Ga naar de inhoud

Halloweenkoekjes: Mummy’s

Gesponsord artikel Vandaag geef ik jullie een leuke tip voor halloween. Ik laat je zien hoe je heel gemakkelijk deze schattige halloweenkoekjes maakt: mummy’s! Leuk om te maken met (of zonder) kids! Halloween wordt in Nederland steeds vaker gevierd. Er staan (uitgeholde) pompoenen in de tuin, er worden halloweenfeesten georganiseerd en kinderen verkleden zich als
Delen op

Halloweenkoekjes: Mummy’s

Koekjes decoreren halloween

Gesponsord artikel

Vandaag geef ik jullie een leuke tip voor halloween. Ik laat je zien hoe je heel gemakkelijk deze schattige halloweenkoekjes maakt: mummy’s! Leuk om te maken met (of zonder) kids!

Halloween wordt in Nederland steeds vaker gevierd. Er staan (uitgeholde) pompoenen in de tuin, er worden halloweenfeesten georganiseerd en kinderen verkleden zich als heksen, skeletten en andere enge dingen. En natuurlijk is het ook leuk om ter ere van Halloween iets lekkers te maken. In dit artikel laat ik je zien dat je binnen een paar stappen leuke halloweenkoekjes kunt maken. Je kunt gaan voor pompoenen, heksen en skeletten, maar ik laat je zien hoe je mummy’s maakt.

Ik ben geen ster in het fijne (priegel) werk zoals het decoreren van koekjes. Maar ik vind het zo nu en dan wel heel erg leuk om te doen. Eerst een beetje kliederen met deeg en daarna proberen er nog iets mooiers van te maken door het te decoreren. Al lukt dat niet altijd. Dat is ook de reden dat er niet zoveel gedecoreerde koekjes op Brenda Kookt te vinden zijn 😉

Halloween staat voor de deur en daarom waagde ik weer een poging, dit keer met behulp van de nieuwe Dr. Oetker Cookie Icings. Dit is icing, een soort glazuur dat heel goed geschikt is voor het decoreren van koekjes. De consistentie van de icing is precies goed, niet te dik en niet te dun.

Mummy koekjes maken halloween

De truc om mooie gedecoreerde koekjes te maken als je er eigenlijk niet zo goed in bent: zoek iets uit dat niet te ingewikkeld is. Én maak de koekjes iets groter. Zo hoef je de decoratie ook minder klein te maken. Ik ging voor mummy koekjes welke ik heb gemaakt van een rond koekje met een diameter van 10 cm.

Naast de icing, is het ook belangrijk dat de koekjes die je bakt geschikt zijn voor het decoreren. Tijdens het bakken moeten de koekjes hun vorm behouden. Voor het recept van de koekjes heb ik een basis van Laura’s Bakery gebruikt. De samenstelling van kruiden heb ik aangepast, ik wilde namelijk graag speculaaskoeken maken. En dat is goed gelukt 🙂 Onderaan dit artikel geef ik je het recept voor de speculaaskoeken die ik heb gebruikt.

Dr. Oetker Icing is verkrijgbaar in de kleuren wit en roze. Met behulp van de Dr. Oetker kleurstoffen kun je de icing ook andere kleuren geven.

Voor je aan de slag gaat zorg je er voor dat de koekjes goed zijn afgekoeld. Als dit niet het geval is gaat de icing niet stollen, maar loopt het uit. Kneed het pakje met daarin de icing goed door en zet het handige spuitmondje er op. Daarna kun je direct beginnen met het decoreren van de koekjes. Voor het maken van deze schattige mummy koekjes ga je als volgt te werk:

Mummy koekjes maken

  • spuit met de Witte Cookie Icing eerst de witte oogjes op de plek waar je ze wilt hebben
  • trek vervolgens van links naar rechts zigzaggend strepen over het koekje, laat de ruimte om de ogen vrij

Mummy koekjes

  • trek hierna van rechts naar links strepen, precies tussen de strepen die je zojuist hebt gezet
  • laat de icing ongeveer 20 minuten uitharden voordat je verder gaat met de tweede kleur

Halloween koekjes

  • ondertussen kun je een tweede kleur aanmaken. Meng in een bakje de Witte Cookie Icing met een paar druppels Dr. Oetker kleurstof (rood en geel of blauw).
  • pak een satéprikker en dip deze in de gekleurde icing, zet hiermee gekleurde stipjes in de ogen van de mummy’s
  • laat de icing hierna ongeveer 1 uur uitharden voor je ze kunt eten. Als je de koekjes wilt opstapelen moet je 4 uur wachten, hierna kun je ze ook in een koektrommel bewaren.

Koekjes halloween

Speculaaskoeken

Bereidingstijd 20 minuten, plus 4 uur om te koelen in de koelkast en 20 minuten om te bakken

Ingrediënten (voor 24 koeken met een diameter van 10 cm)

  • 500 gram bloem
  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 160 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram pannenkoekenstroop
  • 1 ei  (op kamertemperatuur)
  • 1 eidooier  (op kamertemperatuur)
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • snuf zout

Extra benodigd: uitsteekring met een diameter van 8 tot 10 cm

Bereiding

Meng met een mixer de boter, suiker en stroop tot een romig geheel. Voeg hierna het ei en de eidooier toe en meng dit ook goed door elkaar.

Meng in een andere km de bloem met zout en speculaaskruiden alvast door elkaar. Voeg dit in drie delen bij het botermengsel en mix dit ook goed door elkaar.

Verdeel het deeg in 2 of 3 delen, maak er plakken van en bedek met huishoudfolie. Laat dit minimaal 4 uur rusten in de koelkast.

Het bakken van de koeken: Verwarm de oven voor op 160ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek de koekjes uit. Verdeel de koeken op een bakplaat en bak ze in 20 minuten af.

Laat de koeken afkoelen voor je ze gaat decoreren. Bewaar de (gedecoreerde) koeken in een afgesloten trommel.

Dit artikel is een samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes
Christmas crack
Bruschetta met ui, champignons en truffel
Grazing table Beemster kaas

8 reacties

Tessa

Wat een leuk en origineel idee! Heel erg leuk voor tijdens deze griezel dagen!

Laat een bericht achter

Renske

Wat een vrolijke, 'spooky' koekjes! Zelf vier ik geen Halloween, maar voor deze koekjes maak ik gewoon een kleine uitzondering. ;-)

Laat een bericht achter

Stephanie | Kookles Thuis

Hi Brenda. Klein spelfoutje: "Meng met een mier.." misschien wel een leuke toevoeging voor Halloween.. haha! Mijn kinderen zijn ook helemaal enthousiast voor Halloween, maar ik denk dat we in de herfstvakantie een klein griezelfeest organiseren. Met leuke koekjes erbij is het natuurlijk helemaal feest. Ik doe deze maand ook twee kinderfeestjes in het thema Halloween. Dit is een leuk recept voor de kleintjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat foutje (de mier) is er toch doorheen geslopen, dank je wel. Heb het aangepast. Wat leuk dat jullie ook aan Halloween doen met de kids, dan komen deze koekjes vast van pas.

Els

Die zijn echt super leuk en lekker makkelijk ook. Ik ben ook niet zo van het gepruts met kleine details

Laat een bericht achter

Bas

Ah die zijn echt leuk Brenda! Wat een schattige en leuke koekjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Bas. Makkelijk, schattig én lekker. Al horen ze voor Halloween natuurlijk eigenlijk niet schattig te zijn.. ;)

Marlotte

Ah, wat zien die koekjes er leuk uit! Zelf doe ik niks met Halloween, maar dit ziet er wel heel lekker uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op