Koken met kerstrestjes

Koken met restjes van kerstNa de kerstdagen blijven er vaak restjes eten over. Kerstbrood, -cake, stoofperen, gebraden vlees, groenten en misschien ook toetjes. Het is natuurlijk zonde om dit eten weg te gooien. Veel dingen die over zijn kun je nog prima eten. Daarom geef ik je in dit artikel een paar tips wat je kunt doen met kerstrestjes.

Klik op de gearceerde tekst om het recept te bekijken

Kerstrestjes

Kerstbrood

Een kerstbrood of kerststol mag natuurlijk niet ontbreken bij het kerstontbijt. Als het brood na 3 dagen oud is geworden is het niet meer zo lekker. Maar wist je dat je er nog iets heel erg lekkers van kunt maken? Maak wentelteefjes van je oude kerstbrood! In dit artikel geef ik je het recept hiervoor.

Kerstcake

Kerstcake is lekker, maar na 3 dagen heb je er misschien genoeg van. Toch kun je er nog heel gemakkelijk iets lekkers van maken. Verwerk de kerstcake bijvoorbeeld in een toetje, zoals deze hangop.

Vlees

Restjes gebraden vlees zijn de volgende dag soms extra lekker. Maak er bijvoorbeeld een lekker belegd broodje van bij de lunch of als avondmaaltijd. Ook kun je restjes vlees verwerken in ovenschotels.

Opmerking: rauw vlees dat bijvoorbeeld tijdens het gourmetten op tafel heeft gestaan kun je beter niet meer gebruiken. Dit vlees is al te veel op temperatuur geweest. Restjes uit de koelkast kun je vaak wel nog eten.

Groenten

Restjes groenten zijn natuurlijk ook ontzettend goed te gebruiken. Of het nou gebraden is, of nog rauw. Als je verschillende groenten over hebt kun je hier bijvoorbeeld nog een heerlijke hartige taart van maken. Ook kun je het verwerken in een pastasaus, ovenschotel of in de soep.

Stoofpeer

Stoofperen worden vaak bij het kerstdiner geserveerd als bijgerecht. Maar wist je dat je stoofperen ook heel goed kunt eten bij het ontbijt of bijvoorbeeld als toetje? In dit artikel geef ik je tips wat je allemaal met restjes stoofperen kunt doen.

Toetjes

Toetjes die over zijn kun je soms heel goed nog een paar dagen bewaren. Zonde om weg te gooien! Eet het op als toetje, of bijvoorbeeld bij de koffie. Sommige toetjes kun je ook heel goed invriezen zodat je het er bijvoorbeeld met oud en nieuw weer bij kunt pakken.

Wat doen jullie het liefst met (kerst)restjes? 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk