Ga naar de inhoud

tonijnburger met broccoli

Een gezonde burger die lekker is. Bestaat dat? Nou, volgens mij wel! Deze tonijnburgers met broccoli zijn namelijk aardig gezond. En aardig lekker! Ik was bang dat niet iedereen in mijn huishouden deze burger zou goedkeuren. Maar dat viel ontzettend mee, deze burgers gaan vaker op tafel verschijnen. De tonijnburger met broccoli is lekker zacht
Delen op

tonijnburger met broccoli

Tonijnburgers met broccoli txt

Een gezonde burger die lekker is. Bestaat dat? Nou, volgens mij wel! Deze tonijnburgers met broccoli zijn namelijk aardig gezond. En aardig lekker!

Ik was bang dat niet iedereen in mijn huishouden deze burger zou goedkeuren. Maar dat viel ontzettend mee, deze burgers gaan vaker op tafel verschijnen.

De tonijnburger met broccoli is lekker zacht en mals. Extra lekker door de rode ui en een fris sausje. Een mooie manier om een lekkere burger van vis te eten, mét groenten.

Tonijnburgers met broccoli 01

Tonijnburger met broccoli

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 1 blikje tonijn op water
  • halve broccoli
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • 2 eetlepels paneermeel

Serveer de tonijn broccoli burgers met:

  • 4 kaiserbollen (om af te bakken)
  • sla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • theelepel citroensap
  • theelepel kappertjes

Bereiding:

Kook de broccoli roosjes in 5 minuten beetgaar en giet het af. Snijd 1/3 van de rode ui in ringen en snipper 2/3 van de ui. Laat de tonijn uitlekken en haal het los met een vork. Prak (of stamp) de broccoli fijn en meng dit door de tonijn. Voeg de gesnipperde ui, paneermeel, ei, peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar.

Verdeel het mengsel in vieren en maak er mooie burgers van. Bak de burgers in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Draai de burgers voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen.

Bak de kaiserbollen volgens de aanwijzing in de verpakking af. Meng de mayonaise met kapertjes en citroensap.

Serveer de tonijnburgers op de kaiserbollen met een beetje sla, rode uienringen en een lik van de mayonaise. En geniet van deze lekkere (en best gezonde) burgers.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

6 reacties

Denise

Hoi Brenda, ik heb dit recept nu twee keer gemaakt, heerlijk! Maar ik krijg er echt geen burgers van...er komt zo ontzettend veel vocht uit de broccoli. Heb je daar misschien nog een tip voor? Meer paneermeel had ik toegevoegd en zelfs een paar beschuiten..maar helaas!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Denise, wat vreemd bij mij bleven ze mooi. Misschien kun je de broccoli iets minder gaar koken zodat er minder vocht uitkomt.

Tanja

Manlief is helemaal niet dol op broccoli :-( Maar ik wel! Ik denk dat ik eerst tonijn met ei, paneermeel, gesnipperd uitje en peper meng en dan onder de helft de geprakte broccoli. iets minder broccoli, de rest geef ik er wel ongestampt bij mmmmm Mayonaise maak ik altijd iets "gezonder"door er een klein beetje koud water doorheen te roeren. Goed roeren dan krijgt hij weer zijn originele structuur. Ik denk op 4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel water Lekker met die citroensap en kappertjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip, ik ga het eens proberen

Edmee

Hi Brenda, heb ze vanavond gemaakt. Echt super makkelijk en lekker! Helaas vielen de burgers een beetje uit elkaar bij mij, dus volgende keer moet ik denk ik iets meer paneermeel toevoegen. Ik had zelf een kleine aanpassing gedaan, wasabi toegevoegd aan de mayonaisse zodat je een wasabi-mayonaise kreeg. Was echt super lekker! Thanks voor dit heerlijke recept =) Groetjes, Edmee

Laat een bericht achter

Foodbooksnl

Ik ben thuis de enige die broccoli lekker vind helaas! Misschien dat ik ze met dit recept kan overtuigen =D

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op