Spinazieomelet met zalm
Hou je vandaag een makkelijke maandag? Zet dan deze spinazieomelet met zalm op tafel! En als je dit liever op een makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag eet mag dat natuurlijk ook. Dit gerecht is bijna te simpel om te delen, en de foto is ook niet zo mooi geworden. Maar vooral J vond dit zoSpinazieomelet met zalm
Bewaren
Hou je vandaag een makkelijke maandag? Zet dan deze spinazieomelet met zalm op tafel! En als je dit liever op een makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag eet mag dat natuurlijk ook.
Dit gerecht is bijna te simpel om te delen, en de foto is ook niet zo mooi geworden. Maar vooral J vond dit zo ontzettend lekker dat ik hem van hem zeker op de site moet zetten. Dus bij deze!
Verse spinazie is een van de groenten die zeer regelmatig in mijn boodschappenkarretje belanden. Het is altijd lekker en we weten er altijd weer iets lekkers mee te maken. Deze keer gingen we voor een goed gevulde spinazieomelet met zalm. Een complete maaltijd die binnen no time op tafel staat. Als dat niet makkelijk (en lekker) is…
Spinazieomelet met zalm
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 3 aardappelen (gemiddeld formaat)
- 3 handen verse spinazie
- 1 ui
- 1 verse zalmfilet
- 4 eieren
- peper en zout
Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook ze 10 minuutjes voor en giet ze hierna af. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak dit in een koekenpan lichtroze, medium gaar. Leg de zalm hierna apart en scheur in stukjes.
Snipper de ui en bak dit in een andere koekenpan met olie glazig. Voeg de spinazie er bij en bak mee zodat het slinkt.
Breek de eieren en roer dit door elkaar. Verdeel 1/3 van het eimengsel in een koekenpan (bijv dezelfde pan als waar je de zalm in gebakken hebt). Verdeel hierover de aardappelschijfjes, gebakken spinazie en zalm. Verdeel hierover het overgebleven eimengsel. Bak de omelet 10 minuutjes op zacht vuur. Zet de koekenpan hierna nog even in de oven (oven op 180 ºC) zodat de bovenkant van de omelet ook mooi stolt.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Joyce
Mmm.... heb gisteren de omelet gemaakt met gerookte zalm die nog in de koelkast lag. Makkelijk en heerlijk!
Mijn Kleine Geheimpjes
Oh dit klinkt heerlijk!!
els wemmers
klinkt erg lekker, alleen heb ik geen koekenpan die in de oven kan, kan ik dit oplossen met de deksel er op te doen?
Bas
Staat voor morgen op het menu! Vraag: gebruik je een speciale koekenpan die ook in de oven kan? Ben bang namelijk dat het handvat gaat smelten als ik de pan in de oven zet...
Brenda Kookt
Ik moet eerlijk zeggend at ik een normale koekenpan heb gebruikt. Mijn handvat is gelukkig niet gesmolten ;) Maar met een deksel op de pan kom je ook een heel eind. Ook kun je proberen de omelet om te draaien, maar dat vond ik tricky.