Oreo cheesecake cookies

Oreo koekjes

Cheesecake en oreo koekjes. Maar dan verwerkt in een nieuw koekje. Dat zijn deze Oreo Cheesecake Cookies. En ze zijn té lekker.

Officieel ben ik gestopt met het eten van te lekkere koekjes. Ik eet er namelijk te veel van. Veel te veel want als ik eenmaal begin dan blijf ik door eten. Op dit moment wil ik dat even niet. Ik heb zin in gezond(er) voedsel. Maar als ik een uitzondering maak en besluit om hele lekkere foute koekjes te eten dan bak ik ze graag zelf.

Het resultaat zijn de Oreo Cheesecake Cookies. Een soort cheesecake maar dan in het klein. Door het toevoegen van de roomkaas worden de koekjes niet krokant, maar lekker chewy. Zacht zeg maar.

Ik deelde de koekjes met een groepje hele gezellige meiden, maar ik had ze met gemak allemaal zelf op kunnen eten. Eet jij ze wel allemaal alleen op?

Oreo Cheesecake Cookies

Oreo Cheesecake cookies

Bereidingstijd 5 minuten bereiding, 60 minuten tijd om op te stijven en 10 minuten baktijd

Ingrediënten voor 20 koeken:

  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 130 gram bloem
  • 10 oreo koekjes (grof verkruimeld)

Bereiding:

Mix de boter met de roomkaas tot een romige massa. Voeg hierna de suiker toe en meng dit ook goed door. Voeg vervolgens de bloem beetje bij beetje toe en meng dit ook goed door. Voeg tot slot de verkruimelde oreo cookies toe.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 60 minuten opstijven in de koelkast (of 15 minuten in de vriezer).

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol balletjes ter grootte van een klein pingpongballetje en verdeel deze over de bakplaat. Zorg ervoor dat de balletje ongeveer 5 cm uit elkaar liggen.

Bak de koekjes 10 minuten in de oven, tot ze aan de zijkanten bruin worden. De koekjes zijn dan nog zacht, ze worden hard tijdens het afkoelen. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
  1. Oeh, die koekjes zien er ontzettend lekker uit! Als ik zwicht voor lekkere koekjes dan bak ik ze graag ook zelf. Ik kan op dit moment niet van m’n zelfgebakken chocolate chip cookies afblijven… Niet te vaak koekjes bakken dus! Maar deze ga ik zeker een keer uitproberen :)

  2. Roomkaas, roomboter, een berg suiker en choco koekjes, dit lijk me idd een heel lekker en heel “fout” koekje ;-) Maar wel precies goed voor mij :P Ik ga het snel proberen. Vraagje, blijven de oreo koekjes niet hard? Dan kan ik misschien beter wat geschaafde chocolade erdoor doen, wat denk jij? Ik kan namelijk nog geen harde dingen eten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk