Bladerdeegtaartje met frambozen

Bladerdeeg met frambozen

Het is vrijdag, het weekend staat voor de deur. En dan hebben we na een week hard werken wel iets lekkers verdiend toch? Wat dacht je van een bladerdeegtaartje met frambozen..? Ik beloof je dat we het niet te moeilijk maken, maar wel érg lekker.

Sweet Eve stuurde me laatste heerlijke verse zoete aardbeien en frambozen op. Ik was van plan er van alles mee te gaan bakken en koken, maar dat is niet zo goed gelukt moet ik bekennen. Het zomerfruit deed het namelijk heel goed in de yoghurt, of gewoon als tussendoortje zo hup mijn mond in. En eigenlijk zijn deze super mooie frambozen ook te mooi en te lekker om kapot te bakken of koken. Toch maakte ik wel dit taartje met bladerdeeg waarbij de frambozen heel bleven en goed tot hun recht kwamen.

Ik ben gek op gerechtjes als deze. Het is gemakkelijk om te maken, snel klaar en niet eens zo ongezond. De combinatie van het krokante bladerdeeg met de fris-zure/zoete crème en frambozen is een topper. Omdat ik geen tijd (en zin) had om banketbakkersroom te maken heb ik een crème gemaakt van mascarpone en Griekse yoghurt. Een ‘slanke’ oplossing die mega snel klaar is.

Deze snelle frambozentaartjes zijn een verwennerij als toetje, of als taartje bij de koffie.

Taartje met frambozen

 Bladerdeegtaartje met frambozen

 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 32 verse frambozen
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse yoghurt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • klein beetje citroensap
  • eventueel poedersuiker als garnering

Bereidinge

Verwarm de oven op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de plakjes bladerdeeg en leg dit op de beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bak de bladerdeeg hierna 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en mooi goudbruin is. Laat het bladerdeeg hierna afkoelen.

Meng ondertussen de mascarpone met de yoghurt, vanillesuiker en citroensap.

Bestrijk de bladerdeegtaartjes met het mascarponemengsel en beleg dit met de verse frambozen. Bestrooi tot slot met poedersuiker.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Ah wat een goed idee zeg! Eigenlijk gewoon een hele makkelijk in elkaar te flansen ‘taartje’, zonder veel gedoe met deeg enzo. Het ziet er onwijs lekker uit, ik denk zeker dat ik dit eens ga maken!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk