Ga naar de inhoud

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Nu de dagen lichter en een klein beetje warmer worden komt ook de salade-tijd er weer aan. Omdat het vaak nog iets te fris is voor een koude salade is deze salade de perfecte oplossing. Een salade van geroosterde groenten met gebakken amandelschaafsel. Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel Voor...
10 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Nu de dagen lichter en een klein beetje warmer worden komt ook de salade-tijd er weer aan. Omdat het vaak nog iets te fris is voor een koude salade is deze salade de perfecte oplossing. Een salade van geroosterde groenten met gebakken amandelschaafsel.

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Voor deze salade koos ik voor een mix van zoete aardappel met bietjes en ui. Deze groenten rooster je in de oven nadat je ze hebt gemengd met een marinade van olie, honing en balsamicoazijn. Als extra smaakmaker voeg ik ook nog rozemarijn toe.

Na het roosteren in de oven meng je de groenten met rucola en geitenkaas. Als extraatje maak ik er in boter gebakken amandelschaafsel bij. Dit is een nieuwe verslaving van mij. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook een hele fijne toevoeging aan een gerecht. Door het schaafsel in boter te bakken wordt het schaafsel namelijk krokant én krijgt het een romige smaak. Heerlijk bij deze salade van geroosterde groenten.

De salade van geroosterde groenten kun je zowel lauwwarm als koud eten. Dit maakt het een lekkere  warme makkelijke maaltijd, en de restjes doen het natuurlijk heel goed de volgende dag als koude lunch.

Lauwwarme salade recepten

Ben je opzoek naar meer inspiratie op het gebied van lauw-warme salades? Dan tip ik je graag dit lijstje:

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze salade van geroosterde groenten met amandelschaafsel

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de zoete aardappelen in stukken. Doe hetzelfde met de bieten en snijd de uien in kwarten.
3
Stap 3
Meng de olijfolie in een grote kom met de honing, balsamicoazijn en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Voeg de zoete aardappelen, bieten en ui toe aan de kom en meng goed door elkaar. Verdeel vervolgens over de bakplaat en bak 30 – 40 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is.
5
Stap 5
Verwarm in de tussentijd de boter in een kleine koekenpan. Bak hierin het amandelschaafsel op laag vuur totdat het schaafsel bruin is. Let op: het kan ineens snel gaan!
6
Stap 6
Meng vlak voor het serveren de rucola met wat olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden en verdeel hierover de geroosterde groenten, wat geitenkaas en het amandelschaafsel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op