Ga naar de inhoud

Bloemkoolkoekjes

Van bloemkool krijg ik dus geen genoeg. Ik eet het meestal ‘gewoon gekookt’ met een beetje ketchup. Maar natuurlijk kunnen we er nog veel meer doen. Wat dacht je van het maken van bloemkoolkoekjes? Zo is de bloemkool extra lekker. Bloemkoolkoekjes worden ook wel bloemkoolburgers of bloemkoolpannenkoekjes genoemd. Ik reken het allemaal goed, want het
Delen op

Bloemkoolkoekjes

Bloemkool pannenkoekjes

Van bloemkool krijg ik dus geen genoeg. Ik eet het meestal ‘gewoon gekookt’ met een beetje ketchup. Maar natuurlijk kunnen we er nog veel meer doen. Wat dacht je van het maken van bloemkoolkoekjes? Zo is de bloemkool extra lekker.

Bloemkoolkoekjes worden ook wel bloemkoolburgers of bloemkoolpannenkoekjes genoemd. Ik reken het allemaal goed, want het komt op hetzelfde neer. Een mengsel van gepureerde bloemkool met een aantal smaakmakers. Een heerlijk gerechtje, weer eens wat anders dan de good old gekookte bloemkool met een gehaktbal. Bloemkoolkoekjes zijn een lekkere afwisseling die de kids vast ook waarderen.

Voor dit gerecht combineerde ik de bloemkool met aardappelen en gaf ik extra smaak door knoflook, mosterd, zongedroogde tomaatjes en geraspte oude kaas toe te voegen. Extra lekker met een fris yoghurtsausje.

Bloemkoolkoekjes

Bloemkoolkoekjes

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 300 gram bloemkool
  • 250 gram aardappelen
  • teentje knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eieren
  • 5 zongedroogde tomaatjes (ongeveer 12 stukjes)
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 3 stengels lente ui
  • peper en zout

Voor het sausje:

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • stengel lente ui
  • verse bieslook
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de bloemkool en aardappelen beetgaar. Giet de bloemkoolroosjes en aardappelen af en laat ze even uitstomen.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de lente ui in ringetjes. Stamp de bloemkool en aardappelen fijn. Pers het teentje knoflook en meng dit samen met de mosterd en eieren door het bloemkoolmengsel. Voeg de oude kaas, stukjes zongedroogde tomaat en lente ui er bij en roer dit goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Pak een lepel met het bloemkoolmengsel en leg dit in de pan, maak hier met de lepel een ronde schijf van. Leg nog twee hoopjes in de pan en doe daar hetzelfde mee. Bak de aardappelkoekjes om en om mooi bruin. Leg ze hierna op een bord en bak de volgende schijven.

Meng voor het sausje de yoghurt met ringetjes lente ui, bieslook, peper en zout.

Serveer de bloemkoolkoekjes met het frisse yoghurtsausje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

9 reacties

Dieke

Super lekker! Maar ze vallen uit elkaar bij het omdraaien. Heb je misschien een goede tip zodat het niet gebeurd? Ik wil ze maken met de kerst.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Heb je het idee dat ze te droog zijn of juist te nat? Te nat? Voeg een ei minder toe, te droog? Voeg extra vocht toe zoals bv ei.

milene

Misschien een gekke vraag en lees ik het niet goed. Maar voeg je de aardappels nu samen met de bloemkool, en word dit samen gestampt? Of los van elkaar en worden het gewoon en bloemkoolkoekjes en aardappelkoekjes? Groetjes milene

Laat een bericht achter

Fran

Jum, dit was lekker zeg. Ben niet zo van de bloemkool maar op deze manier klaargemaakt is het heerlijk.

Laat een bericht achter

Nettie

Lekker met Tzatziki!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat lijkt me ook érg lekker

Marlotte

Wat toevallig: ik heb ze gisteren nog gemaakt! Toen heb ik in plaats van aardappel zoete aardappel gebruikt, ook een echte aanrader! Heerlijk recept!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jaa toevallig! :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op