Ga naar de inhoud

Geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado

Lekkere geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado. Een salade met body, met geroosterde bloemkool en wortel. Yum!
15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado

Geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado

Yes vandaag gaan we voor een hele lekkere salade, een salade met body! Deze keer niet met een basis van een slasoort, maar van geroosterde bloemkool. Met deze geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado. Yum!

Lekker als avondmaaltijd of lunch.

Geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado

Het recept van deze lekkere geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado vind je deze maand in mijn rubriek in Koken en Genieten Magazine (nummer 5 van 2023).

Iedere maand deel ik de lekkerste seizoensrecepten in het magazine. Het thema van de Brenda Kookt recepten van deze maand is ‘Vier het voorjaar’! Ik deel deze maand onder andere asperges met gerookte zalm, deze geroosterde bloemkoolsalade én een hele lekkere wortelcake.

Koken & Genieten magazine #5 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan een maand-abonnement, klik hier voor alle informatie.

Én samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine ontwikkel ik ook een special magazine, mijn eigen Brenda Kookt Magazine! Hierin vind je alle toprecepten van 11 jaar Brenda Kookt. Brenda Kookt Magazine verschijnt 9 mei. Bestel nu in de pre-order (dit kan tot en met zondag 30 april) dan heb je hem als eerste in huis, én betaal je geen verzendkosten. Klik hier voor meer informatie over deze speciale Brenda Kookt Magazine.

Geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado 

De naam verklapt het al. De basis van de geroosterde bloemkoolsalade zijn geroosterde bloemkoolroosjes. Het is zo lekker om geroosterde bloemkool in een salade te verwerken. Het is een van mijn favoriete salade-ingrediënten. Het is ook zo fijn dat vele kruiden hier goed bij passen zodat het iedere keer weer anders is.

De bloemkoolroosjes roosteren we in de oven, samen met plakjes wortel en brengen we op smaak met paprikapoeder en oregano.

De geroosterde groenten mengen we met rucola, blokjes avocado en ringetjes lente-ui. De dressing van olijfolie, citroensap, honing, mosterd en appelazijn brengt alles samen. En peterselie en verkruimelde feta maakt het af.

De geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado is wat mij betreft een salade die altijd kan. Lekker als maaltijdsalade, bijgerecht of lunch. Eet de salade lauw-warm of koud. Restjes van de geroosterde bloemkoolsalade kun je goed bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag als lunch eten.

Geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde bloemkoolsalade met wortel en avocado

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng de bloemkoolroosjes met paprikapoeder en oregano. Verdeel de bloemkoolroosjes samen met de wortel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.
3
Stap 3
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verdeel de rucolamelange over een grote schaal. Verdeel hierover de geroosterde bloemkool en wortel. Giet de dressing erover.
5
Stap 5
Leg de partjes avocado erop en bestrooi de salade tot slot met lente-ui en peterselie en bestrooi met verkruimelde feta.
6
Stap 6
TIP: Heb je niet zoveel tijd om te koken? Rooster de bloemkool en wortelen eerder en bewaar de geroosterde groenten in een afgesloten bakje in de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op