Ga naar de inhoud

Salade van geroosterde rode biet met appel en pistache

Salade van geroosterde biet met appel en pistache. Een lekker zomerse salade. Die zowel warm als koud lekker is.
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

Salade van geroosterde rode biet met appel en pistache

Ik ga nog even door met het delen van lekkere salades hoor. Zo is er deze zomer lekker veel om te kiezen. En eet je niet iedere keer dezelfde salade. Vandaag ga ik weer voor een toppertje hoor! Met deze salade van geroosterde rode biet met appel en pistache. Yum!

Salade van geroosterde biet met appel en pistache  3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten)  Voor de dressing:  4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper  Bereiding:   Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven.   Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes.  Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje.  Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes.   Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

Ik ga deze keer weer voor een vegetarische salade, van rode bite. Persoonlijk vind ik het heel fijn om vegetarische salades te maken omdat je salades als deze ook heel goed bij een barbecue kunt serveren. Ik vind het dan niet nodig om vlees of vis toe te voegen, omdat dit bij een barbecue vaak al genoeg aan bod komt.

Salade van geroosterde biet met appel en pistache

De basis van deze salade is de geroosterde biet. Dit is het enige bij deze salade dat even tijd kost, het roosteren van de bieten in de oven. Eventueel kun je dit bijvoorbeeld ook een dag van te voren doen. De rode biet laat je afkoelen en bewaar je afgedekt in de koelkast.

De geroosterde biet combineer ik met rucola en een dressing van balsamico met mosterd en honing. Hierdoor krijgt de salade een lichte zoete twist, dit vind ik erg lekker bij de geroosterde bieten passen. Romige partjes avocado, blokjes frisse appel, romige geitenkaas en hartige pistache maken de salade af.

Salades van geroosterde groenten (zoals in dit geval rode biet) zijn niet de meest frisse salades. Maar door frisse ingrediënten zoals appel en geitenkaas toe te voegen komt dat helemaal goed.

Kortom een topper! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar rond.

Wanneer zet jij de salade van geroosterde biet met appel en pistache op tafel?

Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

Salades van geroosterde groenten

Geroosterde groenten zijn een ideale basis of toevoeging in een salade. Ik ben er gek op! Ik tip je graag nog een paar toppers van salades waar ook geroosterde groenten aan zijn toegevoegd:

Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

Ingrediënten

personen

Voor de dressing:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze salade van geroosterde rode biet met appel en pistache

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven.
2
Stap 2
Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes.
3
Stap 3
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje.
4
Stap 4
Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes.
5
Stap 5
Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op