Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

Oeps, iets later dan jullie van me gewend zijn.. Door de overweldigende #biggestbloggersbbq van gister heb ik er niet meer aan gedacht dit artikel te publiceren. Komende week vertel ik jullie alles over de barbecue, vandaag gaan de we voor deze gevulde puntpaprika’s!

Een lekker makkelijk gerechtje waarmee je heerlijk kunt variëren. Dat is een gevulde paprika. Deze keer gaan we voor een gevulde puntpaprika.

Meestal koop ik normale paprika’s (je weet wel die ene die je in een groene, gele of rode variant hebt). Maar toen ik ineens deze lekkere zoete puntpaprika’s zag liggen besloot ik ze eens mee te nemen. Het is weer eens wat anders, de smaak is een stuk zachter. Hierdoor vallen de paprika’s minder zwaar op de maag en kun je hier gemakkelijk(er) een hele paprika van op. Ik besloot ze daarom te vullen.

Bij een ‘gewone’ paprika vul ik hem liever niet helemaal met gehakt, omdat het dan wel erg machtig wordt. Bij de puntpaprika’s is dat niet het geval. Het gehakt heb ik deze keer op smaak gebracht met Ras el Hanout, een heerlijke Marokkaanse kruidenmix. Een ideale combi met gehakt. Samen met een beetje courgette en feta de ideale vulling voor mijn puntpaprika’s.

Puntpaprika met gehakt

 

Gevulde puntpaprika met gehakt

Bereidingstijd 20 minuten en 15 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen (bijgerecht)

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 250 gram rundergehakt
  • halve courgette
  • 1 theelepel ras el hanout
  • feta

Bereiding:

Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Bak dit in olijfolie in een koekenpan of wok even glazig. Voeg hierna het gehakt er bij en bak dit rul.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de courgette in blokjes en voeg dit bij het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper, zout en ras el hanout en bak dit ongeveer 5 minuutjes mee.

Snijd de puntparika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Vul de binnenkant van de puntpaprika’s met het gehaktmengsel en plaats ze op de bakplaat. Bestrooi de paprika’s met verkruimelde feta.

Verwarm de paprika’s 15 minuten in de oven tot de puntpaprika’s zacht zijn geworden.

Serveer bijvoorbeeld met rijst of een groene salade.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Monique | WritingMonique 8 juni 2015 om 08:21

    Oeh! Ik heb nog nooit zoiets gegeten, maar de foto’s zien er heerlijk uit! Ik wil dit zeker wel gaan uitproberen!

  2. Emma 8 juni 2015 om 21:44

    Ik ben dol op gevulde paprika’s, zeker met gehakt! Deze zien er ook heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over de bbq!

    1. Brenda Kookt 9 juni 2015 om 17:31

      Wat leuk om te horen Emma, nog even geduld. De eerste Sneak Peek staat nu online, het filmpje en een uitgebreid sfeerverslag volgen nog :)

  3. Roëlla 11 juni 2015 om 19:44

    Wij hebben het vanavond gegeten met rijst en het was hartstikke lekker! De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er wel mijn eigen twist aan gegeven heb.

    1. Brenda Kookt 11 juni 2015 om 21:35

      Wat leuk! En dat is juist ontzettend leuk Roella, dat je er je eigen twist aan heb gegeven :)

  4. jolien 12 juni 2015 om 18:09

    Wat is ras el hanout? en waar koop je dat?
    Gr jolien

  5. pauline 26 januari 2016 om 19:30

    Heerlijke recepten mis alleen de hoeveelheid punten of zie ik die over het hoofd. Lees alles met plezier ben zelf ook bezig in de aanval op de kilo’s?

    1. Brenda Kookt 26 januari 2016 om 21:07

      Hoi Pauline, wat leuk om t horen. Ik tel geen punten en calorieën en vermeld deze ook niet op mijn blog.

  6. Steven Hartogsveld 28 juni 2016 om 17:36

    Dit recept is super….. Mmmmm.
    Gisteren gegeten en vandaag gewoon weer….lekker met notenrijst en ijsbergsla met tomaat komkommer….sla kaas (feta) ….gesnipperd bosuitje…..

  7. Linde 19 januari 2017 om 18:08

    Dit ga ik vanavond proberen! Ben heel benieuwd :)

  8. Ton 1 oktober 2019 om 19:17

    Wij maken het klaar met kipgehakt en eigen kipkruiden, ras el hanout, + beetje harissa. De halve courgette is bij ons niet genoeg voor 2 man, dat is een hele geworden. Tractatie!!

  9. Petra 18 november 2020 om 16:24

    Oooo zo heerlijk.
    Courgette ben ik niet gek op dus die laat ik weg.
    Maar de gehakt kruiden met ras el hanout….Super.
    En de feta maakt het echt helemaal af.
    Vandaag de puntpaprika in de aanbieding dus ik weet wat we vandaag eten.😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *