Macaroni Stroganoff

Macaroni stroganoff txt

De favoriete pasta met rode saus van mijn vriend. Maar dan zonder pakjes. Dat is deze macaroni stroganoff.

We eten niet vaak uit pakjes. Maar soms wel. Een van de pakjes die we regelmatig kopen is het pakje macaroni stroganoff. Al een lange tijd wilde ik deze pasta zelf koken, zonder pakje. Om de een of andere reden kwam het er iedere keer niet van. Dit komt ook doordat we dit meestal eten als ik niet kook. Maar het is er nu toch van gekomen. En het is gelukt hoor, ook zonder pakje is deze pasta een aanrader.

Deze macaroni stroganoff is minstens net zo lekker als het pakje. En weet je het is niet eens moeilijk om te maken. Volgende keer geef ik dit recept aan mijn vriend zodat hij het zelf kan maken ;) Wanneer zet jij de macaroni stroganoff op tafel?

Macaroni stroganoff 02

 

Macaroni Stroganoff

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen

 • 375 gram fusilli pasta
 • 500 gram rundergehakt
 • ui
 • 2 teentjes knoflook
 • courgette
 • 250 gram champignons
 • rode paprika
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels bloem
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel oregano
 • 500 ml runderbouillon
 • 2 kleine blikjes tomatenpuree
 • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en fruit dit samen met 1 geperst teentje knoflook in een beetje olie in een koekenpan of wok even aan. Voeg het gehakt er bij, breng op smaak met peper en zout en rul dit. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel en laat het even meebakken.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de runderbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper. Meng de saus door het gehakt/groentemengsel en verwarm dit even mee.

Serveer de stroganoffsaus met de pasta. Macaroni stroganoff dus.

Tip: de pastasaus kun je ook heel goed invriezen


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
54 comments
 1. Hallo,ik ben net zo’n liefhebber van macaroni stroganof,
  kook ook bijna nooit uit pakjes.
  Dit recept uitgeprobeerd.
  maar ik mis de smaak beleving van de stroganof.
  hij is verder wel lekker daar niet van..

 2. Hoi,
  Er viel me iets op in het recept en ik dacht ik zeg het toch even.
  In het recept staat farfalle pasta, maar op de foto staat fussili. Farfalle zijn van die “strikjes” zoals ik ze altijd noem. En fussili zijn die gedraaide staafjes zoals op de foto.
  Maar je recept lijkt me heerlijk hoor! Ik ga het zeker uitproberen.
  Geniet van het mooie weer Brenda en groetjes,
  Marja. :-)

 3. Ohhhhhh het water loopt mij al in de mond. Deze ga ik zeker eens maken, hoe je die saus maakte was mij nooit duidelijk nu wel :-

  0

 4. Macaroni en spaghettisauzen uit pakjes zijn inderdaad echt ontzettend lekker! Ik kook er tegenwoordig nooit meer mee, maar ben wel op zoek naar hét recept dat die smaak kan evenaren. Ik ga er eens een gooi naar doen met dit recept, bedankt!

 5. Leuk, dit recept. Ga ik zeker proberen!
  Ik ben nog meer fan van de macaroni bolognese, misschien ook een idee voor een recept zonder pakje? :-) Zou je mij heel blij mee maken. ;-)

 6. Manlief ook helemaal fan van Macaroni Stroganoff van Honig, eigenlijk komt het er op neer dat we geen andere pasta eten dan die… Erg jammer dat het uit een pakje komt, die willen we zo min mogelijk op tafel!! Super bedankt voor dit recept, ik ga het zeker maken en laat het resultaat aan je weten!

 7. Vandaag gemaakt en gegeten en wat was het lekker! Mijn 2 jarige zoontje heeft er ook van gesmuld: “Goed gekookt mama” zei hij!

 8. Vandaag de macaroni-stroganoff gemaakt. Inderdaad zonder pakje koken is veel lekkerder. Ik heb nergens zout aan toegevoegd en heb het ook niet gemist. Een heerlijk recept.

 9. Van het weekend eindelijk deze saus gemaakt!! Als grote fans van het pakje stroganoff saus was het lastig om een verse variant te vinden die daaraan kan tippen. Wauw, deze saus is erg lekker!! Zelfs manlief die eigenlijk geen champignons lust en graag vasthoudt aan het bekende vond het voor herhaling vatbaar, bedankt!

 10. Hoi Brenda, dit recept ga ik snel ook eens maken. Klinkt erg lekker! Ik vraag mij alleen af hoe het met die 500ml runderbouillon zit.. Gebruik je daar 1 blokje voor met 500ml water en maak je dat van te voren aan of? Ik heb al 2x jouw Bolognesesaus gemaakt, maar weet even niet meer hoe ik daar te werk ging met de bouillon haha!

  Dankje! X

     1. Vandaag gemaakt en hij is heerlijk! Thanks voor dit recept. Ik heb er zelf alleen nog een rood pepertje aan toegevoegd!

 11. Hoi Brenda,

  Gisteren heb ik je recept macaroni stroganoff gemaakt. Het was erg lekker maar ik vond hem heel erg zout. Waarschijnlijk komt dit door de runderbouillon. Ik vroeg mij af welk merk jij hiervoor gebruikt?

 12. Dit is zo’n heerlijk recept. Ik heb em al een paar keer gemaakt en elke keer weer een success. En heel handig ook als je gaat kamperen….alles in de skottelbraai :) Dank je wel!

 13. Vandaag gemaakt…heerlijk!! Nooit geen pakje meer voor mij want dit smaakt zelfs nog beter!! Bedankt voor het recept. Ga het zeker vaker maken!

 14. Gelukkig kon ik de saus nog proeven voor ik het bij het vlees deed. Ik vind het de juiste ingredienten voor een tomatensoep hebben.
  Helaas, geen stroganof smaak kon ik er in vinden.

 15. Ik ga het vanavond maken alvast voor maandag. Maar als ik het maandag wil eten hoe kan ik dan de pasta het beste warm maken? In de magnetron? En de saus ?

 16. Hoi brenda, deze pastasaus zojuist gemaakt. Met macaroni ipv de wokkels maar het was HEERLIJK!! bedankt voor dit lekkere recept!

  Groetjes patricia

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk