Ga naar de inhoud

Ontbijtcake

Cake als ontbijt. Wie wil dat nou niet? Met dit recept kan het! Want het is niet eens ongezond. En daarbij is het super snel klaar, ideaal voor in de ochtend. Op instagram kwam ik een gezonde variatie op de mug cake tegen bij Fit with Marit. Ik dacht gelijk: hé dat is een goed
Delen op

Ontbijtcake

Ontbijt cake

Cake als ontbijt. Wie wil dat nou niet? Met dit recept kan het! Want het is niet eens ongezond. En daarbij is het super snel klaar, ideaal voor in de ochtend.

Op instagram kwam ik een gezonde variatie op de mug cake tegen bij Fit with Marit. Ik dacht gelijk: hé dat is een goed idee! Omdat ik geen ultieme fitgirl ben en niet van de eiwitpoeders etc. ben heb ik het recept aangepast. Het is een soort banaanpannenkoek geworden, alleen dan in een cakevorm. Het is een soort mug cake, maar dan gemaakt in een schaaltje.

De cake wordt kort bereid in de magnetron, hierdoor is het heel snel klaar. Handig, want in de ochtend hebben we niet altijd de tijd om iets lang te laten bakken. Qua smaak heeft deze cake wel wat weg van de banaan-ei pannenkoekjes. De ontbijtcake kun je na het ‘bakken’ het beste direct opeten, het kan niet goed bewaard worden.

De cake is extra lekker met een topping van Griekse Yoghurt en vers fruit.

Cake bij ontbijt

Ontbijtcake met Griekse yoghurt en vers fruit

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels havervlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel maple syrup (plus extra om er later overheen te drizzelen)  (of honing)
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • verse aardbeien en bosbessen

Bereiding:

Vet een kleine ovenschaal in en bekleed met bakpapier.

Prak de bananen tot een papje en meng dit met de eieren, havervlokken, kaneel en een eetlepel maplesyrup. Verdeel het beslag over het schaaltje en plaats dit in de magnetron. Verwarm het 2 minuten op 600 watt. Controleer hierna of de cake is gestold, en verwarm het eventueel nog een minuutje extra.

Haal de cake er hierna uit. Laat een klein beetje afkoelen.

Haal de cake uit de vorm en plaats op een bord of schaal. Bestrijk de bovenkant met Griekse yoghurt en bestrooi met vers fruit. Drizzle eventueel nog een beetje maple syrup over de ontbijtcake.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

2 reacties

Lieke

Oooh wat ziet dat er lekker uit! :)

Laat een bericht achter

Emma

Ahh heerlijk!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op