Ga naar de inhoud

Wentelteefjes van kerststol

Hopelijk hebben jullie na al eten van de kerstdagen nog een plekje over voor een lekker ontbijt. Een heerlijke tip: wentelteefjes van kerststol!

Wentelteefjes van kerststol

Wentelteefjes kerststol txtIk hoop dat jullie na al het lekkere eten van de kerstdagen nog een plekje over hebben voor een lekker ontbijt. Ik heb namelijk een heerlijke tip: wentelteefjes van kerststol! Bak wentelteefjes van het overgebleven kerstbrood! Dit is de ideale manier om je kerstbrood op te maken.

Zelf heb ik altijd ruimte voor (en trek in) het ontbijt. Als ik de vorige avond veel gegeten heb (zoals gister), heb ik ’s ochtends juist weer trek. Terwijl dat dan helemaal niet nodig is. Maar ja, ik hou dus van eten, en zeker ook van ontbijten. Zeker met kerst. Lekker samen aan een gedekte tafel, kaarsjes erbij en een warm wentelteefje op je bord. Wat wil je nog meer?

En is je kerstbrood nog helemaal niet zo oud? Doe dit dan toch, het is namelijk super lekker.

Wentelteefjes kerststol 04

Wentelteefjes van kerststol

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wentelteefjes van kerststol

Stap 1
Snijd het brood in plakken. Meng het ei met de melk en kaneel. Leg de sneetjes brood een voor een in het eimengsel en zorg ervoor dat het brood goed volgezogen is. De spijs kun je er gewoon in laten, dit is gebakken nog lekkerder.
2
Stap 2
Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de doordrenkte wentelteefjes aan beide zijde aan tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de goudbruine wentelteefje met een beetje poedersuiker voor een echt kerst-effect.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Oranje cruffin met banketbakkersroom
Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
Citroencake met topping van MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op