Smoothiebowl

Smoothiebowl

Op Pinterest kwam ik ze steeds vaker tegen, de smoothiebowl. De ingrediënten van een smoothie, maar dan in een kommetje.

Op een zonnige middag had ik geen zin om een smoothie te maken (geen zin om de blender daarna schoon te maken ;)) dus besloot ik dat ik ook aan de smoothiebowl ging. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is.

De basis voor de smoothiebowl zijn ingrediënten die je normaal gesproken in de blender stopt, deze stop je nu in een kommetje. Het is lekker om het kommetje een basis van yoghurt te geven. Daarbij nam ik verschillende soorten fruit en koos ik een aantal toppings. Et voilà, de smoothiebowl is klaar. Extra lekker om in het zonnetje in de tuin op te eten.

Smoothie in een kom

Smoothiebowl

Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten voor 2 kommetjes:

 • 4 scheppen Griekse yoghurt
 • 1 kiwi
 • 5 aardbeien
 • halve banaan
 • halve mango
 • 1 peer
 • 1 eetlepel havermout
 • halve eetlepel kokosrasp
 • halve eetlepel walnootjes
 • halve eetlepel pompoenpitten
 • halve eetlepel cacaonibs

Bereiding:

Schil het fruit, snijd de aardbeien en banaan in plakjes en het overige fruit in blokjes. Hak de walnootjes fijn. Verdeel de yoghurt over de kommetjes en bestrooi dit met de havermout. Beleg het schaaltje yoghurt vervolgens met de verschillende soorten fruit. Leg het voor een extra mooi resultaat in een patroontje. Top tot slot af met de kokosrasp, gehakte walnootjes, pompoenpitten en cacaobibs.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk