Ga naar de inhoud

Salade met gegrilde courgette, mais en feta

Een salade boordevol groente, dat is deze salade met gegrilde courgette en mais en feta. Lekker veel kleur, en vitaminen op je bord.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

Salade met gegrilde courgette, mais en feta

Een salade boordevol groenten, dat is deze salade met gegrilde courgette en mais en feta. Lekker veel kleur en vitaminen op je bord. Dat kunnen we deze lente wel gebruiken, toch?

Salade met gegrilde courgette, mais en feta

Salade recepten

Ik ben gek op salades. Maar moet bekennen dat ik vaak dezelfde salade klaarmaak. Wat dat betreft eet ik niet zo afwisselend. Zonde want als ik dezelfde salade eenmaal een aantal keer vlak achter elkaar gegeten heb ben ik er weer klaar mee.

Doel dus om deze lente meer af te wisselen en diverse salades te eten. Deze salade met gegrilde courgette, mais en feta is daarvan een goede start. Scroll naar beneden voor het recept van deze heerlijke salade boordevol kleur en groenten.

Salade met gegrilde courgette, mais en feta

Salade met gegrilde courgette, mais en feta

Een subtiele, lichtzoete en makkelijk te maken salade met alleen maar groenten. Dat klinkt goed toch?

Wat mij betreft wel. Deze salade is simpel om te maken, heeft lekker veel kleur, bevat ontzettend veel groenten én veel verschillende texturen op je bord – heerlijk!

In deze salade combineren we gegrilde courgette met mais, cherrytomaatjes en rucola. Met daarbij snel gemaakte zoetzure ui en feta.

En wat heel fijn is: omdat je al zoetzure ui maakt en de rucola mixt met olie, hoef je geen dressing te maken. Dat maakt dit ook een ideale salade om mee te nemen. Houd dan de zoetzure ui apart en voeg die op het laatste moment toe. Succes verzekerd! 

Salade met gegrilde courgette, mais en feta

Salade recepten om mee te variëren

Kortom de salade met gegrilde courgette, mais en feta is eenvoudig om te maken, en om mee te nemen. Zelf vind ik het ook fijn om er bijvoorbeeld 2 of 3 dagen van te lunchen. Probeer dan niet iedere week voor dezelfde salade te gaan, maar dus af te wisselen.

Een paar toppers van de website die op mijn lijstje staan om vaker te eten zijn:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze salade met gegrilde courgette, mais en feta

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de uien in dunne, kwart ringen. Meng de ui in een kommetje met de wittewijnazijn, een snuf zout en de suiker. Laat staan tot serveren.
2
Stap 2
Verwarm water in een kookpan en kook hierin de maiskolven enkele minuten.
3
Stap 3
Snijd de courgettes in halve maantjes en meng ze met de olijfolie, peper en zout. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill hierin de courgettes aan alle kanten goudbruin en gaar. Haal van de grillpan af.
4
Stap 4
Leg de maiskolven kort op de grill zodat ze ook een grillstreepje en -smaak hebben. Snijd dan de mais van de kolf, zorg daarbij dat je wat grotere stukken overhoudt.
5
Stap 5
Halveer de cherrytomaatjes. ‘Prak’ de feta met een vork klein. Meng de rucola met de olijfolie extra vierge.
6
Stap 6
Verdeel de rucola, mais, courgettes en cherrytomaatjes over de borden. Verdeel de zoetzure ui mét het vocht over de groenten en breng de salade op smaak met peper en zout. Verdeel de feta eroverheen en serveer de salade meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op