Ga naar de inhoud

Witlof met bietjes en peer uit de oven

Koken met restjes levert soms iets leuks op, zoals deze witlof met bietjes en peer uit de oven. Een lekker snel en smakelijk gerecht. Ik probeer zo min mogelijk eten weg te gooien en kook dus regelmatig met restjes. Soms wordt dat een mengelmoes dat eigenlijk niet zo goed bij elkaar past. Maar het komt
Delen op

Witlof met bietjes en peer uit de oven

Witlof met rode biet en peer

Koken met restjes levert soms iets leuks op, zoals deze witlof met bietjes en peer uit de oven. Een lekker snel en smakelijk gerecht.

Ik probeer zo min mogelijk eten weg te gooien en kook dus regelmatig met restjes. Soms wordt dat een mengelmoes dat eigenlijk niet zo goed bij elkaar past. Maar het komt ook voor dat het een lekker gerecht is dat we vaker gaan eten. Dat is het geval bij dit gerecht van witlof met bietjes en peer uit de oven.

Restjes rode biet en witlof op een bakplaat. Met peer, rozemarijn, geitenkaas en pijnboompitjes. That’s it! De combinatie van structuren en smaken is heerlijk en het is ook nog eens heel erg gemakkelijk om te maken. Groenten en fruit snijden, op een bakplaat verdelen, op smaak brengen en klaar is Kees.

traybake witlof met rode biet

Witlof met bietjes en peer uit de oven

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stronken witlof
  • 2 voorgekookte bieten
  • 1 peer
  • 1 eetlepel honing
  • takje rozemarijn
  • peper en zout
  • pijnboompitten
  • geitenkaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Snijd de onderkant van de witlof en snijd het in de lengte door in kwarten. Verwijder eventueel de bittere kern van de witlof. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis, snijd de bieten in grove stukken. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze grof.

Verdeel de witlof, bietjes en peer over een bakplaat. Besprenkel met rozemarijn en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de groenten met olijfolie en verdeel de honing over de bakplaat. Bestrooi met pijnboompitjes en tot slot met verbrokkelde geitenkaas.

Bak de bakplaat met groenten 30 minuten in de oven, schep het tussendoor even om.

Serveer het gerecht zoals ik deed met kipfilet en aardappeltjes, of iets anders dat je er lekker bij vindt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

5 reacties

Jose

Hallo brenda, leuke site, maar het gerecht witlof met bietjes heb ik vorige week al gegeten . In de beebox werd dit recept gepresenteerd met appel. Maar dat is seen simpele varatie, denk ik

Laat een bericht achter

Sellma

Je hebt niet gezegd of het goed smaakte. Ik ben daar erg benieuwd naar omdat wij het vanavond gaan eten. Ik heb er twee appels doorgegaan met kaneel. Gr. Sellma

Cheese and Chinese

Leuke combo! Bieten en geitenkaas is zo lekker samen, maar het peertje erbij lijkt me ook heerlijk.

Laat een bericht achter

Sandra

Wat een mooie combinatie van smaken, lijkt me heerlijk!

Laat een bericht achter

Marlotte

Yum, ziet er goed uit. Weer eens wat anders dan de standaard witlof!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op