BBQ: Aardappelspiesje
BBQ: Aardappelspiesje
Bewaren
Een lekker barbecuereceptje: Aardappeltjes van de barbecue, aardappelspiesjes!
Barbecue is on! De afgelopen weken hebben we een aantal mooie zomerdagen gehad. Op deze dagen gaat Nederland massaal aan het barbecuen. Ik ook. En daarom kun je de komende weken veel inspiratie op barbecuegebied verwachten op Brenda Kookt. Er komen extra veel barbecue recepten voorbij. Ik hoop dat we hier deze zomer veel van kunnen genieten.
Ik ben gek op vlees, maar ook op bijgerechten. Kleine hapjes die de barbecue net iets lekkerder en afwisselender maken. Aardappeltjes zijn altijd goed, ook op de barbecue. Lekker voor er bij. Spiesjes zijn ideaal op de barbecue, daarom besloot ik aardappeltjes op en spiesje te rijgen.
Geïnspireerd op de lekkerste aardappeltjes uit de oven (nog steeds een hit hier op het blog) maakte ik deze aardappelspiesjes voor de barbecue. Weer zo’n succesnummer!
Aardappelspiesje
Bereidingstijd 15 minuten plus 1 uur tijd om te marineren
Ingrediënten voor 6 spiesjes:
- 24 krieltjes in schil
- takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- halve theelepel kerriepoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Extra benodigd: 6 prikkers
Bereiding:
Week de prikkers minimaal 15 minuten in een bakje met water.
Was de krieltjes en kook ze 8 minuutjes voor. Giet het water hierna af.
Pers de knoflook en snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn. Meng dit in een kom samen met de kerriepoeder en olijfolie tot een papje. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de voorgekookte krieltjes bij de kom en meng dit goed door elkaar. Laat de krieltjes minimaal een uur (afgedekt) marineren.
Rijg de krieltjes per 4 (of 5 als je prikkertje lang genoeg is) aan de prikkers.
Zet de spiesjes apart tot gebruik. Bak ze om en om op de barbecue.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Ohmydish
Krijg meteen zin in de lente na het zien van deze lekkere barbecue aardappelspiesjes. Nog heel even wachten dan kan de barbecue weer aan ! :)