BBQ: Kabeljauw en papilotte

Kabeljauwpakketje barbecue

Het lekkere (barbecue)weer schijnt nu toch écht in aantocht te zijn. Daarom deel ik weer een lekker barbecuereceptje met jullie. Deze keer gaan we voor vis! Kabeljauw en papillotte om precies te zijn!

Barbecuen hoeft niet moeilijk en ingewikkeld te zijn. Wel lekker. Een simpele manier om vis op de barbecue te bereiden is om het en papillotte te bereiden. Op deze manier bereid je de vis samen met een aantal smaakmakers in een pakketje van bakpapier. Lekker. Simpel. En lekker.

Ik ben voor kabeljauw met citroen, rozemarijn en tomaat gegaan. Drie simpele ingrediënten die het stukje vis een heerlijke frisse (zomerse?) smaak geven. Door het en papillotte te bereiden droog de vis niet uit en is het erg smaakvol. Ook voorkomt dit het aanbranden op de barbecue.

Kabeljauw en papilotte recept

Kabeljauw en papilotte

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 stuks:

  • 4 kabeljauwfilets
  • halve tomaat
  • halve citroen
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Extra benodigd 4 stukken bakpapier

Bereiding:

Snijd de citroen en tomaat in plakken. Vet de stukjes bakpapier licht in met olie.

Leg de kabeljauwfiles in het midden van de stukken bakpapier. Leg op ieder stuk kabeljauw een schijfje citroen, tomaat en een klein takje rozemarijn.

Vouw het bakpapier dicht door eerst de boven en onderkant te vouwen en deze samen nog een keer om te vouwen. Hierdoor blijft het pakketje mooi dicht. Vouw vervolgens de zijkanten naar het midden toe.

Verwarm de kabeljouwpakketjes ongeveer 15 tot 20 minuten op de warme barbecue.

Tip: dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Bak het in dat geval 20 minuten op 200 ºC. 

———————————————

Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk