Ga naar de inhoud

Wentelteefjes van kerststol

Ik hoop dat jullie na al het lekkere eten van de kerstdagen nog een plekje over hebben voor een lekker ontbijt. Ik heb namelijk een heerlijke tip: wentelteefjes van kerststol! Bak wentelteefjes van het overgebleven kerstbrood! Dit is de ideale manier om je kerstbrood op te maken. Zelf heb ik...

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het brood in plakken. Meng het ei met de melk en kaneel. Leg de sneetjes brood een voor een in het eimengsel en zorg ervoor dat het brood goed volgezogen is. De spijs kun je er gewoon in laten, dit is gebakken nog lekkerder.
2
Stap 2
Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de doordrenkte wentelteefjes aan beide zijde aan tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de goudbruine wentelteefje met een beetje poedersuiker voor een echt kerst-effect.

Wentelteefjes van kerststol

Wentelteefjes kerststol txtIk hoop dat jullie na al het lekkere eten van de kerstdagen nog een plekje over hebben voor een lekker ontbijt. Ik heb namelijk een heerlijke tip: wentelteefjes van kerststol! Bak wentelteefjes van het overgebleven kerstbrood! Dit is de ideale manier om je kerstbrood op te maken.

Zelf heb ik altijd ruimte voor (en trek in) het ontbijt. Als ik de vorige avond veel gegeten heb (zoals gister), heb ik ’s ochtends juist weer trek. Terwijl dat dan helemaal niet nodig is. Maar ja, ik hou dus van eten, en zeker ook van ontbijten. Zeker met kerst. Lekker samen aan een gedekte tafel, kaarsjes erbij en een warm wentelteefje op je bord. Wat wil je nog meer?

En is je kerstbrood nog helemaal niet zo oud? Doe dit dan toch, het is namelijk super lekker.

Wentelteefjes kerststol 04

Wentelteefjes van kerststol

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op