Ham & Old Amsterdam Burger

Burger met ham en kaas

Gesponsord artikel

Een broodje kaas, daar kan ik echt van genieten! Zeker als het een oudere kaas is. Het stomme is dat ik het eigenlijk altijd ‘kaal’ eet. Ik pak een boterham, beleg het met kaas en klaar is kees. Klaar is Brenda. Lekker, maar het is wel een beetje saai.

Van een broodje kaas, zoals Old Amsterdam, kun je natuurlijk ook een lekker verwenbroodje maken. Bijvoorbeeld met een mosterdsausje, beetje sla en tomaat. Maar je kunt het nog veel lekkerder maken door een Old Burger te maken. Een hamburger met Old Amsterdam.

Old Amsterdam trekt deze zomer langs de festivals om de speciaal ontwikkelde Old Burger te serveren vanuit een Foodtruck. De hamburger met gekarameliseerde rode ui, spicy mayo en gesmolten Old Amsterdam is een toppertje. Ik ging aan de slag om hier een variatie op te maken. Mijn eigen Old Burger.

Old Burger Old Amsterdam

Het leek me lekker om de Old Amsterdam niet over de burger te laten smelten, maar er in. Samen met blokjes ham. Kaas en ham zijn vriendjes, lekker op tosti of een broodje ei. Maar óók in een burger. Het resultaat is een soort cordon bleu burger, dé Ham and Old Amsterdam Burger!

Old Amsterdam is goed geschikt voor deze burger omdat de kaas niet té pittig is, en ook niet jong, Het geeft een rijke smaak aan de burger. De blokjes kaas zitten niet alleen in de burger maar steken er soms ook uit. Het voordeel aan Old Amsterdam is dat het smelt, maar niet uitloopt. De kaas wordt zacht maar blijft wel op zijn plaats zitten.

De burger is lekker mals, sappig en vol van smaak. Omdat de burger zoveel smaak heeft heb ik er geen sausje bij geserveerd, dat vond ik zonde. Maar een goede mayonaise, of beetje ketchup mag natuurlijk altijd.

Ga je ook aan de slag met je eigen Old Burger? Of ga je voor mijn Ham and Old Amsterdam Burger?

Hamburger met ham en kaas

Ham and Old Amsterdam Burger

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 6 burgers:

 • 500 gram gehakt
 • 4 plakken Old Amsterdam (dit is ongeveer 100 gram)
 • dikke plak schouderham van 100 gram
 • 2 theelepels mosterd (ik nam grove mosterd)
 • snuf paprikapoeder
 • 3 eetlepels paneermeel
 • 1 ei
 • half bosje verse peterselie
 • peper en zout

Bereiding:

Snijd de plakken kaas in blokjes en doe dit ook met de schouderham. Hak de verse peterselie fijn.

Kneed het gehakt en meng dit met de blokjes Old Amsterdam, schouderham, mosterd, paprikapoeder, paneermeel, ei, gehakte peterselie en peper en zout. Kneed het gehakt door tot alles goed met elkaar gemengd is.

Verdeel het mengsel in 6 gelijke porties (allemaal ongeveer 135 gram). Kneed er ballen van en vorm het tot burgers. Bak de burgers om en om in een koekenpan met bakboter of olie aan tot ze gaar zijn.

Een lekkere burger als deze heeft niet veel nodig. Serveer het bijvoorbeeld op een lekker gegrild broodje met sla, tomaat en augurk.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Beste Brenda,
  probeer een choriso ipv ham in de burger!!

  Je hebt het de hele tijd over kwaliteit, maar als ik de tomaten zie die je gebruikt lopen de tranen mij over de wangen!

  1. @ stef, denk niet dat Brenda de foto’s maakt bij haar recepturen, veelal aangeleverd door ( nu Old Amsterdam) of “geleend” van Internet, weet ik niet.
   Idd, geen tomaat maar genetisch verkracht snel-voedsel. En verder? Mij een biet, het gaat om het idee dat hier gepresenteerd wordt. @ Brenda Mytaste is zeker niet altijd YourTaste en viseversa, maar een ideetje opdoen kan nooit kwaad, toch?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk