Witlof met bietjes en peer uit de oven

Witlof met rode biet en peer

Koken met restjes levert soms iets leuks op, zoals deze witlof met bietjes en peer uit de oven. Een lekker snel en smakelijk gerecht.

Ik probeer zo min mogelijk eten weg te gooien en kook dus regelmatig met restjes. Soms wordt dat een mengelmoes dat eigenlijk niet zo goed bij elkaar past. Maar het komt ook voor dat het een lekker gerecht is dat we vaker gaan eten. Dat is het geval bij dit gerecht van witlof met bietjes en peer uit de oven.

Restjes rode biet en witlof op een bakplaat. Met peer, rozemarijn, geitenkaas en pijnboompitjes. That’s it! De combinatie van structuren en smaken is heerlijk en het is ook nog eens heel erg gemakkelijk om te maken. Groenten en fruit snijden, op een bakplaat verdelen, op smaak brengen en klaar is Kees.

traybake witlof met rode biet

Witlof met bietjes en peer uit de oven

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stronken witlof
  • 2 voorgekookte bieten
  • 1 peer
  • 1 eetlepel honing
  • takje rozemarijn
  • peper en zout
  • pijnboompitten
  • geitenkaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Snijd de onderkant van de witlof en snijd het in de lengte door in kwarten. Verwijder eventueel de bittere kern van de witlof. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis, snijd de bieten in grove stukken. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze grof.

Verdeel de witlof, bietjes en peer over een bakplaat. Besprenkel met rozemarijn en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de groenten met olijfolie en verdeel de honing over de bakplaat. Bestrooi met pijnboompitjes en tot slot met verbrokkelde geitenkaas.

Bak de bakplaat met groenten 30 minuten in de oven, schep het tussendoor even om.

Serveer het gerecht zoals ik deed met kipfilet en aardappeltjes, of iets anders dat je er lekker bij vindt.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Hallo brenda, leuke site, maar het gerecht witlof met bietjes heb ik vorige week al gegeten . In de beebox werd dit recept gepresenteerd met appel. Maar dat is seen simpele varatie, denk ik

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk