Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee! Zo ook op deze mooie zondag. Vandaag gaan we voor een appeltaart pannenkoek!

Pannenkoeken heb je in vele soorten en maten. Al vele recepten voor pannenkoeken deelde ik met jullie, maar dat waren er nog niet genoeg ;) Ik ben namelijk dol op pannenkoeken en deze appeltaart pannenkoek mag niet ontbreken.

Deze pannenkoek met een snuf kaneel, ringen gebakken appel en rozijntjes is gebaseerd op mijn basis pannenkoekenbeslag. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Eigenlijk kan het altijd.

Appelpannenkoek

Pannenkoeken

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 4 appeltaart pannenkoeken

  • 125 gram bloem
  • snufje zout
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • snuf kaneel
  • 1 appel
  • rozijntjes
  • poedersuiker
  • scheutje olijfolie
  • boter om te in te bakken

Bereiding:

Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in ringen.

Zeef de bloem en mix dit samen met het zout en de kaneel met de helft van de melk. Voeg het ei toe (mix het ondertussen door) en voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe.

Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.

Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak dit even aan. Leg vervolgens de ringen appel er op en bak dit even mee. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant even aan.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Linda 15 februari 2016 om 12:37

    Goede timing, ik heb ze gelijk gemaakt gisteren. Ze waren heerlijk.

  2. Jaimyskitchen 18 februari 2016 om 08:27

    Ohhhh, ik krijg spontaan zin in pannenkoeken!
    En dat is best bijzonder aangezien ik geen liefhebben ben!

    Ik denk dat ik deze in het weekend ga maken met boekweitmeel :)

    1. Jolande 12 november 2020 om 17:35

      Hi, als ik een pannenkoek met rozijntjes en appeltjes bak, zijn ze wat aangebrand. Hoe kan ik dit voorkomen?
      Gr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *