Ga naar de inhoud

Eenpans pasta met chorizo

Ineens zijn ze overal, de eenpans pasta recepten. Een pasta gerecht die je in 1 pan bereid, alle ingrediënten kook je mee met de pasta. Dit moest ik ook nog eens proberen. Bij deze deel ik mijn recept voor een makkelijke, maar overheerlijke, eenpans pasta. Dit gerecht is ideaal als je niet zoveel tijd hebt en
Delen op

Eenpans pasta met chorizo

Eenpans pasta

Ineens zijn ze overal, de eenpans pasta recepten. Een pasta gerecht die je in 1 pan bereid, alle ingrediënten kook je mee met de pasta. Dit moest ik ook nog eens proberen. Bij deze deel ik mijn recept voor een makkelijke, maar overheerlijke, eenpans pasta.

Dit gerecht is ideaal als je niet zoveel tijd hebt en het liefst alles in één pan wilt bereiden. Of als je geen tijd of zin hebt om af te wassen. Alle ingrediënten gooi je in een pan. Je kookt de pasta en voor je het weet heb je een compleet pastagerecht. Handig na een drukke dag, of juist op een lazy sunday.

Met de eenpans pasta kun je lekker variëren, neem de ingrediënten die je lekker vindt. Ik ging deze keer voor chorizo (die ik op het aller laatste heb toegevoegd), tomaat, paprika en champignons. Lekker met een beetje Parmezaanse kaas en verse basilicum. Binnen 20 minuten staat er een heerlijk maaltje op tafel.

Hebben jullie al wel eens een eenpanspasta gemaakt? Welke combinatie heb je gemaakt?

Eenpans pasta met chorizo

Eenpans pasta met chorizo

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram spaghetti (of andere pastasoort)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram champignons
  • 250 gram tomaten
  • 1 paprika
  • verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 150 gram chorizoworst
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Pers het teentje knoflook. Verwarm een eetlepel olie in een grote pan en bak hier de ui met de champignons en knoflook even in aan.

Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Voeg deze bij de pan, samen met de rozemarijn en eventueel de basilicum (ook lekker om dit juist na het koken toe te voegen). Schuif de aangebakken groenten naar één helft van de pan. Breek de spaghetti doormidden en leg dit op de lege helft van de pan. Giet de bouillon in de pan tot de pasta net onder staat. Laat de inhoud van de pan 10 minuutjes zachtjes koken, tot de pasta gaar is.

Snijd de chorizo in blokjes en voeg dit de laatste twee minuutjes bij de pan zodat het ook een beetje warm wordt. Giet overtollig bouillon eventueel af.

Serveer de eenpans pasta met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

12 reacties

A nne-Miek Koot

Jammergenoeg klopt de verhouding bouillon niet, bij lánge na niet verdampt na 10 minuten?.

Laat een bericht achter

Donna

Snel, makkelijk en super lekker! Mijn zoontjes schepten wel twee keer op. Aanrader dus!

Laat een bericht achter

Simone

Superhandig voor doordeweekse werkdagen! Lekker gemakkelijk en snel. Thanks for sharing. Op mijn to-Cook-list.

Laat een bericht achter

Tineke

Ook handig op de camping, zulke eenpansgerechtjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat denk ik ook, lekker makkelijk.

Lin

Brenda, Lekker recept! Ik maak ook weleens een prutje... Ik begin dan met uitbakken van de chorizo. Het ergste vet schep ik er dan vanaf. Maar als je t vet geen probleem vindt: het is erg lekker in dat braadvet een uitje en knoflook te fruiten, paprika en aubergine te bakken, kappertjes erbij, artisjokharten en beetje crème fraiche. Smaakt uitstekend bij pasta, rijst of gepofte aardappel.(vind ik... )

Laat een bericht achter

therese

Toevallig gisteren het 1 pansgerecht met chorizo met rijst gemaakt. Smullen hoor! Alleen wat je schreef klopt wel de garnalen en kipfilet geven niet echt een toegevoegde waarde. Door de chorizo proef je het niet. Verder erg mmmm dus deze ga ik ook eens proberen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat toevallig :) Had je het rijstgerecht met chorizo, kip en garnalen van mijn blog gemaakt?

Ellen

Mmm, chorizo heeft zoveel smaak! Maakt elk gerechtje lekker :)

Laat een bericht achter

Jeanne

Mmm lekkere combi met chorizo Ik maakte onlangs met asperges, uitje, knoflook aanfruiten /wokken en iberico jambon serrano ( pancetta kan ook) wat water of bouillon erbij en verse pasta.. Binnen paar minuten klaar en op tafel :-) Kan uiteraard ook met andere wokgroentes Eventueel scheutje room of wat creme fraiche /verse philedelphia erdoor en wat peterselie

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nou, dat klinkt ook niet verkeerd hoor

Emily van Kampen

Ik heb nog nooit al mijn ingrediënten voor pasta in één pan gemaakt, maar op sommige dagen klinkt dit wel veel fijner dan 4 verschillende pannen gebruiken. Ik ga het voor die dagen zeker onthouden.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op