Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hartige bladerdeeghapjes

Hartige bladerdeeg hapjes

Oudejaarsavond staat voor de deur. En als je een gezellig avondje bij iemand thuis heb gepland mag een lekker hapje natuurlijk niet ontbreken. Vandaag deel ik een aantal lekkere hartige bladerdeeghapjes met je.

Naast koude hapjes vallen warme hapjes ook altijd goed in de smaak of feesten en partijen. Het is vaak lekker om tussen het borrelen door iets hartigs te eten. Ik zette een aantal lekkere hartige bladerdeeghapjes voor je op een rij. Hier zit vast iets lekkers voor je tussen:

Klik op de gearceerde tekst om het recept te bekijken

Saucijzenbroodje

Denk je aan bladerdeeg, dan denk je vast direct aan een lekker warm saucijzenbroodje. Ik in ieder geval wel! Saucijzenbroodjes zijn zo’n beetje overal te koop, bij de supermarkt, slager en bakker. Maar je kunt ze natuurlijk net zo lekker zelf maken. En het leuke is dat je er dan lekker mee kunt variëren, en zelf bepaald hoe groot ze worden. In dit artikel deel ik een aantal lekkere variaties op het standaard saucijzenbroodje.

Kaashapje

Serveer je liever een hapje zonder vlees? Maak dan zo’n lekker kaashapje. Extra lekker als je een beetje mosterd in het hapje verstopt. Bekijk hier het recept voor deze lekkere hapjes.

Gehakt pasteitje

Als je opzoek bent naar iets originelers met vlees dan is het gehakt pasteitje bolognese een dikke vette aanrader. Een lekkere hartige warme hap, extra lekker als je bijvoorbeeld net van buiten komt en naar het vuurwerk hebt gekeken. Natuurlijk kun je de pasteitjes zo groot of klein maken als je zelf wilt.

hartig bladerdeeghapje

Pizzahapje

Kleine pizzatjes (zoals de welbekende piccolini) doen het altijd goed op feestjes. Maar waarom maak je deze hapjes niet zelf? In plaats van het bladerdeeg te beleggen en als echte pizza te bakken kun je er ook lekkere hapjes van maken door het belegde bladerdeeg op te rollen en in plakjes te snijden. Zo ontstaan lekkere pizzahapjes. Hier kun je mijn recept bekijken, en natuurlijk kun je lekker variëren met de topping die je gebruikt. Ga je voor hawaii, tonno, fungi of misschien zelf bbq chicken hapjes?

Bladerdeegtaartje

Bladerdeeg kun je ook beleggen als een soort hartig taartje. Met de topping kun je alle kanten op, ik geef je drie tips: broccoli met brie, pompoen met geitenkaas of gekarameliseerde balsamico-uientaartjes. Alle drie zijn het toppers van hapjes en zullen ze van tafel vliegen.

Snel appeltaartje

Als bonus geef ik jullie graag nog een extra warm hapje met bladerdeeg. Al is deze niet hartig. Maar wel zoet, warm, gemaakt van bladerdeeg en bijvoorbeeld lekker voor bij de koffie. Maak lekkere snelle appeltaartjes, ik geef je hier het recept.

Leompia geitenkaas

En als extra bonus tip ik je een lekker warm hapje met filodeeg. Maak zelf mini-loempiatjes! Bijvoorbeeld de ham-kip loempia’s of ga voor een lekker loempiaatje met geitenkaas en honing!

Meer dan genoeg keuze volgens mij ;) Welk hartig (bladerdeeg)hapje zet jij op tafel met Oudejaarsavond? 

Op zoek naar meer lekkere hapjes? Neem eens een kijkje op deze pagina

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Sigrid 30 december 2015 om 09:43

    Heerlijk Brenda!! Hier kun je van blijven eten….. Deze gaan er zeker komen! Fijne jaarwisseling alvast met jullie 3-tjes!

  2. Marlotte 30 december 2015 om 10:18

    Wat een leuke hapjes! Ik ben echt gek op (hartige en zoete) bladerdeeghapjes. Met Oud & Nieuw duik ik vaak de keuken in om geitenkaasbladerdeeghapjes te maken, heel erg lekker!

  3. Bas 30 december 2015 om 12:50

    Ik hou zo erg van saucijzenbroodjes! Heerlijk en leuk al die bladerdeeg hapjes!

  4. Mariet 2 januari 2016 om 15:57

    Vanaf nu dus zelf saucijzenbroodjes maken. Heb de naturel en oosterse variant gemaakt. Heerlijke smaak. Super recept.

  5. Leni 3 januari 2017 om 02:32

    Net de hapjes bekeken,ziet er lekker uit.
    Vind Hollands eten altijd iets pittiger en weer eens iets anders dan hier in Nieuw Zeeland.
    Kan ik m,n visite verrassen ,alvast bedankt Brenda.
    Groeten uit NZ
    Leni

  6. nummer 9 13 oktober 2020 om 10:40

    goed bezig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *