Ineens zijn ze overal, de eenpans pasta recepten. Een pasta gerecht die je in 1 pan bereid, alle ingrediënten kook je mee met de pasta. Dit moest ik ook nog eens proberen. Bij deze deel ik mijn recept voor een makkelijke, maar overheerlijke, eenpans pasta.
Dit gerecht is ideaal als je niet zoveel tijd hebt en het liefst alles in één pan wilt bereiden. Of als je geen tijd of zin hebt om af te wassen. Alle ingrediënten gooi je in een pan. Je kookt de pasta en voor je het weet heb je een compleet pastagerecht. Handig na een drukke dag, of juist op een lazy sunday.
Met de eenpans pasta kun je lekker variëren, neem de ingrediënten die je lekker vindt. Ik ging deze keer voor chorizo (die ik op het aller laatste heb toegevoegd), tomaat, paprika en champignons. Lekker met een beetje Parmezaanse kaas en verse basilicum. Binnen 20 minuten staat er een heerlijk maaltje op tafel.
Hebben jullie al wel eens een eenpanspasta gemaakt? Welke combinatie heb je gemaakt?
Eenpans pasta met chorizo
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram spaghetti (of andere pastasoort)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gram champignons
- 250 gram tomaten
- 1 paprika
- verse basilicum
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 500 ml runderbouillon
- 150 gram chorizoworst
- Parmezaanse kaas
Bereiding
Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Pers het teentje knoflook. Verwarm een eetlepel olie in een grote pan en bak hier de ui met de champignons en knoflook even in aan.
Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Voeg deze bij de pan, samen met de rozemarijn en eventueel de basilicum (ook lekker om dit juist na het koken toe te voegen). Schuif de aangebakken groenten naar één helft van de pan. Breek de spaghetti doormidden en leg dit op de lege helft van de pan. Giet de bouillon in de pan tot de pasta net onder staat. Laat de inhoud van de pan 10 minuutjes zachtjes koken, tot de pasta gaar is.
Snijd de chorizo in blokjes en voeg dit de laatste twee minuutjes bij de pan zodat het ook een beetje warm wordt. Giet overtollig bouillon eventueel af.
Serveer de eenpans pasta met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!