Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Spinazieomelet met zalm

Spinazie omelet

Hou je vandaag een makkelijke maandag? Zet dan deze spinazieomelet met zalm op tafel! En als je dit liever op een makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag eet mag dat natuurlijk ook.

Dit gerecht is bijna te simpel om te delen, en de foto is ook niet zo mooi geworden. Maar vooral J vond dit zo ontzettend lekker dat ik hem van hem zeker op de site moet zetten. Dus bij deze!

Verse spinazie is een van de groenten die zeer regelmatig in mijn boodschappenkarretje belanden. Het is altijd lekker en we weten er altijd weer iets lekkers mee te maken. Deze keer gingen we voor een goed gevulde spinazieomelet met zalm. Een complete maaltijd die binnen no time op tafel staat. Als dat niet makkelijk (en lekker) is…

Omelet met spinazie en zalm

Spinazieomelet met zalm

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 3 aardappelen (gemiddeld formaat)
  • 3 handen verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 verse zalmfilet
  • 4 eieren
  • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook ze 10 minuutjes voor en giet ze hierna af. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak dit in een koekenpan lichtroze, medium gaar. Leg de zalm hierna apart en scheur in stukjes.

Snipper de ui en bak dit in een andere koekenpan met olie glazig. Voeg de spinazie er bij en bak mee zodat het slinkt.

Breek de eieren en roer dit door elkaar. Verdeel 1/3 van het eimengsel in een koekenpan (bijv dezelfde pan als waar je de zalm in gebakken hebt). Verdeel hierover de aardappelschijfjes, gebakken spinazie en zalm. Verdeel hierover het overgebleven eimengsel. Bak de omelet 10 minuutjes op zacht vuur. Zet de koekenpan hierna nog even in de oven (oven op 180 ºC) zodat de bovenkant van de omelet ook mooi stolt.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Comments

  1. Bas 31 augustus 2015 at 08:05

    Staat voor morgen op het menu! Vraag: gebruik je een speciale koekenpan die ook in de oven kan? Ben bang namelijk dat het handvat gaat smelten als ik de pan in de oven zet…

    Reply
    1. Brenda Kookt 31 augustus 2015 at 13:20

      Ik moet eerlijk zeggend at ik een normale koekenpan heb gebruikt. Mijn handvat is gelukkig niet gesmolten ;) Maar met een deksel op de pan kom je ook een heel eind. Ook kun je proberen de omelet om te draaien, maar dat vond ik tricky.

      Reply
      1. Bas 31 augustus 2015 at 13:36

        Gelukkig maar! Ik ga het wel met deksel proberen..dan loop ik in ieder geval geen risico..haha.. ;-)

        Reply
        1. Joyce 1 september 2015 at 14:53

          Ik heb een normale tefal koekepan en deze heeft een handvat met bakeliet, deze kan tot 225gr. in de oven.

          Reply
  2. els wemmers 31 augustus 2015 at 11:35

    klinkt erg lekker, alleen heb ik geen koekenpan die in de oven kan, kan ik dit
    oplossen met de deksel er op te doen?

    Reply
  3. Joyce 1 september 2015 at 14:51

    Mmm…. heb gisteren de omelet gemaakt met gerookte zalm die nog in de koelkast lag.
    Makkelijk en heerlijk!

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: