Ga naar de inhoud

Mexicaanse AVG burger

Vandaag doe ik eens iets anders met aardappelen, vlees en groenten. We maken er burgers van, de Mexicaanse AVG Burger! Wij zijn bij ons thuis erg van de AVG, aardappelen vlees en groenten. Zeker één a twee keer per week staat dit bij ons op tafel. Daarom vond ik het erg leuk dat MAGGI me
Delen op

Mexicaanse AVG burger

Vandaag doe ik eens iets anders met aardappelen, vlees en groenten. We maken er burgers van, de Mexicaanse AVG Burger!

Wij zijn bij ons thuis erg van de AVG, aardappelen vlees en groenten. Zeker één a twee keer per week staat dit bij ons op tafel. Daarom vond ik het erg leuk dat MAGGI me vroeg een variatie te maken op de standaard AVG maaltijden waarbij gekookte aardappelen worden gegeten met (gekookte) groenten en een stukje vlees.

Mexicaanse burger

Het leek me leuk aardappelen, vlees en groenten te verwerken tot een burger. Omdat ik de MAGGI Mexicaanse mild-pittige aardappelpuree gebruik heb ik er een Mexicaans tintje aan gegeven door mais, tomaat en paprika te gebruiken samen met gehakt. Doordat de aardappelpuree goed op smaak is, is het niet nodig om extra kruiden toe te voegen.

Het resultaat is een complete maaltijd in één burger, of eigenlijk zijn het een soort hartige (pannen)koekjes. De burgers zijn extra lekker wanneer je het serveert met MAGGI roomsaus.

Burger met aardappel

Mexicaanse AVG burger

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (8 burgers):

  • 350 gram rundergehakt
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 5 eetlepels mais
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren (medium)
  • 1 pakje (2 zakjes) MAGGI aardappel puree a la minute Mexicaans mild pittig
  • boter om in te bakken

Serveer de AVG koekjes met:

  • MAGGI roomsaus

Bereiding:

Bereid de Mexicaanse aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maar neem per zakje in plaats van 350 ml water slechts 200 ml.

Meng de aangemaakte aardappelpuree met de eieren en voeg hier het gehakt, blokjes tomaat, paprika, mais en paneermeel toe. Kneed dit goed door elkaar en maak er 8 burgers van.

Verwarm boter in een koekenpan en bak de Mexicaanse AVG burgers hierin aan. Keer de burgers regelmatig om en zet er eventueel ene deksel op zodat ook de binnenkant mooi gaar wordt.

Bereid de MAGGI Roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer dit met de Mexicaanse AVG burgers.

Tip: serveer de Mexicaanse AVG Burgers met een groene salade.

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

5 reacties

Samantha - Daily Pleasures

Leuk idee! Lijkt me erg lekker. Misschien ook lekker met guacamole en zure room.

Laat een bericht achter

Lotte

Leuk, zo'n variatie op de standaard avg! Zelf eet ik het bijna nooit, maar nu met de koude seizoenen in aantocht ga ik er toch weer aan beginnen denk ik:)

Laat een bericht achter

Miriam

Wat een leuk recept, ga het zeker als inspiratie gebruiken (gewoon van zelfgemaakte puree :)).

Laat een bericht achter

Wil

Beste Brenda, Allereerst wil ik je een compliment geven over je leuke blog en meestal heerlijke recepten. Ik heb er al een aantal gemaakt en ze waren stuk voor stuk heerlijk. Vooral de courgette/zalm cake en de rode pesto, ik kan nog wel even doorgaan. Echt leuk en lekker! Wat ik wel jammer vind dat er steeds meer recepten in staan met gebruik van pakjes en zakjes. Eigenlijk past dat helemaal niet bij jou lijkt me. Ik vind het juist fijn en gezonder om steeds meer te koken met verse producten en kruiden etc. Zo gebruik ik minder zout en minder E-nummers. Hartelijke groeten

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Wil, dat is leuk om te horen :) Ik kan me helemaal voorstellen dat je weinig kookt uit pakjes. Wel weet ik dat er ook veel mensen zijn die wel uit pakjes koken en daar misschien eens iets anders mee willen doen. Op deze manier geef ik ze inspiratie. En natuurlijk kun je dit recept ook koken zonder pakjes.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op