Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Op Pinterest kwam ik ze steeds vaker tegen, de smoothiebowl. De ingrediënten van een smoothie, maar dan in een kommetje.

Op een zonnige middag had ik geen zin om een smoothie te maken (geen zin om de blender daarna schoon te maken ;)) dus besloot ik dat ik ook aan de smoothiebowl ging. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is.

De basis voor de smoothiebowl zijn ingrediënten die je normaal gesproken in de blender stopt, deze stop je nu in een kommetje. Het is lekker om het kommetje een basis van yoghurt te geven. Daarbij nam ik verschillende soorten fruit en koos ik een aantal toppings. Et voilà, de smoothiebowl is klaar. Extra lekker om in het zonnetje in de tuin op te eten.

Smoothie in een kom

Smoothiebowl

Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten voor 2 kommetjes:

 • 4 scheppen Griekse yoghurt
 • 1 kiwi
 • 5 aardbeien
 • halve banaan
 • halve mango
 • 1 peer
 • 1 eetlepel havermout
 • halve eetlepel kokosrasp
 • halve eetlepel walnootjes
 • halve eetlepel pompoenpitten
 • halve eetlepel cacaonibs

Bereiding:

Schil het fruit, snijd de aardbeien en banaan in plakjes en het overige fruit in blokjes. Hak de walnootjes fijn. Verdeel de yoghurt over de kommetjes en bestrooi dit met de havermout. Beleg het schaaltje yoghurt vervolgens met de verschillende soorten fruit. Leg het voor een extra mooi resultaat in een patroontje. Top tot slot af met de kokosrasp, gehakte walnootjes, pompoenpitten en cacaobibs.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

 1. Leah 20 mei 2015 om 06:22

  Ziet er heerlijk en erg zomers uit!
  Vaak maak ik toch smoothies van al dat mooie fruit, of ik doe het na het sporten in een bakje kwark.

 2. Emma 20 mei 2015 om 07:21

  Leuk! Ga ik zeker snel uitproberen!

 3. MIrjam Maasland 20 mei 2015 om 10:21

  Dat bedoel ik met een gezond fruithapje voor kraamvrouwen!

 4. MIrjam Maasland 20 mei 2015 om 10:21

  Dat bedoel ik met een gezond fruithapje voor kraamvrouwen!

 5. tinekr 20 mei 2015 om 17:12

  Investeer maar goed in jezelf! ( in jouw toestand ;))

 6. Emily van Kampen 21 mei 2015 om 08:26

  Ik zie de smoothie bowl ook vaak voorbij komen inderdaad. Sowieso lekker met al dat fruit, yoghurt en extra toppings!

 7. Cimi 21 mei 2015 om 22:16

  Ooh, ik was in de veronderstelling dat een smoothiebowl een smoothie in een kommetje was (ipv yoghurt) met toppings!

  1. Brenda Kookt 22 mei 2015 om 13:24

   Volgens mij mag dat ook hoor. Ik zou er dan wel voor zorgen dat de smoothie iets dikker is van structuur zodat het gemakkelijker op te lepelen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *