Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Macaroni Stroganoff

Macaroni stroganoff txt

De favoriete pasta met rode saus van mijn vriend. Maar dan zonder pakjes. Dat is deze macaroni stroganoff.

We eten niet vaak uit pakjes. Maar soms wel. Een van de pakjes die we regelmatig kopen is het pakje macaroni stroganoff. Al een lange tijd wilde ik deze pasta zelf koken, zonder pakje. Om de een of andere reden kwam het er iedere keer niet van. Dit komt ook doordat we dit meestal eten als ik niet kook. Maar het is er nu toch van gekomen. En het is gelukt hoor, ook zonder pakje is deze pasta een aanrader.

Deze macaroni stroganoff is minstens net zo lekker als het pakje. En weet je het is niet eens moeilijk om te maken. Volgende keer geef ik dit recept aan mijn vriend zodat hij het zelf kan maken ;) Wanneer zet jij de macaroni stroganoff op tafel?

Macaroni stroganoff 02

 

Macaroni Stroganoff

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen

  • 375 gram fusilli pasta
  • 500 gram rundergehakt
  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • courgette
  • 250 gram champignons
  • rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en fruit dit samen met 1 geperst teentje knoflook in een beetje olie in een koekenpan of wok even aan. Voeg het gehakt er bij, breng op smaak met peper en zout en rul dit. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel en laat het even meebakken.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de runderbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper. Meng de saus door het gehakt/groentemengsel en verwarm dit even mee.

Serveer de stroganoffsaus met de pasta. Macaroni stroganoff dus.

Tip: de pastasaus kun je ook heel goed invriezen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

55 Reacties

  1. Loes 15 januari 2019 om 17:29

    Wat een heerlijk recept, we hebben gesmuld! Deze is zeker voor herhaling vatbaar :-)

  2. Anna 28 maart 2019 om 08:21

    Erg lekker!!

  3. Anna 2 april 2019 om 13:43

    Het was heerlijk.
    Heel het gezin heeft er van gesmuld!

  4. Bernadette 10 juni 2019 om 18:02

    Lekker recept! Ik gebruik wel gerookt paprikapoeder dan krijg je veel meer de stroganoffsmaak!

  5. Doortje Roeffen 8 augustus 2019 om 13:30

    lekker recept maar miste toch wat smaak heb een klein scheutje wodka en soja manis toegevoegd vind het zelf heel lekker

  6. Samantha De Hoop 2 november 2019 om 09:42

    Ik ga het vanavond maken alvast voor maandag. Maar als ik het maandag wil eten hoe kan ik dan de pasta het beste warm maken? In de magnetron? En de saus ?

    1. Brenda Kookt 3 november 2019 om 14:33

      In dat geval zou ik de saus alvast klaarmaken, en opwarmen maandag. En de pasta last-minute koken.

  7. Ruud Thomas 2 december 2019 om 20:09

    Wij hebben voor het eerst deze Stroganof gemaakt. En ……. wij vonden het heerlijk.

  8. Patricia 11 januari 2020 om 20:35

    Hoi brenda, deze pastasaus zojuist gemaakt. Met macaroni ipv de wokkels maar het was HEERLIJK!! bedankt voor dit lekkere recept!

    Groetjes patricia

  9. Tietje Postma 29 december 2020 om 16:56

    Wat een lekker gerecht is dit Ga het zeker vaker maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *