Roerbak met panga, aardappeltjes en broccoli

Roerbak met panga en aardappeltjes

Vandaag gaan we weer voor een makkelijke maaltijd, deze keer met de panga van Queens. We maken er een lekker roerbakgerechtje van.

Na mijn trip naar Vietnam met Queens Vis heb ik jullie de Snap Shots van onze trip laten zien (deel 1 en deel 2) en verteld over de verwerking van de panga. Wat ik nog niet heb gedeeld is een recept met panga. Daar komt vandaag verandering in!

Ik heb er voor gekozen een gerechtje te maken dat ik zelf na een dag werken nog even in elkaar draai. Een makkelijk gerechtje dat binnen 20 minuten op tafel staat. Daarom heb ik gekozen om de panga roerbakstukjes van Queens te gebruiken. Ideaal omdat je het ook niet hoeft te snijden ;)

Deze keer ga ik voor aardappeltjes met broccoli en panga. Panga heeft van zichzelf een vrij neutrale smaak, hierdoor kun je het zelf op smaak brengen. In dit geval heb ik het gecombineerd met knoflook, verse gember en citroen. Een frisse combinatie die in het voorjaar en zomer zeker in de smaak valt.

Nog even een snelle tip: ontdooi diepvriesvis door het ‘s morgens al in de koelkast te leggen. Met de verpakkingen van Queens gaat dit heel makkelijk. De filets zijn namelijk per stuk vacuüm verpakt. Bij de roerbakstukjes kun je het hele pakje in de koelkast leggen.

Roerbak met vis en aardappel

Roerbak met panga, aardappeltjes en broccoli

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • Queens roerbakvis panga naturel (200 gram)
 • 200 gram krieltjes in de schil
 • 1 broccoli
 • 1 ui
 • sap van een halve citroensap
 • 1 cm gember
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout

Bereiding:

Was de broccoli en krieltjes en kook dit samen (kan in dezelfde pan) 8 minuutjes voor. Snijd de ui in halve ringen en bak dit glazig in een koekenpan of wok. Marineer de stukjes pangafilet even in de citroensap (ongeveer 10 minuutjes) en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de voorgekookte aardappeltjes en broccoli in de pan bij de ui, samen met een geperst teentje knoflook en geraspte gember. Bak dit even aan en voeg hierna de stukjes pangafilet toe. Bak dit nog 4 tot 5 minuten mee.

Serveer de roerbakschotel met een partje citroen.

 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Hoi Ina, toevallig stonden er twee gesponsorde artikelen bij elkaar gepland. Soms komt er weken niets online, en soms komt het zo uit dat er meerdere artikelen in een week online komen. Ik probeer hier een balans in de vinden, maar dat lukt niet altijd.
   De roerbakvis panga beschouw ik persoonlijk niet onder de pakjes. Panga uit de vriezer is verser dan panga uit het koelvak, dat is namelijk al ontdooid.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk