Ga naar de inhoud

Spinazieomelet met zalm

Hou je vandaag een makkelijke maandag? Zet dan deze spinazieomelet met zalm op tafel! En als je dit liever op een makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag eet mag dat natuurlijk ook. Dit gerecht is bijna te simpel om te delen, en de foto is ook niet zo mooi geworden. Maar vooral J vond dit zo
Delen op

Spinazieomelet met zalm

Spinazie omelet

Hou je vandaag een makkelijke maandag? Zet dan deze spinazieomelet met zalm op tafel! En als je dit liever op een makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag eet mag dat natuurlijk ook.

Dit gerecht is bijna te simpel om te delen, en de foto is ook niet zo mooi geworden. Maar vooral J vond dit zo ontzettend lekker dat ik hem van hem zeker op de site moet zetten. Dus bij deze!

Verse spinazie is een van de groenten die zeer regelmatig in mijn boodschappenkarretje belanden. Het is altijd lekker en we weten er altijd weer iets lekkers mee te maken. Deze keer gingen we voor een goed gevulde spinazieomelet met zalm. Een complete maaltijd die binnen no time op tafel staat. Als dat niet makkelijk (en lekker) is…

Omelet met spinazie en zalm

Spinazieomelet met zalm

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 3 aardappelen (gemiddeld formaat)
  • 3 handen verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 verse zalmfilet
  • 4 eieren
  • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook ze 10 minuutjes voor en giet ze hierna af. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak dit in een koekenpan lichtroze, medium gaar. Leg de zalm hierna apart en scheur in stukjes.

Snipper de ui en bak dit in een andere koekenpan met olie glazig. Voeg de spinazie er bij en bak mee zodat het slinkt.

Breek de eieren en roer dit door elkaar. Verdeel 1/3 van het eimengsel in een koekenpan (bijv dezelfde pan als waar je de zalm in gebakken hebt). Verdeel hierover de aardappelschijfjes, gebakken spinazie en zalm. Verdeel hierover het overgebleven eimengsel. Bak de omelet 10 minuutjes op zacht vuur. Zet de koekenpan hierna nog even in de oven (oven op 180 ºC) zodat de bovenkant van de omelet ook mooi stolt.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

8 reacties

Joyce

Mmm.... heb gisteren de omelet gemaakt met gerookte zalm die nog in de koelkast lag. Makkelijk en heerlijk!

Laat een bericht achter

Mijn Kleine Geheimpjes

Oh dit klinkt heerlijk!!

Laat een bericht achter

els wemmers

klinkt erg lekker, alleen heb ik geen koekenpan die in de oven kan, kan ik dit oplossen met de deksel er op te doen?

Laat een bericht achter

Bas

Staat voor morgen op het menu! Vraag: gebruik je een speciale koekenpan die ook in de oven kan? Ben bang namelijk dat het handvat gaat smelten als ik de pan in de oven zet...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik moet eerlijk zeggend at ik een normale koekenpan heb gebruikt. Mijn handvat is gelukkig niet gesmolten ;) Maar met een deksel op de pan kom je ook een heel eind. Ook kun je proberen de omelet om te draaien, maar dat vond ik tricky.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op