke

Wauw!! Echt onwijs lekker. Vandaag gemaakt voor het moederdagontbijt en voor dat ik het door had waren ze op!

Laat een bericht achter

Simone

Wat een leuk idee! Ik heb nog geen muffintray, maar nu ik dit recept gezien heb ga ik er direct 1 aanschaffen. Superschattig.

Laat een bericht achter

Nathalie

Oh lord, must try now! Dit kan inderdaad alleen maar goddelijk smaken :D

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jaa doen hoor! :)

Yvette

Lijkt me erg lekker (ook je eerdere Eimuffins) en ga ze binnenkort zeker eens maken.

Laat een bericht achter

Ellie

Jaaa! Deze komen wel op de paastafel!

Laat een bericht achter

Ann W

Oh, ziet er lekker uit! Ik heb het bij op mijn lijstje gezet "ideetjes voor de Paasbrunch". I think we have a winner :-)

Laat een bericht achter

Heidi Sour

Klinkt lekker. Ik hou niet van spek maar mijn kinderen wel dus ik ga dit zeker maken. En even zeuren, het is het spek. Niet de spek.

Laat een bericht achter

Corinne

Mmmmm, dat ziet er weer lekker uit. Van de week even spek halen en dan ga ik dit maken. Yummie.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Valerie, bedankt voor je reactie

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op